Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Fazolová houbová polévka

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg bílých fazolí, 1 vrchovatá lžíce sádla, 1 cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, smetana, ocet, sůl, pepř

Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouku a uděláme světlou jíšku (1-2 min.) do které zašleháme asi 6 dl vody, přidáme zeleninový bujón, fazole bez vody, pepř podle chuti a až se b...

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Fazolový salát s pórkem

Fazolový salát s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných fazolí, 1 pórek, 10 ks baby mrkviček, sůl podle chuti, pepř podle chuti, 1 lžíce olivového oleje, troška octa, petrželka na ozdobení

Pórek a baby mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme, propláchneme na sítu vodou a vložíme do mísy. Přidáme fazole, olej, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Fazole uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibulku s anglickou slaninou, poté přidáme uvařené fazole. Přidáme hořčici, kečup, sojovou omáčku a nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat teplé i studné s pečivem.

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 100 g domácí pikantní klobásy, 400 g kořenové zeleniny, 200 g brambor, 1 kostka masoxu, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, několik lžic rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka, maso a brambory na malé kostičky. Fazole dáme vařit spolu s masoxem. Mouku, olej, sůl, nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česn...

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Fazolová polévka s česnekem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g velkých barevných fazolí, 2 kostky zeleninového bujónu, instantní tmavá jíška, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce sušené petrželové natě

Fazole propláchneme studenou vodou a dáme je přes noc namočit do vody. Druhý den fazole uvaříme do měkka. Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a přidáme k uvařeným fazolím. Polévku zahustíme do požadované hustoty jíškou a krátce povaříme. Dochutíme...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Babiččina fazolovice

Babiččina fazolovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g bílých fazolí, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l zakysané smetany, 1/4 l sladké smetany, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 4-5 brambor, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety

Fazole namočíme přes noc, druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a masoxem. Mouku, sůl, sladkou i kysanou smetanu smícháme s mlékem a přilijeme do uvařených fazolí. Spolu se zátřepkou přidáme i na drobné kostičky nakrájené brambory. Vaříme 10-1...

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 200 g uzeného masa, 50 g krup, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele i se zelenou natí, sůl

Velkozrnné fazole namočíme nejlépe přes noc, druhý den k nim přidáme pokrájené uzené maso, dolijeme vodou(2cm nad fazole), dáme vařit na mírný plamen. Kroupy propláchneme a vaříme asi 30 minut. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Povaře...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g malých fazolí, 40 g cibule, ocet, sůl, mletý pepř, 10 ml rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny v celku, nasekaná petrželová nať, cukr krupice

Přebrané a umyté fazole necháme nabobtnat a potom je uvaříme do měkka. Dáváme pozor, aby se nerozvařily a zůstaly celé. Scedíme je a teplé zalijeme nálevem. Nálev: ocet smícháme s trochou vody, solí, pepřem a cukrem a necháme chvíli odstát. Potom...

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Fazolová polévka s párkem

Fazolová polévka s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 200 g párků

Fazole předem namočíme a uvaříme. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek a na kolečka nakrájené párky. Osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme fazolemi i s vývarem. Provaříme a podáváme.