Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Fazolový salát s pórkem

Fazolový salát s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných fazolí, 1 pórek, 10 ks baby mrkviček, sůl podle chuti, pepř podle chuti, 1 lžíce olivového oleje, troška octa, petrželka na ozdobení

Pórek a baby mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme, propláchneme na sítu vodou a vložíme do mísy. Přidáme fazole, olej, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Pikantní fazolový salát

Pikantní fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 konzervy fazolí, 10 lžic kečupu, 10 sterilovaných okurek, 1 cibule, špetka chilli koření, 1-2 špetky soli, 1-2 špetky pepře, 1-2 balení paprikáše

Fazolky z konzervy scedíme, omyjeme vodou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilované okurky, paprikáš. Osolíme, opepříme, přidáme chilli a pikantní kečup. Smícháme a necháme v chladu chvíli odležet. Rychlý recept na kaž...

Fazolový salát s křenem

Fazolový salát s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu, 1 střední kousek křenu, 1 menší cibule, 1-2 lžičky soli, 1-2 lžičky pepře, 1-2 lžičky cukru krupice, 150 ml sojové majonézy (Sojanézy), 1-2 lžičky citronové šťávy

Fazole scedíme a dáme do misky, přidáme najemno nasekanou cibuli, nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme sojovou majonézu, dobře promícháme a dáme vychladit.

Fazolová pomazánka

Fazolová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibulï, 100 g vařených fazolí, 1 droždí (kvasnice), 1 hrst namočených ovesných vloček, 50 g smetanového sýru, sůl, 1 lžičku čtvero koření

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme droždí a opékáme, dokud nezačne houstnout. Přidáme uvařené fazole, ovesné vločky a opékáme asi 2 min. Dochutíme solí a kořením.

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Fazolové burgery

Fazolové burgery

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortilly, 1 ks červené cibule, 1 ks vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 50 g piniových ořechů, 425 g fazolí, 85 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Oříšky opečeme nasucho v pánvi dozlatova. Fazole rozmixujeme najemno. Přidáme nahrubo nasekané piniové oříšky, nasekanou cibuli a rajčatový protlak. Zahustíme strouhankou a dochutíme tymiánem. Přidáme vejce, sůl a pepř. Vše promícháme dohromad...

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 8 listů hlávkové kapusty, 2 lžíce rajčatového protlaku, 7 g soli, 7 g pepře, 5 g majoránky, 5 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 konzervy fazolí v tomatě, 7 dkg sušených rajčat, 4 lžíce parmazánu, 150 g anglické slaniny

Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listy kapusty a sušené rajčata nakrájíme na proužky. Parmazán nastrouháme. Na oleji smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev, kapustu, celer a vše necháme změknou...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Fazolová polévka

Fazolová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg bílých fazolí, 1 vrchovatá lžíce sádla, 1 cibule, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, smetana, ocet, sůl, pepř

Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouku a uděláme světlou jíšku (1-2 min.) do které zašleháme asi 6 dl vody, přidáme zeleninový bujón, fazole bez vody, pepř podle chuti a až se b...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 cibule, 15 dkg anglické slaniny, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře

Fazole uvaříme do měkka. Na pánvi orestujeme cibulku s anglickou slaninou, poté přidáme uvařené fazole. Přidáme hořčici, kečup, sojovou omáčku a nakonec vše dochutíme solí a pepřem. Můžeme podávat teplé i studné s pečivem.

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Zapékáné fazolové lusky s těstovinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení fazolových lusků (250 - 300 g), 100 g rozdrobené nivy, 100 g eidamu na plátky, zakysaná smetana, 1 balení těstovin, 150 g másla (může být plátek od oka ukrojený tak, aby stačil na dno pánve), snítka libečku, snítka petrželky, sůl, špetka muškátového oříšku, špetka kari koření, špetka zázvoru, špetka zázvoru, vegeta

Fazolové lusky povaříme, necháme vychladnout a pokrájíme. Na pánev dáme roztopit máslo a lusky na něm orestujeme, osolíme, dáme trochu vegety, muškátu, zázvoru a kari, pár lísků libečku (ne moc, aby jídlo nezhořklo), lehce podlijeme a chvíli dusím...

Fazolová polévka s párkem

Fazolová polévka s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 200 g párků

Fazole předem namočíme a uvaříme. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek a na kolečka nakrájené párky. Osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme fazolemi i s vývarem. Provaříme a podáváme.