Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Fazolová polévka

Fazolová pomazánka s cizrnou

Fazolová pomazánka s cizrnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 400 g cizrny, 100 g řeckého jogurtu, 2 ks citrónu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu

Vařené fazole a cizrnu smícháme s citrónovou šťávou ze dvou citrónů a kůrou pouze z jednoho citrónu, česnekem, kmínem a jogurtem a rozmixujeme na kaši. Je vhodné pár fazolí odložit a pak je vmíchat do pomazánky, vznikne nám tak pomazánka s kousk...

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Fazolová polévka se sušenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 mrkev, 2 kousky řapíkatého celeru, 8 listů hlávkové kapusty, 2 lžíce rajčatového protlaku, 7 g soli, 7 g pepře, 5 g majoránky, 5 g tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 konzervy fazolí v tomatě, 7 dkg sušených rajčat, 4 lžíce parmazánu, 150 g anglické slaniny

Cibuli a celer nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Listy kapusty a sušené rajčata nakrájíme na proužky. Parmazán nastrouháme. Na oleji smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme mrkev, kapustu, celer a vše necháme změknou...

Fazolový guláš s fetou

Fazolový guláš s fetou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

940 g fazolí, 100 g fety, 100 ml olivového oleje, 3 ks červené cibule, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 4 ks sušených rajčat, 4 stroužky česneku, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička skořice, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce petrželové natě, 3 lžíce kopru

Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme. Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme. Do velkého hrnce dáme olej a o...

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Mrkvová polévka s fazolovým protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 5 g cibule, 5 g másla, 1/8 kostka drůbežího bujónu, 20 g fazolového protlaku, špetka soli, špetka pepře

Mrkev a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na tuku nebo na másle. Podlijeme bujónem a vaříme do měkka. Přidáme protlak z vařených a prolisovaných bílých fazolí. Okořeníme dle chuti.

Fazolové burgery

Fazolové burgery

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortilly, 1 ks červené cibule, 1 ks vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje, 50 g piniových ořechů, 425 g fazolí, 85 g strouhanky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná)

Oříšky opečeme nasucho v pánvi dozlatova. Fazole rozmixujeme najemno. Přidáme nahrubo nasekané piniové oříšky, nasekanou cibuli a rajčatový protlak. Zahustíme strouhankou a dochutíme tymiánem. Přidáme vejce, sůl a pepř. Vše promícháme dohromad...

Fazolová polévka podle Michaela

Fazolová polévka podle Michaela

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g fazolí, 1 bobkový list, 500 g bůčku, 1 lžička soli, 40 g másla, 10 g hladké mouky

Přebrané hnědé fazole namočíme den dopředu do litru studené vody. Druhý den přidáme k fazolím bobkový list a uvaříme na mírném ohni doměkka. Současně vaříme vepřový bůček, který poté vyjmeme a necháme vychladit. Vývar z bůčku zahustíme jíškou z m...

Fazolová polévka s rajčaty

Fazolová polévka s rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g bílých fazolí, 2 střední brambory, 6 větších rajčat, 1/2 žluté papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 50 ml slunečnicového oleje, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 lžička soli, 1 špetka černého drceného pepře

Fazole důkladně přebereme, propláchneme vodou a necháme přes noc namočené ve studené vodě. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme litrem studené vody a uvaříme téměř doměkka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kostičky. Rajčata spa...

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Fazolový salát s ořechy

Fazolový salát s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovka bílých a 1 plechovka červených fazolí, 1 cibule, 3 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 250 g zelených fazolových lusků, 1 ledový salát, 8 půlek vlašských ořechů, špetka cukru, sůl, pepř

Slijeme bílé a červené fazole, propláchneme je a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Na dresink smícháme ocet se solí, pepřem, cukrem a olejem. Fazole necháme ve směsi marinovat 30 min. Nakrájíme zelené fazolky, vaříme 8 minut, zchladíme ...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Jednoduchý fazolový salát

Jednoduchý fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílých fazolí, 1 bobkový list, 2 cibule, 4 sterilované okurky, 200 g měkkého salámu, 3-5 lžíc kečupu, 1 lžíce bylinkového octa, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Fazole namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka s bobkovým listem. Z měkkých fazolí slijeme vodu a necháme je vychladnout. Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, na kostičky okurky a salám a vmícháme do fazolí. Ochutíme solí, pepřem a octem....

Fazolová pochoutka

Fazolová pochoutka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje na smažení, 2 menší cibule, 500 g měkkého salámu, 4 konzervy bílých fazolí v tomatě, 4 lžíce kečupu

Na pánev nalijeme trochu oleje. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Osmahneme ji na oleji. Když cibule zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájený salám. Jakmile je osmažený, přilijeme obsah konzervy. Zamícháme a necháme prohřát. Přidáme trochu ke...

Fazolový salát s pórkem

Fazolový salát s pórkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sterilovaných fazolí, 1 pórek, 10 ks baby mrkviček, sůl podle chuti, pepř podle chuti, 1 lžíce olivového oleje, troška octa, petrželka na ozdobení

Pórek a baby mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Fazole slijeme, propláchneme na sítu vodou a vložíme do mísy. Přidáme fazole, olej, ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a dobře promícháme. Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Fazolový salát s uzeným masem a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fazolí, 200 g uzeného masa, 50 g krup, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele i se zelenou natí, sůl

Velkozrnné fazole namočíme nejlépe přes noc, druhý den k nim přidáme pokrájené uzené maso, dolijeme vodou(2cm nad fazole), dáme vařit na mírný plamen. Kroupy propláchneme a vaříme asi 30 minut. Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kostky. Povaře...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Fazolový hrnec se zeleninou a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bílých fazolí, 250 g uzeného masa, 100 g domácí pikantní klobásy, 400 g kořenové zeleniny, 200 g brambor, 1 kostka masoxu, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky, několik lžic rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře

Fazole přes noc namočíme do studené vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka, maso a brambory na malé kostičky. Fazole dáme vařit spolu s masoxem. Mouku, olej, sůl, nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česn...

Babiččina fazolovice

Babiččina fazolovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g bílých fazolí, 3 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/4 l zakysané smetany, 1/4 l sladké smetany, 1 kostka masoxu, 2 bobkové listy, 4-5 brambor, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety

Fazole namočíme přes noc, druhý den je dáme vařit s bobkovým listem a masoxem. Mouku, sůl, sladkou i kysanou smetanu smícháme s mlékem a přilijeme do uvařených fazolí. Spolu se zátřepkou přidáme i na drobné kostičky nakrájené brambory. Vaříme 10-1...

Fazolová polévka od maminky

Fazolová polévka od maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrsti fazolí, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 klobásy, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce octa, 1 lžíce hladké mouky

Fazole si namočíme do kastrůlku nejlépe den dopředu. Vodu slijeme a napustíme novou, až jsou fazole ponořené (závisí také na tom, kolik chceme polévky). Vaříme, dokud fazole nezměknou. Než jsou fazole měkké, na suché pánvi si osmažíme na jemno n...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g fazolí, 200 g uzeného bůčku, 3 cibule, 150 g sterilované kukuřice, 200 g sterilované papriky, 8 stroužků česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce vinného octa, 1 lžíce Worcesterské omáčky, špetku pepře, špetku soli

Fazole uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na tenké nudličky a osmažíme. K bůčku přidáme jemně nakrájenou cibuli. Když je cibule osmažená dozlatova,slijeme olej. Bůček s cibulí dáme k fazolím, přidáme kukuřici, papriku, prolisovaný česn...

Fazolový salát

Fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g malých fazolí, 40 g cibule, ocet, sůl, mletý pepř, 10 ml rostlinného oleje, 40 g uzené slaniny v celku, nasekaná petrželová nať, cukr krupice

Přebrané a umyté fazole necháme nabobtnat a potom je uvaříme do měkka. Dáváme pozor, aby se nerozvařily a zůstaly celé. Scedíme je a teplé zalijeme nálevem. Nálev: ocet smícháme s trochou vody, solí, pepřem a cukrem a necháme chvíli odstát. Potom...