Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Griliášové řezy

Griliášové bonbóny

Griliášové bonbóny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru moučka, 120 g arašídů (burských ořechů)

Cukr rozpustíme do žluta, raději ve vodní lázni, aby se nepřipálil. Přidáme nasekané burské oříšky. Necháme v cukru varem přejít, ale NE zhnědnout. Hmotu vylijeme na pomaštěný pekáč asi do výše prstu a nožem namočeným ve vodě srovnáme. Po chvilce ...

Griliášové řezy

Griliášové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g cukru krupice, 100 g tuku, 1 vejce, 100 g nasekaných ořechů, 100 g cukru na karamel

Cukor, tuk a vajce šľaháme nad parou asi 20 minút. Do vyšľahanej zmesi pridáme posekané orechy a skaramelizovaný cukor. Všetko spolu vymiešame a rovnomerne natrieme na oplátku.

Kokosové spirálky s griliášem

Kokosové spirálky s griliášem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g másla, 150 g cukru moučka, 2 žloutky, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 1 lžíce citronové šťávy, 350 g hladké mouky, 60 g kokosové moučky, 100 g mletých vlašských ořechů, 3 lžíce včelího medu

Do mísy dáme 300 g másla a cukr moučku a utřeme do pěny. Postupně zašleháme žloutky a kůru s citrónovou šťávou. Do máslové směsi prosejeme mouku a kokosovou moučku. Vypracujeme těsto, zabalíme je do potravinářské fólie a uložíme na hodinu do ledni...

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krystalového cukru, 2 vejce, 250 g vařených nových brambor, 1 pomeranč, 1-2 citrony, 2,5 g prášku do perníku, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 350 - 500 ml čerstvého plnotučného mléka, jahodová marmeláda, tuk na pečení, Griliášová poleva: 250 g krystalového cukru, 4 lžíce vody, 250 g vlašských ořechů, 1 bílek

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna...