Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Grilovaná zelenina

Grilovaný banana split

Grilovaný banana split

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks banánu, 2 lžičky slunečnicového oleje, 1 lžička skořicového cukru, 4 lžíce zmrzliny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžíce máty peprné

Banán podélně rozkrojíme i se slupkou. Pečeme ho na grilu nejprve minutu slupkou dolů, poté otočíme, a grilujeme další minutu. Podáváme posypané skořicovým cukrem, s kopečkem zmrzliny a ušlehanou smetanou. Ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rajčatový salát s grilovaným lilkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks lilku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 ks granátového jablka, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 500 g rajčat, 50 g sezamu, 40 ml vody, 3 lžíce olivového oleje, 2-3 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce římského kmínu, 2 hrsti petrželové natě

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme z obou stran a necháme vypotit. Poté ho posypeme římským kmínem a necháme ho vypotit. Cibuli nakrájíme na proužky a osmažíme na troše oleje – krátce, musí zůstat křupavá. Cibuli vyjmeme a na pánvi zprudka op...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 4 stroužky česneku, 2 ks jarní cibulky, 1 ks chilli papričky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 lžíce včelího medu, 1 lžíce zázvoru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 200 g lesního ovoce

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekanou jarní cibulku a utřený česnek. Přidáme lesní ovoce, med i zázvor. Nakonec přidáme i rajčatový protlak, nasekanou chilli papričku a bylinky...

Grilované kuřecí maso se salátem z quinoy

Grilované kuřecí maso se salátem z quinoy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g quinoy (Merlík), 25 g másla, 400 g kuřecích prs, 300 g rajčat, 1 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 1/2 citrónu, 1,5 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti oliv, 1 lžíce máty peprné, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Quinou uvaříme podle návodu na obalu. Smícháme máslo, nasekanou chilli papričku a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, osolíme a opepříme. Potřeme olivovým olejem. Opečeme dozlatova. Na ještě horké maso natřeme ochucené máslo a necháme ...

Salát z grilované kachny s ananasem

Salát z grilované kachny s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kachních prs, 2 ks chilli papričky, 1 stroužek česneku, 2 ks limety, 1 ks ananasu, 2 ks šalotky, 1 troška zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce koriandru, 1 lžička včelího medu, 3 hrsti fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst máty peprné

Pokud máme kachní prsa s kůží, kůži odřízeneme. Chilli papričku nakrájíme najemno a zázvor nastrouháme. Česnek utřeme. Limetky vymačkáme. Ananas nakrájíme na kostičky, šalotky na kroužky. Kachní prsa nakrájíme na plátky tlusté 1 cm. Poté dáme do...

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rumpsteak salát s grilovanou zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího steaku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampiónů, 100 g hlívy ústřičné, 100 g cukety, 100 g cherry rajčátek, 100 g rukoly, 200 g papriky (kapie), 200 g ledového salátu, 100 g okurky

Maso rozdělíme na dva steaky, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Grilujeme 3 minuty. Rukolu, salát natrháme na kousky a spolu s nakrájenou okurkou rozdělíme na dva talíře. Zakápneme olivovým olejem. Ostatní zeleninu nakrájíme a grilujeme. Poté gr...

Grilovaný ananas s medem

Grilovaný ananas s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks ananasu, 50 g másla, 2 lžíce včelího medu, 5 lžíc třtinového cukru, 1 lžička skořice

Ananas nakrájíme na kolečka silná tak 1,5 cm (vykrojíme tvrdý střed). Máslo rozpustíme v pánvi a přidáme med. Pořádně promícháme a touto směsí potřeme ananas, posypeme třtinovým cukrem a skořicí a grilujeme z obou stran.

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Grilované filé

Grilované filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rybí filé, 2 citróny, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka soli, troška pepře

V pekáčku nebo v hlubším plechu rozpustíme máslo a přidáme šťávu ze dvou citronů. Filé omyjeme a osušíme, lehce poprášíme moukou a z obou stran je omočíme v rozpuštěném másle s citronem. Pekáček s filé dáme na gril nebo do rozpálené trouby asi tak...

Plněné grilované papriky

Plněné grilované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paprika červené velké, 250 g fr. sýru Chevre nebo ital. mozarelly na pečení, 2 lžíce včelího nebo lučního medu

Papriku červenou masitou očistíme a rozkrojíme na lodičky. Sýr nakrájíme na kostky a naplníme. Pokapeme medem a vložíme do zapékací misky. Pečeme na rozehřátým grilu cca 5 - 8 minut.

Ananas grilovaný

Ananas grilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 4 lžíce cukru moučka, 1 lžíce másla, 1 pomeranč, špetka skořice, 150 ml ovocné šťávy, 1-2 lžíce škrobové moučky

Ananas nakrájíme podélně na 8 dílů, potřeme ananas máslem a grilujeme ze všech stran. Přendáme ho do kastrůlku se šťávou z pomeranče a povaříme se šťávou 5 minut. Do šťávy z pomeranče přidáme cukr a zahustíme škrobem. Vše rozmícháme a dochutíme sk...

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Grilovaný sýrovo-slaninový pecen

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 chléb, 15 dkg slaniny, 15 dkg tvrdého sýra (např.Gouda), troška pažitky

Bochník chleba nařežeme příčně i podélně, aby se utvořily čtverce. Do nakrojených míst vložíme na plátky nakrájený sýr a slaninu. Horní stranu posypeme pažitkou, zabalíme do alobalu a vložíme na gril.

Domácí grilovací koření

Domácí grilovací koření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičkymleté papriky, 1 lžička chilli koření, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička koriandru, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Římský kmín rozdrtíme v hmoždíři spolu s chilli vločkami. Pokud máme celý kmín a celý pepř, tak je do hmoždíře přihodíme také. Poté přimícháme ostatní suroviny a máme hotovo.

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Medová grilovací směs

Medová grilovací směs

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malou sklenku jahodového džemu, 3 lžíce včelího medu, 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky mleté skořice

Vše důkladně promícháme. Připravujeme za studena.

Chilli grilovací směs

Chilli grilovací směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervu rajčatového protlaku, 2 rozdrcené čili papričky, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku soli, 1 lžičku Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 stroužky česneku

Česnek propasírujeme a přidáme ostatní suroviny. Vše důkladně zamícháme. Připravujeme za studena.

Zapečené grilované cuketky

Zapečené grilované cuketky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 mladé cukety, 1 cibule, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku, špetka soli, špetka mletého pepře, 5 vajec, 1/2 šálku plnotučného mléka či smetany, 20 dkg strouhaného eidamu, kousek másla

Cukety oloupeme (pokud jsou hodně mladé není potřeba) a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme potit asi 20 minut. Opláchneme je a osušíme. Rozpálíme gril. V hlubší zapékací míse rozehřejeme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Grilované kotlety na zázvoru a medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kotlety, sůl a pepř dle potřeby, 3 lžíce olivového oleje , 2 lžíce medu, lžíce nastrouhaného zázvoru

Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z olivového oleje, medu a nastrouhaného zázvoru umícháme marinádu. Maso vložíme do misky, zalijeme marinádou a necháme alespoň 3 hodiny marinovat. Po 3 hodinách maso vyjmeme a necháme trošku okapat. Na ...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Grilované vepřové kuličky se studenou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, 100 g barevných paprik, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, kapka sojové omáčky, sůl, pepř a sladká paprika podle chuti, Na studenou omáčku: 100 ml zakysané smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, 1 stroužek prolisovaného česneku, 1 lžička posekané čerstvé pažitky, sůl a pepř podle chuti

Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou červenou paprikou, sojovou omáčkou, dijonskou horčicou a prelisovaným cesnakom. Spolu premiešame a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom z mäsa formuje...

Grilované sýrové toasty

Grilované sýrové toasty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks toastového chleba, 2 lžíce másla, 16 plátků sýra, 16 plátků šunky

Jednotlivé plátky toastového chleba natřeme máslem, obložíme plátkem šunky, plátkem sýra a přiklopíme vždy dva k sobě. Jednotlivé toasty grilujeme po obou stranách cca 3 minuty.

Grilovaný mišmaš

Grilovaný mišmaš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,30 kg vepřového masa, 3 ks kuřecích prsou, 1 balení sušených švestek, 15 stroužků česneku, 3 ks cibule, 4 ks pikantních párků, 4 plátky anglické slaniny, 20 dkg Eidamu, troška grilovacího koření

Maso nakrájíme na malé kousky - plátečky, aby šly napichovat na grilovací jehlu. Pak střídavě napichujeme vepřové maso, sýr, cibuli, kuřecí maso, švestky, párky, rozpůlené stroužky česneku. Celé posypeme libovolným grilovacím kořením, případně ješ...

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvých kalamárů, 50 ml olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička mořské soli, 1 cibule, 2 velké stroužky česneku, 3 rajčata, 2 lžíce sezamového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 2 jalapeňos papričky (konzervované), 25 ml vinného octa, 100 ml vody, 1 lžička rozinek, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky římského kmínu, 1 lžíce cukru, sůl dle chuti

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťá...

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Kuřecí steak grilovaný v mléce a čerstvé šalvěji s citrónovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g grilovaného kuřecího steaku, sůl, pepř, 1/8 másla, olivový olej, kousíček skořice, lístky z půl hrsti čerstvé šalvěje, kůra ze dvou citrónů, 2 stroužky česneku, 130 ml mléka

Kuřecí očištěný steak vložíme na rozpálený gril (nejlépe pánvičku s mřížkovým vzorem), vymazaný hrudkou másla a olivového oleje. Zprudka ogrilujeme až do zlatavé barvy z obou stran a sundáme maso z grilu. Máslo s olejem slijeme z pánvičky pryč....