Grófčin jablečný koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

4680 kalorií
14.0g cukrů
186.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout.

Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Plech vymažeme a vysypeme moukou.

Třetinu těsta odložíme zpět do lednice a zbytek vyválíme a přeneseme na plech. Na těsto rozetřeme džem, pak poklademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, krystalovým cukrem, skořicí a mandlemi.
Na to rozetřeme sníh a na něj nastrouháme odložené těsto.
Dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme asi 30 minut.

Když vršek rychle hnědne, koláč přikryjeme alobalem.

přidejte na:
uschi3

13. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč dobrý, osviežujuci
majka 05. 08. 2017, 21:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vynikajúci jablkový koláč
Svetlana 25. 08. 2017, 21:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
koláč občas robím, chutí celkom dobre
hanka 05. 02. 2018, 22:46