Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Salát z Hermelínu s oreganem

Salát z Hermelínu s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 lžičky sušenéjo oregana, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička vinného bylinkového octa, 1-2 lžíce bílého vína

Sýr nakrájíme na kostičky. Opláchneme jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Oregano přelijeme teplým olejem a necháme chvíli stát, pak přidáme sůl, ocet, víno, promícháme a nalijeme na sýr s cibulí, promícháme, přikryjeme a necháme v chladn...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Hermelínová hruška

Hermelínová hruška

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks hrušky, 2 plátky Hermelínu, 2 lžíce brusinek

Vezmeme hrušku a rozpůlíme ji. Odstraníme jadřinec a částečně vydlabeme dužinu. Vydlabanou dužinu nakrájíme na kostičky. Na kostičky rovněž nakrájíme 2 plátky hermelínu. Nakrájenou dužinu hrušky a nakrájený hermelín smícháme, můžeme lehce osolit i...

Pikantní hermelínová pomazánka

Pikantní hermelínová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hermelínu, 100 g tvrdého sýra, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majolky, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka mletého pepře

Hermelín, tvrdý sýr a cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř. Vmícháme majolku a jogurt. Necháme v ledničce dobře rozležet

Salámová pomazánka s hermelínem

Salámová pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g měkkého salámu, 1 balení Hermelínu, 2 slepičí vejce, 50 g cibule, 50 g majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Cibuli nakrájíme najemno, nahrubo nastrouháme salám, hermelín, vejce. Přidáme horčici, majonézu, špetku soli a vše zamícháme.

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení Hermelínu (nakrájené na třetiny nebo osminky), 2 žluté a 2 červené středně velké cibule (nakrájené na prstýnky) - orestované a vychlazené, 3-6 piri papriček nakrájených na proužky, 10-15 zelených oliv (nakrájených na kroužky), 3 lžíce nálevu z kapie, 4 prolisované stroužky česneku, bobkový list, drcený barevný pepř, nové koření, tymián, sůl, 1 lžíce kapary (+ 2 lžíce nálevu)

Jednotlivé suroviny proložíme a uložíme uzavřené do sklenice někde do chladu.

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Hermelín (1 ks), 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 5 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička Vegety, sůl

Hermelín pozdĺžne rozkrojíme a obe polovice pomocou lyžičky vydlabeme. Vydlabaný obsah v miske zmiešame s maslom, cesnakom, orechami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme obe polovice hermelínu, stlačíme ich a zabalíme naspať do aloba...

Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks velkých Hermelínů (nebo 4 malých), 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, půlky jader vlašských ořechů, několik listů zeleného salátu, kuličky hroznového vína, sůl

Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky ...

Pomazánka s hermelínem

Pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 2 jablka, 20 g másla, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín utřeme s omytými, oloupanými nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme nasekanými ořechy.

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 salátové okurky, 2 Hermelíny, 1 bílý jogurt, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, špetka sladké papriky, hrst vlašských ořechů, hrst rozinek

Oklurky nakrájíme na plátky. Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Okurky položíme na dno mísy a přelijeme jogurtovým dresinkem. Na to položíme rozkrájené herme...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Jednohubky z hermelínu

Jednohubky z hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, 1 kousek česneku, 1/2 balení másla, 1-3 špetky soli, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín rozřežeme napůl, vybereme vnitřek a smícháme s přísadami. Naplníme zpět do hermelínu, slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky a pak krájíme na trojúhelníčky. Napichujeme na párátka, můžeme přidat kuličku hroznového...

Domací nakládaný hermelín

Domací nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 Hermelínů, 10 čili papriček, 5 cibulí, 5 lžiček chilli koření, 5 lžiček mletého pepře, 5 lžiček grilovacího koření, 1 l rostlinného oleje

Sýr podélně rozkrojíme a posypeme vším kořením. Dno sklenice, do které budeme nakládat, posypeme taky kořením, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a vložíme okořeněný sýr, který přikryjeme podélně nedokrojenými papričky. Toto zalijeme olejem a př...

Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 200 g měkkého salámu, 200 g majonézy, 200 g pomazánkového másla, 3 slepičí vejce (vařené), 1/2 malé cibule, 3 sterilované okurky, 1 lžička pažitky, troška pepře, mletá paprika sladká, špetka soli

Hermelín, salám, nakládané okurky a vařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše promícháme v míse, přidáme majonézu, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Salát dochutíme mletým barevným pepřem, špetko...

Grilovaný fitness hermelín

Grilovaný fitness hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 fitness hermelín, 1/2 lžičky celého barevného pepře, špetka provensálského koření, 2 lžičky olivového oleje, 1/2 hlávky ledového salátu

Ledový salát si natrháme (nekrájíme) na kousky, opláchneme a pořádně okapeme přebytečnou vodu. Vložíme na talíř. V malé mističce smícháme koření s olejem a hermelín v něm obalíme. Poté vložíme do alobalu a pečeme asi 5-7 minut na 180°C (dle typu t...

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Vejce plněná hermelínovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 paprika (kapie), 20 ml vodky, 200 g Hermelínu, 60 ml smetany, 1/2 lžíce mleté papriky , pepř, pažitka na ozdobu

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozkrojíme na dvě poloviny. Z hermelínu odkrojíme kůrčičku. Vnitřek dáme do mixéru, zalijeme vodkou, smetanou, ochutíme mletou paprikou a pepřem. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. He...

Hermelínové taštičky

Hermelínové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 cibule, 200 g sendvičové šunky , 1 sklenka hladké mouky, 1 vejce, 1 hrneček strouhanky

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji do růžova. Hermelín nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, kam přidáme osmahlou cibulku. Dle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme (hermelín se trochu roztaví díky teplé osmahlé cibulce). Vezmem...

Rozpečený hermelín

Rozpečený hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 smetanové Hermelíny, 1/2 skleničky omáčky Spak Chilli-česnek , 100 g šunky, 4 rajčata, 1 naťová cibulka, petrželka, bazalka, drcený pepř, sůl

Hermelíny dáme na pečicí papír na 5 minut pod gril. Opatrně přendáme na talíř a ještě horké uprostřed nakrojíme do kříže a otevřeme. Lžičkou opatrně vydlabeme. Do vzniklého otvoru vložíme kornoutek ze šunky a kapsu naplníme zeleninovou směsí s koř...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Hermelín s pivní cibulkou

Hermelín s pivní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 cibule, 10 ml olivového oleje, 2 lžičky brusinkového kompotu nebo omáčky, 1 plátek chleba, 15 ml světlého piva, vhodný je 11 strupňový Kozel, 1 lžička strouhanky, 1 lžička petrželové natě, 2 trsy polníčku

Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na oleji do lehce zlatavé barvy. Pak podlijeme pivem a vydusíme do sucha (můžeme také přidat lžičku cukru, aby cibule lépe zkaramelizovala). Krajíc chleba si překrojíme napůl a opečeme nasucho v toustov...

Hermelíny na grilu

Hermelíny na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hermelíny, 4 kousky loveckého salámu, 1 jarní cibulka, 1 rajče, 1 paprika

Hermelíny rozkrojíme na půl, lovecký salám nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na měsíčky. Vše vložíme do půlky hermelínu a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Vznikne nám takový hamburger. Hermelín ...

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Hermelínové suflé

Hermelínové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g másla, 25 g hladké mouky, 2 Hermelíny, 50 g nastrouhaného parmazánu, 2 lžíce pažitky, 5 vajec, 250 ml mléka

Trochou másla vymažeme 4 zapékací menší nádobky. Zbylé máslo rozpustíme v pánvi, vsypeme mouku a minutku mícháme. Přiléváme mléko a za stálého míchání necháme ztuhnout, pár minut povaříme. Pak vmícháme na kousky nakrájený hermelín a nastrouhaný pa...