Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Smažené hrušky s nivou

Smažené hrušky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 200 g Nivy, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 150 g strouhanky, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme hrušky trochu tužší. Celé je omyjeme a oloupeme, škrabkou vydloubneme jádřince a otvor tím vzniklý zaplníme strouhanou nivou. Potom hrušky obalíme v klasickém trojobalu. Na mírném ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Na talíři je ješ...

Hrušky v krému

Hrušky v krému

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 čerstvé hrušky, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 citrónu, 250 ml mléka, 1 lžíce másla, 1/2 sáčku pudinku s vanilkovou příchuti, 100 ml smetany ke šlehání , 50 g hořké čokolády, 8 piškotů, 1 žloutek

Hrušky olúpeme, nakrájame na štvrtky a podusíme v osladenej a citrónom okyslenej vode. V mlieku rozšľaháme cukor s maslom a pudingový prášok, miešame všetko nad parou, až dostaneme tuhú hmotu do ktorej vmiešame žĺtok. Vychladnutý krém nalejeme na ...

Medové hrušky s oříšky

Medové hrušky s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrušek, 3 lžíce včelího medu, 200 g vlašských ořechů, 1 lžička zázvoru

Hrušky oloupeme zbavíme jádřinců a obalíme ve směsi nasekaných ořechů, zázvoru a tekutého medu. Opatrně je klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Pošírované hrušky ve víně

Pošírované hrušky ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 500 g cukru krystalu, 4 hrušky, 1 lžička mleté skořice

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme...

Pošírované hrušky s čokoládou

Pošírované hrušky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 300 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 l vody, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 250 g čokolády na vaření

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme ...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.