Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Husa s jedlými kaštany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, špetka soli, troška pepře, 4 jablka, 50 g třtinového cukru, 50 g másla, 500 g oloupaných jedlých kaštanů, 250 ml zeleninového vývaru

Husu osolíme a pokmínujeme ze všech stran. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je na menší kostky. Vložíme je do husy a husu uzavřeme. Husu dáme na pekáč, přilijeme 250 ml horké vody a pečeme zhruba 1 hodinu. Potom ji obrátíme, propícháme vidličko...

Svatomartinská husa s červeným zelím

Svatomartinská husa s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 4 větší jablka, 3 velké cibule, sůl, drcený nebo mletý kmín, 2 hrsti nasekané petrželové natě, 0,5 l červeného vína, 1 hlávka červeného zelí

Husu dobře obereme od brk a chloupků. Nejlepší je zbytky opálit nad ohněm (na sporáku nebo kuchyňským zapalovačem). Vybereme z ní droby, které spolu s celou husou řádně omyjeme. Dále pak huse odstřihneme v kloubech křídla, odřežeme přebytečný tuk ...

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Pečená husa s nádivkou z uzeného kolena

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 husa, 1/2 jablka, 1 cibule, 1 malé uvařené uzené koleno, 100 g včelího medu, sůl, pepř, kmín, 2 vrchovaté lžíce sádla, 4 stroužky česneku

Z husy odřežeme křídla a opálíme zbytek peří. Omyjeme ji a odstraníme zbytky tuku a krk. Posolíme, popepříme a posypeme zevnitř i zvenčí kmínem. Vložíme do ní pokrájená (oloupaná) jablka a očištěnou a nakrájenou cibulí. Koleno (pokud se nám nevejd...