Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Inka

Losos s bylinkami a špenátem

Losos s bylinkami a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky (steaky) lososa, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička soli, troška bazalky, špetka tymiánu, 1 lžička olivového oleje, 150 g čerstvého špenátu, 100 ml sladké smetany, 1 lžička másla

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, nasolíme. Steaky můžeme nakrájet na menší kousky, dle libosti. Na rozpáleném olivovém oleji smažíme ze všech stran. Na závěr smažení přidáme na pánev najemno nasekané bylinky bazalku a tymián. Šp...

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 g sojové mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 150 g rozinek, 150 g mandlí, 75 ml rumu, 2 lžíce cukru moučky na posypání

Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem k...

Ravioly s bylinkami

Ravioly s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1 balení kuřecí játry, pepř, sůl, 3 lžíce strouhanky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce nasekané šalvěje, 1 lžíce nasekané petrželové nati, 50 g másla

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím játru očistíme, přidáme vejce, strouhanku, pepř a vypracujeme hladkou lehce lepkavou směs. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasekanou baza...

Šopský salát s rozinkami

Šopský salát s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 8 rajčat, 2 bílé papriky, 2 zelené papriky, 2 salátové okurky, 200 g balkánského sýru, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžička suchého oregana, 100 g rozinek

Rozinky zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky zbavíme semen a nakrájíme. Přidáme nakrájené okurky, rajčata, cibuli, balkánský sýr, olej a oregano. Nakonec přidáme rozinky a vše důkladně promícháme.

Tolstolobik na bylinkách

Tolstolobik na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší kousky tolstolobika, 1 citrón, 0,5 dcl olivového oleje, 1,5 lžíce soli, špetka citrónového pepře, 1 lžička drceného kmínu, petrželová nať, čerstvá šalvěj, čerstvý cirónový tymián

Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso d...

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Těstoviny s tvarohem a rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, hrst rozinek, 2 dcl mléka, 5 lžic másla

Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme, promastíme máslem. Tvaroh utřeme s vejci, krupicovým, vanilínovým cukrem a rozinkami. Do máslem vymazané zapékací misky střídavě dáváme vrstvy těstovin a tvarohu, navrch bude vrs...

Tvarohový nákyp s rozinkami

Tvarohový nákyp s rozinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst rozinek, 2 lžíce strouhanky, 5 lžic másla

Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilínovým cukrem, pudinkovým práškem, práškem do pečiva, vejci a citrónovou šťávou, vmícháme rozinky a hmotu urovnáme do máslem vymazané nákypové formy. Povrch posypeme strouhankou a poklademe kousky másla. Pečem...

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...

Rizoto s krabími tyčinkami

Rizoto s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek dlouhozrné rýže, voda, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1/2 lžičky kari koření, 1 velká cibule, 1 velký pórek, 250 g krabích tyčinek, 1 hrst bazalkových lístků, rostlinný olej, 1 balení zakysané smetany

Kostku bujónu necháme rozvařit ve vodě (asi 2,5 hrnku). Kromě toho si připravíme další vařící vodu. Cibuli a bazalku pokrájíme nadrobno, očištěný pórek na kolečka, krabí tyčinky na kousky. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pórek a za s...

Salátová terinka

Salátová terinka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg Lišek obecných, 0,5 kg špenátu baby, želatina plátková stříbrná, 0,3 l drůbežího vývaru, salát míchaný listový, šalotka, rajčata, sůl, pepř černý

Nejdříve na másle opečeme nadrobno nakrájenou šalotku a následně baby špenát. Vše zalijeme vývarem a necháme velmi krátce povařit. Necháme vychladit a posléze rozmixujeme. Vzniklou směs následně přepasírujeme přes jemné sítko. Želatínu smíchame s ...

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Kuřecí maso na bylinkách a mandlích

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g másla, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 100 g oloupaných a spařených mandlí, špetka muškátového oříšku, špetka bazalky, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, špetka libečku, špetka pepře, špetka soli, 1 sklenka vody

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, mandle nasekáme nadrobno. Máslo dáme do misky, přidáme postupně muškátový oříšek, bazalku, majoránku, rozmarýn, libeček, nasekané mandle, osolíme, opepříme a promícháme. Poté přidáme kousky kuřecího masa do másla...

Kuřecí maso s brusinkami a malinami

Kuřecí maso s brusinkami a malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 100 g brusinek, 100 g malin, 1 ks cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 sklenky sladké smetany, 2 lžíce másla, špetka pepře, špetka soli

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Brusinky a maliny omyjeme, rozmačkáme, přidáme do smetany, promícháme a přidáme kuřecí maso a necháme takto namočené cca 2 hodiny. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, v hrnci si rozpálíme olivový olej, na něm or...

Brokolice se šunkou a bylinkami

Brokolice se šunkou a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 100 g šunky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce octa, 4 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, přidáme ocet, hořčici, opepříme, osolíme, promícháme. Brokolici dáme povařit do mírně osolené vroucí vody, aby byla měkká. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji, necháme vychladnout, poté ji rozebereme na menší díly, dá...

Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 staršího chleba, 200 g dušené šunky, 1 sklenka broskvového kompotu, 150 g Nivy, olej na smažení

Topinky usmažíme a důkladně je usušíme ubrouskem, aby vsákl přebytečný tuk. Každou topinku poklademe šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, na šunku dáme pokrájené broskve podle chuti a nakonec je ještě pokryjeme plátky nivy. To celé pokapeme ...

Vydatná topinka na snídani i večeři

Vydatná topinka na snídani i večeři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 kousek taveného sýra, 1 velký stroužek česneku, špetka mleté papriky, 1 ks jarní cibulky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Na pánev dáme olej a v rozehřátém opečeme topinku dozlatova. Na lívanečníku připravíme z vejce volské oko, žloutek necháme srazit tak, jak to máme rádi. Vejce osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Horkou topinku potřeme taveným sýrem a posypeme ...

Hromádky s rozinkami

Hromádky s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks vajec, 3 balíčky rozinek, 4 ks mandlí, 1 lžíce citrónové kůry

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, dále přišleháme vejce a vytvoříme pěnu. Poté přidáme rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, nadrobno nasekané mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Poté lžičkou klademe na vymaza...

Zmrzlinka

Zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 20 lžic mléka, 3 lžíce hladké mouky, 4 ks vajec, 1 balení dortových oplatek, 1 hrst sekaných arašíd

Připravíme si vodní lázeň a dáme do hrnce do vodní lázně vařit mléko, přisypeme mouku, přidáme žloutky, přisypeme moučkový cukr, vanilkový cukr a uvaříme, aby vznikla kaše. Poté necháme kaši vychladnout, když je vychladlá, přidáme do ní ušlehané m...

Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g másla, 150 g cukru, 2 balení vanilkového cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 3 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, 1 l čerstvých borůvek nebo 2 sklenice kompotu po 540 ml, 100 g meruňkové marmelády, 2 bílky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička škrobu (pšeničného nebo kukuřičného)

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku s...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Nadívaný chléb krále Ječmínka

Nadívaný chléb krále Ječmínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bochník chleba (já použila Bavorský z Globusu), 1/8 másla, 3 stroužky česneku, 5 dkg plátkového sýra, 10 dkg uzeného, 2 ks rajčat, 1 paprika, 1/2 cibule, troška soli, troška pepře

Rozpustíme si máslo a mezitím si nadrobno nakrájíme česnek, který pak na másle lehce osmahneme, maličko osolíme a opepříme. Bochníček chleba nakrájíme na asi 1 cm silné krajíčky, ale tak, abychom jej nedokrojili. Každý krajíček z obou stran potřem...