Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Inka

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Pomazánka s oříšky a sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, 10 dkg vlašských ořechů , 1 menší cibule, 3 stroužky česneku, 2 trojúhelníčky taveného sýru, 2 lžíce másla, 2 lžíce tvarohu, 1 lžička plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, špetka chilli koření

Oloupanou cibuli a česnek vložíme do mixeru a mixujeme. Postupně přidáváme ořechy, sardinky, máslo,hořčici, sýry, tvaroh, koření. Vždy po přidání surovin mixer pustíme, aby se suroviny spojily dohromady.

Salát s mandarinkami

Salát s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 5 mandarinek, 2 nepálivé papriky, 100 g žampionů, 200 g tvrdého sýra, 1 nízkotučný bílý jogurt, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička hořčice, 1 lžička medu

Opláchnutá jablka rozpůlíme, odstraníme jadřince, oloupeme a rozkrájíme na menší kousky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na stejně velké kousky. V mírně osolení vodě s trochou kmínu žampiony uvaříme. Jakmile jsou měkké, scedíme a necháme okapat. Z ...

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Inka

Inka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequily, 2 cl Ginu, 10 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme postupně džus, tequilu, gin, grenadinu. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Selský salát s bylinkami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g ovčího sýra, 1 svazek pažitky, 1 snítka oregána (nebo majoránky), 2 snítky bazalky, 3 snítky tymiánu, 5 lžíc olivového oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 okurka, 4 rajčata, 4 jarní cibulky, 1 zelená chilli paprička, 2 lžíce vinného octa, špetka pepře, špetka soli

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké. Opereme bylinky, pažitku nakrájíme na kousky, ze zbylých bylinek otrháme lístky a jemně nasekáme. Smícháme se 2 lžícemi olivového oleje a citronovou šťávou a nalijeme na kostičky sýra, 15 minut (nebo...

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg uvařeného celozrnného kuskusu, 50 g biobrusinek (může být i 75g, což je jeden sáček), 100-150 g nakrájeného kozího sýra, 50 g vlašských ořechů nebo pinií, na sucho opražených v troubě nebo na pánvi, Zálivka: 2 lžíce medu, 2 lžíce citronové šťávy (může být i trochu kůry), 5 lžíc olivového oleje (může být i citronový, avokádový, nebo ořechový), špetka čerstvě mletého pepře, cca 50 g mladého špenátu nebo rukoly ochucené, 1 lžící oleje, 1/2 lžíce umeocta nebo citrónové šťávy s troškou soli

Uvaříme celozrnný kuskus v poměru 1 díl kuskusu na 1,5 dílu vody a necháme ho vychladnout. (Celozrnný kuskus raději necháme přejít varem, bílý stačí zalít jen o něco menším množstvím vody.) Připravíme si zálivku, omyjeme špenát či rukolu a vysu...

Zdravá lehká svačinka

Zdravá lehká svačinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks sucharů, 4 plátky 30% eidamu (Edamu), hrstka polníčku, 8 plátků salátové okurky, 1 rajče, špetka soli, špetka mletého pepře

Na suchar rozložíme plátky sýru, poklademe zeleninou a natrhaným polníčkem a dáme zapéct na 2 minuty do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 100 g mořské soli, 1 lžička lněného semínka, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce chilli koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce barevného pepře

Maso nakrájíme na větší plátky a vetřeme do něj ostatní ingredience. Uzavřeme do sklenice a necháme 5 dní v lednici. Před tepelnou úpravou omyjeme a osušíme. Toto maso je vhodné ke grilování či uzení.

Zmrzlina s horkými brusinkami

Zmrzlina s horkými brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g brusinek (čerstvých), 1 pomeranč, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g cukru krupice, 4 lžíce portského vína (popř.vody), 300 g zmrzliny (vanilkové)

Brusinky omyjeme a necháme okapat. Slupku pomeranče velmi tence odřízneme, pomeranč rozpůlíme a vymačkáme. Brusinky smícháme s pomerančovou kůrou a citronovou šťávou, cukrem a portským vínem, vše dáme do hrnce a necháme 3 minuty vařit. Horkou ov...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 2 balení lentilek, 1 balení želatinových bonbonů (žížal apod.), 3 balení Miňonek

Na každý oplatek (nelépe miňonku) připevníme čokoládovou polevou lentilky jako kolečka, na vrch oplatky poklademe želatinové dobroty. Záleží jen na Vás, fantazii se meze nekladou.

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

5 ks česneku, 2 ks cibule, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 6 lžíc řepkového oleje, 5 lžíc hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 svazku pažitky, 25 g anglické slaniny, 50 g másla, 700 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře

Palice česneku (kromě dvou stroužků) seřízneme nahoře tak, aby čouhaly všechny stroužky. Naskládáme je do pekáčku, pokapeme polovinou oleje a pečeme 40 minut přikryté alobalem na 200 °C. Na lžíci oleje smažíme dva stroužky česneku nakrájené na p...

Salát s brusinkami

Salát s brusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomerančů, 3 ks mandarinek, 2 ks kiwi, 1 lžíce včelího medu, 1 lžíce pražených mandlových plátků, 2 lžíce sušených brusinek

Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme odležet. Ovoce očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme. Promíchané ovoce vložíme do misky, zalijeme medem, ozdobíme brusinkami a na závěr ještě posypeme praženými mandlemi.

Banánová svačinka pro nejmenší

Banánová svačinka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 120 g piškotů dětských, 250 g jemného tvarohu, 50 ml mléka, 1 lžíce javorového sirupu

Piškoty rozdrtíme na větší kousky, banány nakrájíme na kolečka. Tvaroh, mléko a javorový sirup vymícháme dohladka. Do pohárů klademe nejprve kolečka banánů, poté nadrcené piškoty a nahoru tvarohový krém. Můžeme vytvořit i více vrstev, dokud ná...

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Sýrové kuličky s česnekem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krabička taveného sýra v trojúhelníčcích (140 g), 150 g eidamu , 1-2 stroužky česneku, špetka pepře, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 1/2 lžíce sekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželky, kousíček nasekaného kopru

Eidam nastrouháme najemno. V misce rozetřeme tavený sýr s rozmačkaným česnekem a špetkou pepře. Přimícháme nastrouhaný eidam a nasekané bylinky. Ze směsi utvoříme kuličky o průměru 3 cm. Každou kuličku obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance...

Toasty se sardinkami

Toasty se sardinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks chilli papričky, 1 citrón, 4 ks toastového chlebu, 240 g sardinek, 2 lžíce petrželové natě

Na olivovém oleji opékáme česnek a chilli papričku nakrájené na jemno. Zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme sardinky a na několik minut smažíme. Snažíme se je uchovat vcelku. Nakonec přidáme petrželku a odstavíme. Toastový chléb opečeme v toasto...

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Knedlíky z rohlíků s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 starší rohlíky, 1 lžička polohrubé mouky, 1 lžíce směsi čerstvé petrželky a majoránky, 1 lžíce sádla, 125 ml mléka, 1 vejce, 1 špetka soli do rohlíků, 1 lžička soli do vody na vaření

Starší rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Majoránku a petrželku umyjeme pod tekoucí studenou vodou a nasekáme. Mléko dáme vařit, rozpustíme v něm 1 lžíci sádla a přidáme špetku soli. Nakrájené rohlíky zalijeme vroucím mlékem se sádlem a...

Ztracená topinka

Ztracená topinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 krajíčky staršího chleba, 1 stroužek česneku, 4 plátky šunky, 10 dkg Eidamu nebo jiného tvrdého sýra, kečup, olej na smažení

Na rozpáleném oleji osmahneme chleba z obou stran. Potřeme česnekem, položíme plátek šunky a posypeme strouhaným sýrem. Celé potom zakapeme kečupem dle chuti.

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Kuřecí paillard s citrónem a bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 kuřecích prsou, 5 lžíc olivového oleje, 1/2 lžíce balzamikového octu, 140 g římského salátu, 25 g parmazánu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 4 lžíce rozmarýnu, 1 hrst šalvěje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Připravíme si marinádu. Smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citrónovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje. Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi...

Jarní platýs s bylinkami

Jarní platýs s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks platýsu, 1 ks limety, 4 kousky česneku, 4 lžíce koriandru, 4 lžíce petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Platýse nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme ho. Z utřeného česneku, poloviny oleje, šťávy z poloviny limetky, koriandru a petrželky připravíme pastu, kterou potřeme rybu zvenku i zevnitř i do naříznutých částí. Pečeme 10 minut na 180 °C. P...

Vydatná topinka na snídani i večeři

Vydatná topinka na snídani i večeři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 kousek taveného sýra, 1 velký stroužek česneku, špetka mleté papriky, 1 ks jarní cibulky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Na pánev dáme olej a v rozehřátém opečeme topinku dozlatova. Na lívanečníku připravíme z vejce volské oko, žloutek necháme srazit tak, jak to máme rádi. Vejce osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Horkou topinku potřeme taveným sýrem a posypeme ...

Topinka s překvapením

Topinka s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 staršího chleba, 200 g dušené šunky, 1 sklenka broskvového kompotu, 150 g Nivy, olej na smažení

Topinky usmažíme a důkladně je usušíme ubrouskem, aby vsákl přebytečný tuk. Každou topinku poklademe šunkou, kterou jsme nakrájeli na nudličky, na šunku dáme pokrájené broskve podle chuti a nakonec je ještě pokryjeme plátky nivy. To celé pokapeme ...

Kapr na bylinkách z grilu

Kapr na bylinkách z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks kapra, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 7 g šalvěje, 7 g majoránky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná)

Olivový olej smícháme s nasekanými bylinkami. Kapra s kůží zbaveného šupin naložíme do tohoto nálevu na 30 minut při pokojové teplotě. Poté grilujeme na hliníkovém tácku 7 minut na straně s kůží, osolíme, opepříme a poté otočíme a ještě 4 minu...

Mléčná bezinkáda

Mléčná bezinkáda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 květy Bezu černého, 500 ml mléka, 1 lžíce cukru moučky, 1 balení vanilkového cukru, 2 žloutky

Mléko přivedeme k varu a přelijeme jím dobře očištěné bezové květy. Necháme 30 minut louhovat a přecedíme. Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme k nim vychladlé bezové mléko a rozšleháme dohladka. Podáváme vychlazené.

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...