Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Inka

Bábovka s mandarinkami a skořicí

Bábovka s mandarinkami a skořicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mandarinek , 1 lžíce skořice, 250 g Hery, 250 g cukru krupice, 350 g polohrubé mouky, 4 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a se skořicí a přimícháme k pěně. Ovoce nakrájíme na menší kousky. Do vymazané a vysypané formy nalijeme trochu těsta, pokryjeme částí ovoce, opět dáme těsto, ov...

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Bábovka s vůní perníku a hrozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 300 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 250 ml krupicového cukru, 150 ml slunečnicového oleje, 375 ml plnotučného mléka, 1 sáček pudinkového čokoládového prášku, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce včelího medu, 2 hrsti rozinek, 1 balení bílé polevy

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny s prosátým kypřícím práškem smícháme dohromady. V další míse smícháme tekutiny s vejci a za postupného přidávání sypké směsi vše krátce prošleháme. Nakonec vmícháme hrozinky....

Banánová svačinka pro nejmenší

Banánová svačinka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 120 g piškotů dětských, 250 g jemného tvarohu, 50 ml mléka, 1 lžíce javorového sirupu

Piškoty rozdrtíme na větší kousky, banány nakrájíme na kolečka. Tvaroh, mléko a javorový sirup vymícháme dohladka. Do pohárů klademe nejprve kolečka banánů, poté nadrcené piškoty a nahoru tvarohový krém. Můžeme vytvořit i více vrstev, dokud ná...

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 g sojové mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 150 g rozinek, 150 g mandlí, 75 ml rumu, 2 lžíce cukru moučky na posypání

Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem k...

Borůvkový koláč s pusinkami

Borůvkový koláč s pusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 g másla, 150 g cukru, 2 balení vanilkového cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 3 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 50 ml mléka, 1 l čerstvých borůvek nebo 2 sklenice kompotu po 540 ml, 100 g meruňkové marmelády, 2 bílky, 300 g moučkového cukru, 1 lžička škrobu (pšeničného nebo kukuřičného)

Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Vymažeme koláčovou nebo rozevírací formu o průměru 26 cm. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přišleháme obě vejce a ještě chvíli třeme. Hladkou mouku s...

Bramborový moučník s mandarinkami

Bramborový moučník s mandarinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 dkg sádla, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 7 dkg cukru krystal, 20 dkg polohrubé mouky, 10 dkg vařených brambor ve slupce, Na piškotové těsto -1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 hrnek polohrubé mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml cukru krystal, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 150 ml mléka, 50 ml slunečnicového oleje, 1 sklenka ovocné marmelády

Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Vymažeme si formu o velikosti 20 x 30 cm. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo (z kelímku) pokojové teploty, vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech...

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Brambory v alobalu se sýrem a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 60 g másla, 8 lžic popence, 4 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce pažitky nebo cibulové natě, 100 g eidamu nebo jiného tvrdšího sýra, mletý pepř, sůl, drcený kmín

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozdělíme je na 8 kusů alobalu. Každou hromádku osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme část promíchaných bylinek. Doplníme kouskem másla. Alobal dobře uzavřeme. Pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 30...

Brokolice se šunkou a bylinkami

Brokolice se šunkou a bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 100 g šunky, 2 lžíce smetany, 2 lžíce octa, 4 lžíce másla, 2 lžíce nasekané pažitky, 4 lžíce majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Smetanu smícháme s majonézou, přidáme ocet, hořčici, opepříme, osolíme, promícháme. Brokolici dáme povařit do mírně osolené vroucí vody, aby byla měkká. Když je brokolice měkká, vyjmeme ji, necháme vychladnout, poté ji rozebereme na menší díly, dá...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 špetka soli, 125 g másla, 1 žloutek, 4 ks cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 špetka pepře, 350 g sardinek, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvoříme kuličku (je-li třeba, přidáme 2 lžíce studené vody). Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 20 min...

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Čokoládové řezy s ananasem a brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 50 ml slunečnicového oleje, 100 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g čokolády na vaření, 1 konzerva ananasu v kolečkách, brusinkový kompot

Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a rozehřátou čokoládou do pěny, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a nakonec zvolna přimícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a vložíme asi ...

Cuketa a nektarinka

Cuketa a nektarinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 nektarinka, cuketa dle chuti, kousek másla dle potřeby, koření na americké brambory dle chuti

Cuketu nakrájíme asi na 1 cm široké plátky. Nektarinku oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Na pánvi rozpustíme silnější plátek masa a na něm opečeme cuketu a nektarinku. Opečené přendáme na talíř a dle chuti posypeme kořením na americké brambory. Po...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Houbová pomazánka od tatínka

Houbová pomazánka od tatínka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 20 g rostlinného oleje, 70 g cibule, 1/2 lžička kari koření, špetka soli, špetka drceného kmínu, 100 g šunky, 1 lžíce kečupu, petrželová nať na ozdobu

Očištěné houby najemno nakrájíme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a kari, přidáme houby, sůl, kmín a doměkka podusíme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky a přiáme k houbám, dochutíme kečupem a ozdobíme zelenou petrželkou. Mažeme na tmav...

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Hovězí roláda se surimi tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 4 kusy surimi tyčinek, kapie , sůl, pepř, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, hladká mouka, 250 ml smetany ke šlehání , 3 lžíce slunečnicového oleje

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou omáčkou. Poklademe surimi tyčinkami a kapií nakrájenou na proužky. Poté stočíme do rolády a zpevníme nití. Na rozehřátém oleji rolády opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a udusíme do ...

Hromádky s rozinkami

Hromádky s rozinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 150 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 4 ks vajec, 3 balíčky rozinek, 4 ks mandlí, 1 lžíce citrónové kůry

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem, dále přišleháme vejce a vytvoříme pěnu. Poté přidáme rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, nadrobno nasekané mandle, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Poté lžičkou klademe na vymaza...

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Inka

Inka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequily, 2 cl Ginu, 10 cl pomerančového džusu, 1 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek pomeranče

Do sklenky s ledem nalijeme postupně džus, tequilu, gin, grenadinu. Promícháme a můžeme ozdobit plátkem pomeranče.

Janovského pečínka

Janovského pečínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřových jater, 4 vejce, 2 dcl oleje, 250 ml sladké smetany, lžička soli, 2 lžičky Vegety

Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a ...

Jarní platýs s bylinkami

Jarní platýs s bylinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks platýsu, 1 ks limety, 4 kousky česneku, 4 lžíce koriandru, 4 lžíce petrželové natě, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Platýse nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme ho. Z utřeného česneku, poloviny oleje, šťávy z poloviny limetky, koriandru a petrželky připravíme pastu, kterou potřeme rybu zvenku i zevnitř i do naříznutých částí. Pečeme 10 minut na 180 °C. P...

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Jednoduchá mašinka - ideální k narozeninám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 2 balení lentilek, 1 balení želatinových bonbonů (žížal apod.), 3 balení Miňonek

Na každý oplatek (nelépe miňonku) připevníme čokoládovou polevou lentilky jako kolečka, na vrch oplatky poklademe želatinové dobroty. Záleží jen na Vás, fantazii se meze nekladou.

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g vykoštěné jehněčí kýty, 250 ml vermutu, 3 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, 2 červené papriky, 6 oloupaných rajčat, po jednom svazku tymiánu a rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, 2 zelené papriky

Mäso umyjeme, natrieme soľou, mletým korením a prelisovaným cesnakom, zvinieme, zviažeme niťou a prudko opečieme na horúcom oleji. Dáme na vymastený pekáč, posypeme rascou, bylinkami a obložíme pokrájanou cibuľou a paprikou. Necháme chvíľu postať...

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...

Kančí na brusinkách a červeném víně

Kančí na brusinkách a červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g kančí kýty, sůl, pepř, 2 kousky bobkového listu, 4 kuličky nového koření, lžička tymiánu , worcesterská omáčka, 1 větší cibule, 200 - 250 ml červeného vína, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, rostlinný olej

Maso rozkrájíme na menší plátky, lehounce naklepeme, nejlépe klouby rukou, opepříme a pokapeme worcestrovou omáčkou. Necháme odležet v chladu. Odleželé maso vložíme na rozehřátý olej, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a maso z obou stran or...

Kapr na bylinkách z grilu

Kapr na bylinkách z grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks kapra, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 7 g šalvěje, 7 g majoránky, 7 g tymiánu (Mateřídouška obecná)

Olivový olej smícháme s nasekanými bylinkami. Kapra s kůží zbaveného šupin naložíme do tohoto nálevu na 30 minut při pokojové teplotě. Poté grilujeme na hliníkovém tácku 7 minut na straně s kůží, osolíme, opepříme a poté otočíme a ještě 4 minu...