Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Italská pomerančová pěna

Bezlepková italská pizza

Bezlepková italská pizza

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g droždí (kvasnice), 1 konzerva sterilovaných rajčat, 3 lžíce bazalky, 1 ks lilku, 2 ks rajčat, 200 g mozzarelly, 3-4 lžíce olivového oleje

Instantní droždí smícháme se 120 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu na teplém místě kynout. Rajčata oloupeme a smícháme je s nasekanou bazalkou - rozdrtíme to rukama na kaši. Poté přidáme plechovková r...

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 25 g droždí, Na potření: 5 lžic olivového oleje, Na posyp: hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, a...

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí svíčkové (špičky), rozmarýn dle chuti, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby, 200 g rukoly, aceto balsamico dle chuti, 3 lžíce parmazánu

Rozpálíme pánev a namarinovanou svíčkovou v oleji a rozmarýnu opečeme zprudka ze čtyř stran cca 1,5 minuty. Následně necháme na minutu odležet. Poté nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a poklademe na ochucený salát z rukoly a balsamica, soli ...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Italská crostata se suchohřiby

Italská crostata se suchohřiby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 200 g másla, 350 g suchohřibů, 3 ks cibule, 6 lžic bílého vína, 1 svazek zelené petrželky, 150 ml sladké smetany, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce vody

150 g másla pokrájíme na kousky. Z mouky, másla, pepře, soli a lžíce vody vypracujeme těsto, které dáme na hodinu do ledničky. Mezitím očistíme hřiby a pokrájíme je na silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a podusíme na něm cibuli nakr...

Rychlá italská polévka

Rychlá italská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka kečupu, 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 středně velká cibule, hrst těstovin, rostlinný olej

Do 1 litru vody vylijeme láhev kečupu a rozdrobíme kostku masoxu. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky a přidáním hladké mouky vytvoříme tzv. cibulovou jíšku. Tu přimícháme do polévky a povaříme. Na závěr přid...

Italská salátová mísa

Italská salátová mísa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 na tvrdo uvařená vejce, 1 hlávka římského salátu, 1 hlávka batávského salátu, 2 červené cibule, 2 soudkovitá rajčata, 100 g černých nebo zelených oliv, 100 g trvanlivého salámu, 50 g parmské šunky, 4 lžíce balzámového octa, sůl, pepř, špetka cukru krupice, 6 lžic olivového oleje, 1 svazek bazalky

Očistíme, ope­reme a osušíme saláty a natrháme je na menší kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Olivy necháme okapat. Suchý salám a parmskou šunku svineme do ruliček. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme ...

Italská pomerančová pěna

Italská pomerančová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 1 sáček čiré želatiny, 2 vaječné bílky, 60 g cukru krystalu, 3 lžíce cukru moučky

Pomeranče rozkrojíme a vymačkáme. Do vymačkané pomerančové šťávy přidáme cukr moučku, želatinu a přivedeme k varu. Odstavíme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím cukr krystal a vaječné bílky ušleháme do husté pěny. Postupn...

Italská pěna s oříšky

Italská pěna s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vaječné bílky, 280 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 4 lžíce vody

Ořechy nasekáme, dáme na pánev a na mírném plameni opražíme do světle hněda. Ve vodní lázni roztopíme cukr a vodu. Zahříváme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně přidáme cukrový sirup. Nakonec přidáme na...

Minestra - zeleninová italská polévka

Minestra - zeleninová italská polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hlávkové kapusty, 1 menší bulvový celer, kousek petržele, hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 60 g rýže, sůl, 1 kostka drůbežího bujónu, 1,5 l vody, 1 stroužek česneku, 50 g ementalu, 1 mrkev

Zeleninu dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a rýži, vše zlehka osmahneme. Přidáme vodu, bujon, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme česnek utř...