Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jablečňáky

Jablečný tarte

Jablečný tarte

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bezlepkové mouky, 40 g třtinového cukru, 1 špetka soli, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce skořice, 1/2 lžičky kurkumy, 4 ks jablka

Mouku smícháme s citronovou šťávou, solí, kurkumou a postupně přiléváme vodu. Nejvíce by jí mělo být 100 ml. Cílem je vypracovat nelepivé jednotné těsto. To pak zabalíme do potravinářské fólie a necháme chladit 30 minut v lednici. Poté ho vyválí...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

Jablečný střik

Jablečný střik

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 šálek vody, 50 g cukru krupice, 1/4 l bílého vína

Jablka nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vařící vodou a necháme asi hodinu stát. Propasírujeme sítem, přidáme cukr a dolijeme vodou a vínem.

Jablečný nákyp

Jablečný nákyp

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších jablek, 4 dkg krystalového cukru, 1 sáček skořicového cukru, 2 vejce, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic šlehačky (neušlehané), 1 lžíce másla (na vymazání), cukr moučka

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Přisypeme krystalový cukr, skořicový cukr, přidáme vejce, strouhanku, šlehačku a všechno dobře promícháme. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs do něj vlijeme, uhladíme a upečeme...

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 25 g másla, 1 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 jablka, 1-2 lžíce nasekaného tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 g plátků uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml jablečného moštu, 4 lžíce sladké smetany, 150 ml drůbežího vývaru

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji a másle. Vyjmeme, přeložíme do ohnivzdorné mísy. Maso obložíme osminkami jablek a posypeme tymianem. Ve výpeku opražíme nadrobno nasekan...

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Jednoduchý jablečný obrácený koláč

Jednoduchý jablečný obrácený koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 100 g másla, 100 g včelího medu, 1/2 balení listového těsta, 1 citrón

Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme je citrónovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a citrónovou kůru. Chvíli povaříme. Tuto směs nalijeme na dno koláčové formy. Na to nasklá...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celozrné mouky, 5 jablek, 50 g rozinek, špetka soli, 1 lžička oleje, 1 hrst rozpůlených vlašských ořechů

Oloupeme jablka a nastrouháme je na jemno a dáme do mísy. Přidáme mouku, sůl, propláchnuté a okapané rozinky a promícháme. Dlaní vytvarujeme ze vzniklé hmoty kuličky a klademe je na olejem vymazaný plech. Kuličky lehce zploštíme na placičky a na ...

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lasagní, 4 čerstvé fíky, 50 g rozinek, 100-150 g mletých ořechů, 50 g strouhanky, 600 g nakyslých jablek, 100 g másla, 0,5 lžičky soli, špetka pepře, citronová kůra, olivový olej

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrn...

Jablečný štrůdl II.

Jablečný štrůdl II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

420 g hladké mouky, 125 g másla, 125 g sádla, 10 lžíce vody, 2 lžíce octu, 2 žloutky, 1500 g jablek, 1 balení vanilkového cukru, skořice, rozinky, strouhanka

Do mouky rozsekáme máslo i sádlo, přidáme žloutky, ocet smíchaný s vodou a solí a vypracujeme těsto, které dáme na cca 1-2 hod. odpočinout, ale může být v ledničce klidně přes noc, takže si můžete těsto udělat předem. V mezičase si nastrouháme jab...

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Jablečný sníh

Jablečný sníh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 350 g cukru moučka, 250 g jablek

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme. Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh a vmícháme do něj cukr. Potom zlehka vmícháme i nastrouhaná jablka, z kterých jsme důkladně vymačkali šťávu. Sněhem plníme třeba kremrole.

Jablečňáky dle Ládi

Jablečňáky dle Ládi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 perník na pečení, 1 sladký bílý jogurt

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Jablečňáky dáme vařit do osolené vody dokud nevyplavou. Před servírováním ozdobíme jogurtem, nastrouhan...

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Koláč z  jablečných kostiček

Koláč z jablečných kostiček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg jablek, 5 vajec, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 a 1/4 hrnečku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Odjádřená jablka necháme se slupkou a nakrájíme je na malé kostičky, které dáme na vymazaný plech. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na jablka a zvolna pečeme.

Jablečné koblížky

Jablečné koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 80 g másla, 100 g strouhanky, 3 vejce, 40 g cukru moučky, 1 lžička skořice, 1 lžička citronové kůry

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme jablka a dusíme je asi 10 minut. Mezitím ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, c...

Jablečné řezy s polevou

Jablečné řezy s polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g cukru krupice, 2 vejce, 80 g oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 300 g nastrouhaných jablek, citrónová kůra z 1 citrónu, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 50 g rozinek, Poleva: 200 g zakysané smetany, 100 g čokolády na vaření, 50 g kokosové moučky nebo strouhaných ořechů na posypání

Cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, dále přisypeme nastrouhaná jablka, citronovou kůru, ořechy a rozinky. Důkladně promícháme a naplníme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme při 175...

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g cukru krupice, 300 g jablek, 7 lžic krupice, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaná jablka, kakao, mouku, kypřící prášek do pečiva, krupici a vše důkladně promícháme. Pak opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a mo...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Jablečný mošt pasterizovaný

Jablečný mošt pasterizovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 kg padaných jablek

Jablka vylisovaná z moštárny dáme na 5 minut zahřát na 75°C, ale nevaříme! Ihned poté je naléváme do PET láhví, které následně pokládáme do vodorovné polohy, aby se zničily případné bakterie na víčku. Mošt uskladňujeme v chladu.