Jablečné želé s mátou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
21min

Celkový čas

41min

Porce


Nutriční hodnoty

4 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám začne tekutina želírovat. Pak přidáme šťávu z půl citrónu, promícháme a rozlijeme do připravených skleniček. Do každé skleničky přidáme jednu snítku máty. Skleničky zavíčkujeme a na pět minut otočíme dnem vzhůru.
Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.

Tip k receptu

Želé je dobré na chlebu s máslem nebo i jako příloha ke grilovanému masu.

přidejte na:
Angel 666

22. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept dobrý
palino 31. 08. 2016, 21:44
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
v lete vyskúšam
dušanka 02. 02. 2017, 12:41