Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jablečno-skořicový dort

Lehký jablečný koláč

Lehký jablečný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g listového těsta, 3/4 vody, 100 g moučkového cukru, 1 kg jablek

Oloupeme si jablka, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nařežeme na plátky. Na plech nebo do jiné formy kruhového tvaru s pevným dnem si rozprostřepe listové těsto. a klademe plátky jablek tak, aby se překrývaly. Pak zahřejeme na pánvi s nepřilnavým povr...

Pudinkovo-jablečný dort

Pudinkovo-jablečný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

230 g hladké mouky, 7 lžic cukru moučka, 120 g másla, 3 vejce, 1 balení vanilkového cukru, troška citrónové kůry, 1 kg jablek, 250 ml mléka, 750 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 balení vanilkového pudinku, hrst mandlových lupínků

Z mouky, soli, 3 lžic cukru, tuhého másla, vejce, vanilkového cukru a citrónové kůry vypracujeme hladké těsto. To necháme ve folii minimálně hodinu v chladu odpočinout. Pak je vyválíme, vložíme do vysypané formy a propícháme vidličkou. Jablka nast...

Jablečný závin

Jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 kg jablek, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky mleté skořice, 4 lžíce cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 400 ml vanilkové zmrzliny, 50 g másla, 250 g čokolády na vaření

Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a ste...

Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 l vody

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, přikryjeme igelitem, upneme gumičkou a dáme na 10 dní do tepla. Dvakrát za den obsah promícháme dřevěnou vařečkou. Po 10 dnech scedíme, opět p...

Jablečno-ořechová buchta

Jablečno-ořechová buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrnečky nadrobno nakrájených nebo nasekaných jablek, 3 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček nasekaných ořechů, 2 hrnečky hladké mouky, 1/2 hrnečku oleje, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 lžíce skořice

Všechny ingredience smícháme v míse a vypracujeme hustší těsto. Poté těsto vložíme na menší , vymazaný, ale ne vysypaný plech. Pečeme na 180°C cca 45 minut, dokud koláč nezrůžoví.

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hladké mouky, 1/4 kg Hery nebo jiného tuku na pečení, 2 žloutky, 2 lžíce octa, voda, nastrouhaná jablka

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dám...

Koláč z  jablečných kostiček

Koláč z jablečných kostiček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg jablek, 5 vajec, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 a 1/4 hrnečku polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Odjádřená jablka necháme se slupkou a nakrájíme je na malé kostičky, které dáme na vymazaný plech. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na jablka a zvolna pečeme.

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 dkg hladké mouky, 2 vejce, 40-60 ml vlažné vody, 1 Heru, 1-2 kg jablek, 3 lžíce mleté skořice, 30 dkg cukru krystalu, cukr moučku na posypání

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválím...

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g cukru krupice, 300 g jablek, 7 lžic krupice, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1,5 lžíce kakaa

Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaná jablka, kakao, mouku, kypřící prášek do pečiva, krupici a vše důkladně promícháme. Pak opatrně přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a mo...

Jablečný závin z jogurtového těsta

Jablečný závin z jogurtového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 obyčejný bílý jogurt, 1 Hera, jablka, 100 g mletých ořechů, 1 sáček vanilkového cukru, 2-3 lžíce cukru krupice, mletá skořice

Na vál dáme mouku, přimícháme prášek do pečiva, přidáme jogurt a nasekáme Heru. Ze všeho zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části. Každou polovinu těsta natenko rozválíme, poklademe jablky, která jsme oloupali a nakrájeli na tenké plátky. J...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Jablečná bublanina

Jablečná bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 jablek, 8 lžic polohrubé mouky, 8 lžic krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 ml slunečnicového oleje, 4 vejce

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme a vmícháme do těsta. Vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při teplotě ...

Jablečné řezy

Jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jablek, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 400 g cukru moučky, 2,5 dcl mléka, 1 dcl rostlinného oleje, 1 vejce, 2 lžíce rumu, špetku soli, 50 g 100% tuku, 2 lžíce horké vody, 2 lžíce kakaa

Mouku smícháme s práškem do pečiva, 250 g cukru, osolíme, přidáme mléko, olej, vejce, 1 lžíci rumu a nahrubo oloupaná a nastrouhaná jablka. Těsto nalijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 40 minut. Mezi...

Výborný jablečník

Výborný jablečník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hery, 200 g cukru krystal, 5 vajec, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 150 ml mléka, 750 g jablek, 70 g mletých vlašských ořechů , 200 g cukru moučka

Heru dobře vymícháme s 200 g cukru krystal a 5 žloutky. Do hmoty postupně přidáváme 300 g polohrubé mouky smíchané s polovinou balíčku prášku do pečiva a 150 ml mléka. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe očištěnými, nakrájen...

Jablečné čatní s cibulí

Jablečné čatní s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 lžíce rozinek, 100 ml octa, 1 hrneček vody, troška mletého zázvoru, troška chilli koření, 1 nadrobno nakrájenou feferonku

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a oboje vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem. Přidáme ostatní přísady a necháme hodinu probublávat. Hotové jablečné čatní s cibulí pak plníme do sklenic, kt...

Jablečné řezy s polevou

Jablečné řezy s polevou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 200 g cukru krupice, 2 vejce, 80 g oleje, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 300 g nastrouhaných jablek, citrónová kůra z 1 citrónu, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 50 g rozinek, Poleva: 200 g zakysané smetany, 100 g čokolády na vaření, 50 g kokosové moučky nebo strouhaných ořechů na posypání

Cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí, dále přisypeme nastrouhaná jablka, citronovou kůru, ořechy a rozinky. Důkladně promícháme a naplníme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme při 175...

Jablečná šťáva

Jablečná šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vyzrálých jablek, 5 dl vody, 1 lžíce včelí med

Omyté jabka nakrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci je podlijeme vodou a vaříme 15 minut. Rozvařená jablka přecedíme přes plátno. Do šťávy přidáme cukr, necháme přejít varem a ještě horkou přelijeme do lahví a uzavřeme.

Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g strouhaných jablek, 200 g cukru moučka, 200 g dětské krupice, 3 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 125 g rozpuštěného másla, hrubá mouka na vysypání formy

Jablka s ostatními surovinami smícháme dohromady. Bábovkovou formu důkladně vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Upečenou bábovku necháme alespoň chvilku vychladnout. Potom ji výklopíme, polijeme zbytkem rozpuštěného másla a posyp...

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 l 4% octa, celá skořice

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lasagní, 4 čerstvé fíky, 50 g rozinek, 100-150 g mletých ořechů, 50 g strouhanky, 600 g nakyslých jablek, 100 g másla, 0,5 lžičky soli, špetka pepře, citronová kůra, olivový olej

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrn...

Jablečný moučník

Jablečný moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, konzerva kondenzovaného mléka, kostka másla, 1 balení čokolády na vaření

Ze žloutků, cukru, mouky a přidaného sněhu z 6 bílků vyšleháme piškot. Na plech si připravíme alobal, na něj poklademe nastrouhaná jablka a zalijeme připraveným piškotem. Den předem si uvaříme kondenzované mléko dvě hodiny ve vodě a necháme do dru...

Rodinný jablečník

Rodinný jablečník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 4 lžíce cukru moučka, 2 žloutky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 ml zakysané smetany, 250 g másla, 50 g kokosové moučky, 4 lžíce meruňkového džemu, 1,2 kg očištěných jablek, 2 lžičky skořice, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 bílek, 1 hrneček mletých vlašských ořechů

Mouku prosijeme s práškem do pečiva a přidáme tuk, žloutky, cukr a smetanu a vymícháme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Obě vyválíme. První plát dáme na plech, potřeme džemem, posypeme kokosem a navrstvíme nastrouhaná jablka, promíchaná s...