Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jablečný koláč s posypkou

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Jablečný salát s ořechy a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 2 jablka, šťáva z půlky citrónu, 200 g salátu, 100 g baby špenátu, 200 g strouhaného sýru feta, 50 g vlašských ořechů, 2 vařené červené řepy, Na dresing: 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 drceného česneku

Vložte nakrájené kousky jablek a hrušek do citrónové šťávy a dejte na bok odležet. Smíchejte všechny přísady na dresing a dochuťte podle vaší chuti. Opražte na kousky nasekané ořechy a řepu nakrájejte na proužky. Dejte všechny ingredience na salát...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Jablečné mojito

Jablečné mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 sklenka ledu, 1 hrst máty, 2 kousky limety, 1 cl limetové šťávy, 1 sklenka jablkového džusu, 1/2 ks jablka, 2 lžičky třtinového cukru

Do sklenice dáme cukr, mátu, limetu, rum a šťávu, promícháme a dáme led. Přidáme kousky jablka a dolijeme džusem. Zdobíme plátkem jablka.

Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 l vody

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, přikryjeme igelitem, upneme gumičkou a dáme na 10 dní do tepla. Dvakrát za den obsah promícháme dřevěnou vařečkou. Po 10 dnech scedíme, opět p...

Jablečný střik

Jablečný střik

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 šálek vody, 50 g cukru krupice, 1/4 l bílého vína

Jablka nakrájíme na tenké plátky, zalijeme vařící vodou a necháme asi hodinu stát. Propasírujeme sítem, přidáme cukr a dolijeme vodou a vínem.

Jablečný salát s malinami

Jablečný salát s malinami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 400 g malin, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 3 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce cukru moučka

Jablka nakrájíme na menší kousky nebo plátky. Přidáme omyté maliny, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme 2 lžícemi cukru a promícháme. Smetanu ušleháme s 1 lžíci cukru a ozdobíme ovoce.

Jablečno-skořicový dort

Jablečno-skořicový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukrářských piškotů, 125 g másla, 2 červená jablka, 500 g cream cheese (např. Philadelphia, případně nesolené druhy žervé), 300 g bílého jogurtu, 3 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžičky skořice, špetka soli, 1 balíček práškové želatiny, 75 g cukru, 200 g jablečné přesnídávky, 2 hrsti rozinek namočených v rumu

Nejprve je třeba rozdrtit cukrářské piškoty – vložte je třeba do papírového sáčku a válečkem či paličkou na maso je jednoduše nadrťte. V kastrolku rozpusťte máslo, přidejte do něj nadrcené piškoty a hotovou směsí vystelte dno dortové formy. Ráfek ...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Jablečný sníh

Jablečný sníh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 350 g cukru moučka, 250 g jablek

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme. Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh a vmícháme do něj cukr. Potom zlehka vmícháme i nastrouhaná jablka, z kterých jsme důkladně vymačkali šťávu. Sněhem plníme třeba kremrole.

Jablečné želé s bílým rumem

Jablečné želé s bílým rumem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek (čistá váha po oloupání a vyříznutí jádřinců), 500 g želírovacího cukru 2:1, 50 ml bílého rumu

Olupaná jablka nasrouháme najemno, dobře promícháme s želírovacím cukrem a přivedeme za stálého míchání k varu. Želé povaříme podle návodu na obalu cukru, když začne želírovat, kápneme pár kapek želé na malý talířek, abychom zjistili, jaestli je ž...

Listové jablečné řezy

Listové jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 150 g mletých ořechů, 500 g strouhaných jablek, 1 vanilkový cukr, 2 balení pudinku za studena, 1 lžíce skořice, cukr moučka na posyp, 500 ml mléka

Listové těsto rozválíme na dva pláty velikosti plechu, jeden vložíme na plech posypeme mletými ořechy, rovnoměrně rozložíme jablka, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem (máme-li rádi sladší, přidáme cukr). Dle návodu připravíme pudink za studena, ...

Studený jablečný dort

Studený jablečný dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek (váha už okrájených jablek), 2 sáčky pudinkového prášku, 1 sáček dětských piškotů, 1 velká plechovka broskvového kompotu

Jablka okrájíme, zbavíme jadřinců a najemno nastrouháme. Přilijeme šťávu z kompotu a nasypeme oba pudinky. Pokud jsou jablka sladká, není ani potřeba přidávat cukr. Zamícháme, dáme na plotýnku a na mírném ohni přivedeme k varu, necháme probublat t...

Jablečný nepečený dort

Jablečný nepečený dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g oloupaných a nakrájených jablek, 150 g cukru krupice, 250ml vody + 125 ml vody na pudink, šťáva z jednoho citronu, 1 sáček pudinkového prášku, 150 g dětských piškotů, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1 sáček ztužovače šlehačky

Jablka oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do hrnce, přidáme cukr, vodu a šťávu z citrónu. Dáme na plotnu, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut. Puding rozmícháme ve vodě a nalijeme do jablek. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Dno do...

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

Jablečno - čokoládová pomazánka

Jablečno - čokoládová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g banánů, 500 g cukru krystal, 100 g čokoláda na vaření, 100 g holandského kakaa

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme na kašičku společně s oloupanými banány. Vaříme společně s cukrem cca 10 minut za stálého míchání. Nepodléváme!!!! Vaření si můžeme usnadnit při použití Wok pánve s nepřilnavou úpr...

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g celozrné mouky, 5 jablek, 50 g rozinek, špetka soli, 1 lžička oleje, 1 hrst rozpůlených vlašských ořechů

Oloupeme jablka a nastrouháme je na jemno a dáme do mísy. Přidáme mouku, sůl, propláchnuté a okapané rozinky a promícháme. Dlaní vytvarujeme ze vzniklé hmoty kuličky a klademe je na olejem vymazaný plech. Kuličky lehce zploštíme na placičky a na ...

Jablečňáky dle Ládi

Jablečňáky dle Ládi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 perník na pečení, 1 sladký bílý jogurt

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Jablečňáky dáme vařit do osolené vody dokud nevyplavou. Před servírováním ozdobíme jogurtem, nastrouhan...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 110 g cukru krystal, 2 lžíce vody, 50 g sušených brusinek, 700 g jablek

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vří...

Jablečné vinné šodo

Jablečné vinné šodo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 žloutků, 1/4 l bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 g jablečných povidel, 1 lžička rumu, 1-2 lžička citronové kůry

Žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vínem šleháme ve vodní lázni a když začíná směs houstnout, přidáme jablečná povidla a rum. Podáváme ve skleničkách s piškoty a navrch šlehačku.

Jablečné pyré paní hraběnky

Jablečné pyré paní hraběnky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 velkých jablek, 1 tyčinka skořice, 4-6 hřebíčků, 1 balení zakysané smetany, hrst rozinek, hrst sušených brusinek, hrst sekaných vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu

Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka. Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka. Do pyré vmícháme sušené brusinky a rozinky...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g rýže natural (celozrnné), 150 g sojového jogurtu (sojagurtu), 30 g celozrnné pšeničné mouky, 1 jablko, 1 hrst sultánek, 1 lžička skořice, 1 lžička včelího medu

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe na pánev (nejlépe bez tuku) a roztíráme je, abychom vytvořili lívanečky o tloušťce 2-3 mm(aby se nám rychle upekly). Opékáme z obou stran. Ho...

Jablečná šťáva

Jablečná šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vyzrálých jablek, 5 dl vody, 1 lžíce včelí med

Omyté jabka nakrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci je podlijeme vodou a vaříme 15 minut. Rozvařená jablka přecedíme přes plátno. Do šťávy přidáme cukr, necháme přejít varem a ještě horkou přelijeme do lahví a uzavřeme.