Jablečný štrůdl

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

4440 kalorií
159.0g cukrů
16.0g tuků
49.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme na pomoučeném vále. Na vyválené těsto dáme jablka a posypeme skořicí. Těsto zabalíme do šišky a dáme na předem vymazaný plech máslem. Rozklepneme zbývající vejce a štrúdly jím potřeme. Dáme péct na 20-30 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Štrúdly upečené do zlatova vytáhneme, necháme vychladnout a posypeme cukrem.

přidejte na:
Mája

08. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Štrudl u nás pečeme velmi často, používám ted ykupované listové těsto, je to rychlejší,ale jinak super. A ovšem u nás se posypává kakaem.
Evík 04. 10. 2012, 22:17
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jablka posypávám ještě 1 hrstí rozinek
Přidané ingredience: rozinky
planeta 03. 02. 2014, 18:28
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
výborný recept aj krd ja používam kupované lístkové cesto
hanka 16. 01. 2016, 19:11
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je tovyborná jablková štrúdľa so všetkým čo mam mať
palino 21. 01. 2017, 20:22