Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jablečný štrůdl

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Brusinkovo - jablečný tarte tatin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g másla, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 110 g cukru krystal, 2 lžíce vody, 50 g sušených brusinek, 700 g jablek

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, cukr, 150 g másla a vejce vypracujeme v hladké těsto, které necháme v lednici odležet. Zbylé máslo rozpustíme, přidáme cukr, vodu. Mícháme na mírné teplotě do rozpuštění cukru. Pak masu necháme slabo vří...

Celozrnné jablečné hřebeny

Celozrnné jablečné hřebeny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g špaldové mouky, 100 g žitné mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 1 vejce, špetka soli, 4 střední jablka, 250 ml mléka, 40 g slunečnicového oleje, 1 hrst rozinek, 3 lžičky včelího medu, 1 lžíce skořice

Jablka nastrouháme, přidáme skořici, omyté rozinky a med a poctivě mícháme, aby se med dostal všude. Mouku, olej, sůl a mléko umícháme ve vláčné těsto, vyklopíme ho na pomoučený vál, zapracujeme do něj ještě trochu mouky, aby se s ním dalo prac...

Domácí jablečný džem

Domácí jablečný džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 1 chemicky neošetřený citrón, 900 g cukru , 300 ml vody

Nejdříve si připravíme sirup: vodu a cukr vaříme 20 minut v kastrolu (pozor, cukr nesmí karamelizovat). Přepůlíme citron a šťávu vymačkáme do mísy. Oloupeme jablka a odstraníme semínka. Jablka nakrájíme na kostičky, přidáme k citronové šťávě a d...

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 200 g cukru krystal, 2 kg jablek, 150 g listového těsta, 4 kopečky zmrzliny

Připravíme si teflonovou pánev a celé dno pokryjeme plátky másla a poté zasypeme cukrem. Očištěná jablka zbavená jádřinců, nakrájíme na plátky a vyskládáme je po celé ploše pánve. Listové těsto rozválíme na velikost pánve. Pánev pomalu zahříváme, ...

Domácí jablečný ocet

Domácí jablečný ocet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 kg jablek, 6 l vody

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců, stopek a nastrouháme. Zalijeme vodou tak, aby byla 5-10 cm nad jablky, přikryjeme igelitem, upneme gumičkou a dáme na 10 dní do tepla. Dvakrát za den obsah promícháme dřevěnou vařečkou. Po 10 dnech scedíme, opět p...

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Domácí jablečný závin z nelistového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hladké mouky, 1/4 kg Hery nebo jiného tuku na pečení, 2 žloutky, 2 lžíce octa, voda, nastrouhaná jablka

Do 2 dcl sklenice dáme 2 žloutky, 2 lžíce octu a dolijeme vodou, aby byla sklenice plná. Do mísy odvážíme mouku, přidáme tuk a přilijeme všechno z připravené sklenice. Zamícháme těsto, které potom přendáme na vál a propracujeme, až je hladké. Dám...

Grófčin jablečný koláč

Grófčin jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

470 g hladké mouky, 150 g másla, 5 žloutků, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g cukru moučka, 2-3 lžíce mléka, 1 lžička citronové kůry, 7 středně velkých jablek, 5 bílků, 1 sáček vanilkového cukru, trochu cukru krystal, 100 g sekaných mandlí nebo oříšků, trošku mleté skořice, 1 sklenka džemu z lesních plodů

Z prosáté mouky, kypřícího prášku, moučkového cukru, másla, žloutků, mléka a citronové kůry vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice ztuhnout. Mezitím jablíčka oloupeme a nakrájíme na tenší plátky. Bílk...

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g rozinek, 100 ml whisky, 500 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g másla+1 lžíce, 200 g třtinového cukru, 1 skořice, 4 lžíce mléka

Začneme těstem. V robotu si dáme hníst mouku s celým máslem, jakmile se nám tyto dvě suroviny promísí, přidáme cukr a dvě vejce. Opět zapneme robota a vyhněteme hladké těsto. Vyjmeme a vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie. Necháme...

Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g strouhaných jablek, 200 g cukru moučka, 200 g dětské krupice, 3 vejce, 2 lžíce kakaa, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 125 g rozpuštěného másla, hrubá mouka na vysypání formy

Jablka s ostatními surovinami smícháme dohromady. Bábovkovou formu důkladně vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Upečenou bábovku necháme alespoň chvilku vychladnout. Potom ji výklopíme, polijeme zbytkem rozpuštěného másla a posyp...

Jablečná bublanina

Jablečná bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 jablek, 8 lžic polohrubé mouky, 8 lžic krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 ml slunečnicového oleje, 4 vejce

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme a vmícháme do těsta. Vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při teplotě ...

Jablečná buchta s drobenkou

Jablečná buchta s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 4 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 hrnečky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání, Náplň: 6 jablek, 1 lžíce másla, 2 a 1/2 lžíce cukru krupice, 3 lžíce polohrubé mouky

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte...

Jablečná kaše

Jablečná kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g jablek, 1000 ml mléka, 1 lžíce másla, 200 g rýže, 100 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1 lžička skořice, 3 vejce, 3 lžíce cukru moučka, špetka soli

Ryžu varíme v mlieku s maslom a soľou asi 30-40 minút. Po uvarení ocukríme a pridáme aj vanilkový cukor. Medzitým podusíme očistené jablka, pokrájané na plátky, v troške vody s citrónovou šťavou a škoricou. Do vymastenej nádoby navrstvíme ryžu s v...

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 l 4% octa, celá skořice

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Jablečná přesnídávka pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg jablek, 1 tyčinka skořice, 1 necelé malé balení glukopuru (dle chuti)

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Podlijeme troškou vody a přidáme skořici. Přiklopíme. Vaříme na mírném plameni, dokud jablka nezměknou a nezačnou se měnit v kašovitou směs. Ke konc...

Jablečná šťáva

Jablečná šťáva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vyzrálých jablek, 5 dl vody, 1 lžíce včelí med

Omyté jabka nakrájíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci je podlijeme vodou a vaříme 15 minut. Rozvařená jablka přecedíme přes plátno. Do šťávy přidáme cukr, necháme přejít varem a ještě horkou přelijeme do lahví a uzavřeme.

Jablečňáky

Jablečňáky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších jablek, 1 vejce, 2 lžíce cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 150 ml mléka, 1 lžíce puding. prášku - vanilkový, troška skořice, olej na smažení

Jablka oloupeme a nastrouháme (nahrubo) do mísy. Přidáme všechny další ingredience a vše zamícháme tak, aby vzniklo těsto polořídké - asi jako na palačinky. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce vytváříme na pánvi z těsta placičky velikosti dlaně...

Jablečňáky dle Ládi

Jablečňáky dle Ládi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 jablka, 1 hrnek hrubé mouky, 1 perník na pečení, 1 sladký bílý jogurt

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Jablečňáky dáme vařit do osolené vody dokud nevyplavou. Před servírováním ozdobíme jogurtem, nastrouhan...

Jablečné čatní s cibulí

Jablečné čatní s cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 200 g cukru, 4 lžíce rozinek, 100 ml octa, 1 hrneček vody, troška mletého zázvoru, troška chilli koření, 1 nadrobno nakrájenou feferonku

Oloupaná jablka nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a oboje vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem. Přidáme ostatní přísady a necháme hodinu probublávat. Hotové jablečné čatní s cibulí pak plníme do sklenic, kt...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Jablečné koblížky

Jablečné koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jablek, 80 g másla, 100 g strouhanky, 3 vejce, 40 g cukru moučky, 1 lžička skořice, 1 lžička citronové kůry

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme jablka a dusíme je asi 10 minut. Mezitím ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, c...

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 240 g cukru krupice, 140 g Hery, 40 g másla, 40 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu, 1 dcl smetany, 300 g jablek

Mouku smícháme s Herou, hladkou moukou a 70 g cukru. Uhněteme pevné těsto, které rozdělíme na dílky a namačkáme stejnoměrně do formiček. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a naklademe na těsto. V každé formičce posypeme jablka lžičkou cukru. U...

Jablečné lasagne s oříšky

Jablečné lasagne s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g lasagní, 4 čerstvé fíky, 50 g rozinek, 100-150 g mletých ořechů, 50 g strouhanky, 600 g nakyslých jablek, 100 g másla, 0,5 lžičky soli, špetka pepře, citronová kůra, olivový olej

V osolené vodě uvaříme dle návodu plátky lasagni,rozložíme je, aby se neslepily. Čerstvé fíky nakrájíme na malé kousky a nahrubo nasekáme vlašské ořechy. Rozinky namočíme do vlažné vody. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V hrn...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Jablečné lokýnky podle doktora

Jablečné lokýnky podle doktora

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 80 g másla, špetka soli, 50 g oloupaných mletých mandlí, 460 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 sáček instantního droždí, 3-4 větší jablka na náplň, 1 vejce na potření

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků. Jabl...