Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jahodová omáčka

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Jahodový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 125 ml zakysané smetany, 300 ml polotučného mléka, 6 kostek ledu, 1 balení vanilkového cukru, 100 g cukru krupice

Do mixéru nalijeme mléko, vhodíme kostky ledu a rozmixujeme. Poté přidáme omyté, očištěné, na půlky nakrájené jahody a mixujeme dohladka. Do rozmixované hmoty postupně přidáváme cukr a opět mixujeme. Po lžičkách přidáváme také zakysanou smetanu...

Jogurtovo-jahodové mléko

Jogurtovo-jahodové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 skleniky bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1/4 l polotučného mléka, 1 lžíce cukru krupice

Do šlehače dáme jogurt, přidáme mléko, omyté,rozmačkané jahody a cukr. Dobře prošleháme a hotový nápoj nalijeme do vyšších skleniček. Nakonec ozdobíme kousky jahod.

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Jahodový letní drink

Jahodový letní drink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mražených jahod, 150 cl bílého vína, 100 cl sodové vody

Všechny ingredience dáme do mixeru. Hotový nápoj ihned podáváme.

Jahodový závin z lístkového těsta

Jahodový závin z lístkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanka, 100 g cukr krupice, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsem tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plát...

Jahodový krém do palačinek

Jahodový krém do palačinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 500 g jahod

V míse rozšleháme (nejlépe elektrickým šlehačem) tvaroh, spolu s ním oba cukry a pokrájené jahody. Šleháme tak dlouho, dokud nemáme hladký krém. Je ideální jako náplň do palačinek nebo jen tak na mlsání.

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, 375 ml bílého jogurtu, 40 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g čokoládové polevy

Polovinu jahod v misce vidličkou rozmačkáme, zbytek zatím necháme bokem. 200 ml smetany vyšleháme do polotuha, přidáme jogurt s oběma cukry, přidáme jahodové pyré a promícháme. Dáme do plastové mísy a vložíme do mrazáku. Co hodinu směs vyšleháme m...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Jahodová marmeláda s limetkou

Jahodová marmeláda s limetkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 g jahod, 150 ml limetové šťávy, 500 g želírovacího cukru

Nakrájené jahody smícháme se šťávou z limety, želírovacím cukrem a 3 minuty prudce vaříme. Ještě teplou marmeládu naplníme do skleniček.

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 150 ml jablečného džusu, 3 kousky bílé čokolády

Umyjte jahody a odstraňte jejich stonky. Nakrájejte je na půlky a dejte do mixéru. Rozlámejte bílou čokoládu a vložte také do mixéru, doplňte jablečným džusem a řádně rozmixujte (nesmí zůstat žádný kousek vcelku).

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Jahodoví mužíčci

Jahodoví mužíčci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých jahod, hrst čokoládových vloček, 1 sklenička tvarohu nebo šlehačky, máta na ozdobení

Očištěné velké jahody rozkrojte na půlky (menší část bude jako čepička viz. foto). Vnitřek spodní části jahody opatrně vydlabejte a vyplňte jej tvarohem nebo šlehačkou. Ozdobte čokoládou a mátou.

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Jahodový sen

Jahodový sen

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 3 žloutky, 4 lžíce cukru krupice, 5 lžic polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 5 lžic rozmixovaných jahod, špetka skořice, 3 bílky, Na polití piškotu rum a na posypání hořké kakao, Vrchní vrstva: 1/4 l rozmixovaných jahod, 3 lžíce cukru, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček želatinového ztužovače, 100 ml vody

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme rozmixované jahody, přidáme mouku s kypřícím práškem, špetku skořice a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do menšího plechu vyloženého papírem na pečení a ve středně roz...