Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jahodovo-pomerančový koktejl

Ananasový a jahodový dezert

Ananasový a jahodový dezert

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1 ananasový kompot (krájený), 1 jahodový kompotu, 3 hrnečky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva

Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme oba celé kompoty i se šťávou, mouku a prášek do pečiva. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a ve vyhřáté troubě při 175C pečeme cca 20min.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Domácí jahodová zmrzlina se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 2 žloutky, 300 ml mléka, 200 g cukru moučka

Jahody opláchneme, očistíme a rozmixujeme se 100 g moučkového cukru /cukr přidáme dle kyselosti jahod/. Vejce, žloutky a 100 g cukru vyšleháme do pěny, přilijeme mléko, vyšleháme a postavíme na hrnec s teplou vodou. Směs šleháme nad párou do zhous...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených jáhel, 2 sáčky vanilkového cukru, mléko podle potřeby, 250 g jahod, 250 g tvarohu

Ještě teplé jáhly dáme do mixéru, zalijeme horkým mlékem a mixujeme, dokud nevznikne hustší kaše. Osladíme jedním vanilkovým cukrem. Část jahod rozmačkáme vidličkou se zbývajícím cukrem, smícháme s tvarohem. Jáhlovou kaši dáme do pohárů, naneseme ...

Jahodová dřeň

Jahodová dřeň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

čerstvé jahody, cukr krupice dle potřeby

Jahody důkladně opláchneme, osušíme, očistíme a rozmixujeme s cukrem na hladký krém. Dřeň rozdělíme do menších misek nebo kelímků a uložíme do mrazáku. Podáváme ozdobené zeleným lístkem.

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg prolisovaných jahod, 500 g cukru, 1/8 l vody

Zralé, červené a drobné jahody opereme, odstraníme stopky a prolisujeme nebo umeleme. Cukr s vodou svaříme na slabou nit, přidáme prolisované jahody a za stálého míchaní prudce vaříme, až se kapka na talíři neroztéká. Horkou marmeládu plníme do př...

Jahodová marmeláda s limetkou

Jahodová marmeláda s limetkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 g jahod, 150 ml limetové šťávy, 500 g želírovacího cukru

Nakrájené jahody smícháme se šťávou z limety, želírovacím cukrem a 3 minuty prudce vaříme. Ještě teplou marmeládu naplníme do skleniček.

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Jahodová slivovice

Jahodová slivovice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml slivovice, 50 ml jahodového džusu, sklenka kostek ledu, kandované ovoce na ozdobu

Do sklenice dáme led, přidáme jahodový džus a slivovici. Ozdobíme kandovaným ovocem a podáváme s brčkem.

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Jahodové dajkiry

Jahodové dajkiry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, hrneček jahod, sklenka ledu, 2 cl citronové šťávy, lžička cukru

Do mixéru nasypeme jahody, led, cukr. Pak nalijeme rum a citron. Směs několikrát promixujeme a přelijeme do sklenky. Nakonec zdobíme jahodou.

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Jahodové muffinky

Jahodové muffinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky polohrubé mouky, 1 šálek mléka, 1 šálek rostlinnýho oleje, 2 hrsti jahod, 1 hrst rozinek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce

Z bielik ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame c vanilkový aj kryštáľovým cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku. Nakoniec hrozienka, sneh z bielkov a nakrájané jahody. Dáme piecť asi na 30 minút. Do foriem dávame cesto asi do 3/4.

Jahodové mufiny

Jahodové mufiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 3 vejce, 3/4 hrnečku cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 30 ml rumu, 1 smetana ke šlehání , 250 g jahod

Připravíme si těsto, jahody nakrájíme na kousky a vezmeme si formičky na mufiny. Pokud používáme silikonové, nemusíme je vymazávat a vysypávat. Na dno každé formičky dáme trochu těsta, do kterého poklademe kousky jahod. Pak doplníme zbytkem těsta ...

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Jahodové ranní nakopnutí

Jahodové ranní nakopnutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g bílého jogurtu, 150 g jahod, 30 g Dobré vlákniny

Jahody nakrájíme na drobné kostičky, posypeme cereáliemi, zalijeme jogurtem, promícháme a snídáme:)

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 35 g cukru moučky, 1/2 dcl rostlinného oleje, 1 dcl teplé vody, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1/2 kg jahod, 1 pudink vanilkové příchuti, 25 dkg másla

Ušleháme vejce s 15 dkg cukru, přidáme olej a vodu. Nakonec mouku s práškem do pečiva. Dáme péci na vymazaný a moukou vysypaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Po upečení necháme piškot vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Jahody rozmixuje...

Jahodové řezy I.

Jahodové řezy I.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 hrneček cukru moučka, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 1/2 hrnečku vlažné vody, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2 balení pomazánkového másla, 1 balení zakysané smetany, cukr moučka dle chuti, 1 balení skořicového cukru, jahody, 1 sáček ovocného želé, 1-2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky šleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej s vodou a mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a u...

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30 g másla, 3 lžíce cukru , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 200 g jahod, vejce na potření

Z mléka, pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do ještě vlažného pudinku zamícháme rum, máslo a žloutek. Listové těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverečky, na které rovnoměrně rozdělíme studený pudinkový krém. Jahody omyjeme, přepů...