Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jahodový koktejl

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Jogurtovo-jahodové mléko

Jogurtovo-jahodové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 skleniky bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1/4 l polotučného mléka, 1 lžíce cukru krupice

Do šlehače dáme jogurt, přidáme mléko, omyté,rozmačkané jahody a cukr. Dobře prošleháme a hotový nápoj nalijeme do vyšších skleniček. Nakonec ozdobíme kousky jahod.

Jahodovo-pomerančový koktejl

Jahodovo-pomerančový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mražených jahod, 2 pomeranč, 550 ml polotučného mléka, 1 lžíce cukru krystal, 1 lžička vanilkového cukru

Vymačkáme šťávu ze dvou pomerančů. Do mixéru vložíme mražené jahody, přidáme cukr, vanilkový cukr, šťávu a mléko. Vyšleháme do pěny. Ihned podáváme. Díky mraženým jahodám je nápoj studený a plný lahodný pěny.

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Jahodový závin z lístkového těsta

Jahodový závin z lístkového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1 lžíce másla, 100 g strouhanka, 100 g cukr krupice, 1 vejce, jahody dle libosti, 1 vejce na potření

Na másle opražíme strouhanku a necháme ji vychladnout. Pak ji smícháme s cukrem a vejcem. Tuto náplň pak rozetřeme na vyválené listové těsto (měla jsem tři díly), okraje necháme volné a nakonec poklademe vrstvou jahod, které jsme nakrájeli na plát...

Jahodový skládaný dortík

Jahodový skládaný dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce cukru moučka, 3 vejce, 300 g hladké mouky, 0,75 l mléka, 4 lžíce másla, 0,5 l šlehačky, 0,5 lžičky jedlé sody, jahody

Vajíčka rozšleháme, přidáme cukr, sodu s prosátou s moukou, přilijeme mléko a dobře promícháme. Z těsta usmažíme asi 8 placiček, které necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme na kousky jahody. Placičky klademe na sebe, každou placku potřeme šleh...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 150 ml jablečného džusu, 3 kousky bílé čokolády

Umyjte jahody a odstraňte jejich stonky. Nakrájejte je na půlky a dejte do mixéru. Rozlámejte bílou čokoládu a vložte také do mixéru, doplňte jablečným džusem a řádně rozmixujte (nesmí zůstat žádný kousek vcelku).

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Jahodové zimní řezy

Jahodové zimní řezy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rozinek, 4 lžíce rumu, 4 vejce, 100 g Hery/rostlinného tuku, 100 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 lžíce kakaa, 200 g jahodové zavařeniny/ marmelády, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy, čokoládová poleva na ozdobení

Rozinky propláchneme vodou, vložíme do misky a zalijeme rumem. Žloutky utřeme do pěny se změklým tukem, moučkovým a vanilínovým cukrem a kakaem. Vmícháme zavařeninu a vlažné mléko spolu s částí prosáté mouky s práškem do pečiva. Nakonec přidáme ro...

Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml polotučného mléka, 1-2 lžíce včelího medu , 1 lžíce vanilkového cukru, 1 hrnek jahod

Do mixéru nalijeme mléko a ostatní ingredience přidáme dle chuti a dobře rozmixujeme. (Na oslazení jsou také skvělé lístky nekalorické Stévie rebaudiany).

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Jessy jahodový dort

Jessy jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 100 g másla, 120 g cukru krupice, 3 sáčky vanilkového cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1 lžíce zakysané smetany, 450 ml jogurtu, 1 citrón, 2 cl vaječného likéru, 1 sáček bílé želatiny, 300 g jahod, 1/2 sáčku červené želatiny, 50 g mandlových plátků

Utřeme máslo s 50 g cukru, 1 vanilkovým cukrem, solí a žloutkem. Přidáme mouku s kysanou smetanou, vypracujeme těsto a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Rozpálíme troubu na 200 st. C. Vymastíme 12 formiček na bábovičky, vyplníme je těstem a pečem...

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetanového krému (Pribináček), 400 ml mléka, 1 balení jahodové dřeně

Mléko rozmixujeme s Pribináčkem a polorozmrazenou jahodovou dření. Nalijeme do sklenic a pijeme.

Jahodový salát s rýží

Jahodový salát s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařené rýže, 3 lžíce cukru moučka, 300 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání

Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s omytými jahodami. Větší plody nakrájíme na čtvrtky. Před podáváním vmícháme ušlehanou smetanu.

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Mražené jahodové minikošíčky

Mražené jahodové minikošíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 3 lžíce včelího medu, 60 ml bílého jogurtu, 1 lžíce čerstvé citronové kůry, 4 listy máty peprné

Jahody omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme do mixéru a přidáme omytou mátu, tekutý med, jogurt a citronovou kůru (čerstvě nastrouhanou z chemicky neošetřeného citronu). Vše rozmixujeme. Nyní si připravíme papírové košíčky. Budeme jich po...

Roláda s jahodovou šlehačkou

Roláda s jahodovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 25 g kakaa, 2 kelímky smetany ke šlehání (šlehačka), 200 - 300 g jahod

Vejce s cukrem ušleháme ručním šlehačem. Postupně do směsy přidáváme kakao a zlehka zamícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 C asi 15 minut. Vytáhneme z trouby a necháme chvíli zchladnout, pak překlopíme na utěrku a s...