Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Játra na rožni na zurišský způsob

Kachní játra na jalovci

Kachní játra na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních jater, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 10 kuliček jalovce, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, troška čerstvého tymiánu

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Nesolíme, protože játra by ztvrdla. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Játra opečeme asi 2 minuty na oleji, přidáme šalotku s česnekem, rozdrcený jalovec, tymián a pepř. Zmírníme teplotu a opékáme další...

Játra na šalvěji

Játra na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 500 ml masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce šalvěje

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená játra a za stálého míchání opečeme. Posypeme šalvějí, podlijeme vodou a dusíme 10 až 15 minut. Když jsou játra měkká, osolíme je, opepříme a vmícháme máslo. Podá...

Játra na kari

Játra na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jater, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli, 1/2 lžičky mletého pepře

Játra nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno a dáme orestovat do zlatova. Vložíme játra a smažíme do změknutí. Přidáme koření, posolíme, mírně podlijeme vodou nebo bujónem a dusíme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vložíme k masu ještě n...

Játra na medu

Játra na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g drůbežích játer, 3 cibule, 1/2 lžičky mletá papriky , 2 lžíce medu, špetka soli, 3 lžíce másla

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme očištěná a na nudličky nakrájená játra a posypeme je paprikou. Rychle je orestujeme, vmícháme k nim med a osolíme. Zvolna smažíme až získají zlatou kůrčičku. Podáváme s br...

Játra na rajčatech a paprikách

Játra na rajčatech a paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 1 paprika , 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce oregana

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, posypeme oreganem a zprudka restujeme. Když jsou už játra lehce opečená, přidáme rajčata a papriku nakrájené na kousky a kari pastu a necháme směs péct, dokud nebude p...

Játra na víně

Játra na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jater, 1 větší cibule, pepř, sůl, sádlo, 0,2 dcl suchého červeného vína

Cibuli nakrájenou na proužky zpěníme na sádle, přidáme na proužky, cca 2cm silné, nakrájenou játru, kterou jsme předtím naklepali. Vše orestujeme a mírně podléváme vínem. Játru jen pepřem lehce okořeníme. Na talíři mírně osolíme podle chuti. Dobro...

Kuřecí játra na topince

Kuřecí játra na topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské (Worcesterová) omáčky, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 3 topinky

Kuřecí játra opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme olej a játra na něm orestujeme. Až jsou játra měkká, tak játra odsuneme v pánvi na bok a výpek poprášíme moukou. Chvilku necháme mouku pěnit a potom promícháme s játry....

Vepřová játra na slanině

Vepřová játra na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřových jater, 50 g slaniny, 2-3 špetky soli, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla, troška pepře, 10 lžic masového vývaru

Odblaněná a na proužky pokrájená játra protáhneme proužky slaniny, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme sádlo, játra na něm po každé straně asi 3 minuty opékáme a přendáme je na teplou misku. Zbylou šťávu zaprášíme moukou, zasma...

Játra na rožni na zurišský způsob

Játra na rožni na zurišský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 150 g slaniny nakrájené na hrubši plátky, 2 cibule, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky, 4 hlavičky žampionů, 2 rajčata, 4 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby

Pečeň (játra) pokrájame na malé tenké plátky. Na podobné plátky pokrájame aj slaninu a očistenú cibuľu. Pečeň posypeme sladkou paprikou, opekame na rozohriatom oleji z oboch strán asi po 3 minuty, vyberieme a odložime. Slaninu opražíme, cibuľu zap...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...