Játrová omáčka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
30min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

885 kalorií
0.0g cukrů
56.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Játra omyjeme a nakrájíme na větší kousky, které osmahneme na oleji. Na rozpáleném tuku necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme narůžovělou jíšku. Do jíšky nalijeme šťávu z jater, sójovou omáčku, rozředíme několika lžícemi vody a vaříme do zahuštění. Nakonec přidáme drobně nasekaná nebo rozemletá játra, rozetřený česnek, špetku drceného kmínu, majoránku. Dochutíme solí, pepřem a povaříme.

Tip k receptu

Jako přílohu podáváme vařené brambory, rýži a houskový knedlík.

přidejte na:
Jiřulka

26. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
omáčka je chuťovo vyborná
dušanka 23. 07. 2017, 22:37