Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Jihočeská lepenice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g kyselého zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, špetka soli, špetka kmínu

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Na lžíci sádla osmahneme část nadrobno nasekané cibule. Na ní vložíme přecezené a pokrájené zelí, přidáme drcený kmín, sůl a podusíme. Vařené brambory slijeme a rozšťoucháme na kaši s nálevem z...

Jihočeský bramborový bác

Jihočeský bramborový bác

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 100 g anglické slaniny v plátcích, 1/2 veky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vepřových škvarků, 4 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sádlo důe potřeby, drcený kmín, sůl, pepř

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté ...

Tradiční jihočeské jidáše

Tradiční jihočeské jidáše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce cukru krupice, 1 balení droždí (kvasnic), 500 g hladké mouky, 1 lžíce citronové kůry, špetka soli, 120 g másla, 2 žloutky, 250 ml polotučného mléka

V polovině mléka rozmícháme droždí spolu s jednou lžící cukru a jednou lžící mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout 10 minut. Změklé máslo vyšleháme spolu se žloutky do pěny. Pak do směsi přimícháme kvásek, mléko, sůl a citrónovou kůr...