Chybějící obrázek

Jihočeský bramborový bác

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

2824 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
30.0g bílkovin


Příprava

Jednu polovinu brambor omyjeme a uvaříme ve slupce.Když brambory vychladnou,oloupeme je a nahrubo nastrouháme.Druhou polovinu omyjeme,oloupeme a zasyrova nastrouháme nahrubo.Potom všechny brambory smícháme,přidáme mouku,vejce,posekané nebo umleté škvarky,mléko,prolisovaný česnek,pepř,kmín a sůl.Na plátky nakrájenou veku naskládáme na dno sádlem vymazaného pekáče.Veku potřeme bramborovou směsí,zakryjeme plátky anglické slaniny a vložíme do trouby vyhřáté na 180C.Pokrm upečeme dozlatova a podáváme teplý s kysaným zelím.

přidejte na:
jirina1967

22. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
priam pochuťka s kyslou kapustou
hanka 30. 08. 2017, 23:39