Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Nepečený jogurtový řez s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 vanilkové cukry, 3 lžíce cukru moučky, 1 velké balení piškotů dětských, 300 g rybízu, 1 čirou želatinu

Na dno nádoby položíme pečicí papír nebo fólii a formu vyložíme piškoty. Teprve poté připravíme krém. Krém: Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme jogurt a krátce šleháme. Poté připravíme podle návodu želatinu, vmícháme do něj lžíci krému, důkladně ...

Jogurtovo-ovocné smoothie

Jogurtovo-ovocné smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky Řeckého jogurtu, 250 g zmražených jahod, 2 šálky vodního melounu (zmražené kostky), 1/2 banánu, 1 lžička včelího medu

Zmražené vypeckované kostky melounu spolu se zmraženými jahodami a 1/2 banánu rozmixujeme rychle v mixeru. Přidáme smetanový Řecký jogurt. Osladíme dle chuti medem a podáváme.

Jogurtové jahody pro děti

Jogurtové jahody pro děti

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 120 g piškotů dětských, 150 ml bílého jogurtu, 15 ml javorového sirupu

Jahody nakrájíme na menší kousky a piškoty rozdrtíme skoro na drobečky. Smícháme dohromady a nalijeme na dno pohárů. Bílý jogurt a javorový sirup dobře rozmícháme a vzniklou směsí zalijeme jahody. Uložíme do lednice alespoň na půl hodiny.

Jogurtovo-jahodové mléko

Jogurtovo-jahodové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 skleniky bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1/4 l polotučného mléka, 1 lžíce cukru krupice

Do šlehače dáme jogurt, přidáme mléko, omyté,rozmačkané jahody a cukr. Dobře prošleháme a hotový nápoj nalijeme do vyšších skleniček. Nakonec ozdobíme kousky jahod.

Jogurtová majonéza

Jogurtová majonéza

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce bílého jogurtu, 150 g majonézy, špetka pepře bílého, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, 1 menší podušené nebo zavařené jablko, 1 lžička cukru krupice, Worcesterská (Worcesterová) omáčka

Majonézu ochutíme citrónovou šťavou, horčicou a práškovým cukrom, pridáme biele korenie, trocha soli a worcestrovej omáčky. Všetko dobre premiešame, pridáme podusené jablko, cukor, jogurt a zľahka premiešame. Majonéza sa výborne hodí do zeleninový...

Jogurtový koktejl s rajčatovou šťávou

Jogurtový koktejl s rajčatovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílé jogurty, 4 dcl rajčatové šťávy, troška pepře, 5 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka soli

Jogurty rozšleháme spolu s domácí rajčatovou šťávou, zakápneme worcestrovou omáčkou a ochutíme solí a pepřem. Před podáváním necháme vychladit.

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Jogurtový dezert s čerstvými fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého smetanového jogurtu, 4 čerstvé fíky, 200 g čerstvých jahod, 1 lžíce nasekané máty peprné, 6 lžic včelího medu

Jahody a fíky dobře omyjeme. Fíky rozpůlíme a vydlabeme z nich dužinu. Jahody rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu jahod nakrájíme na menší kousky, druhou rozmixujeme dohladka. Mátu omyjeme a velmi jemně nasekáme. Jogurt smícháme s rozmixovaným...

Jogurtová pomazánka

Jogurtová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 100 g strouhaného sýra, 1 cibule, 1 sterilovaná paprika (kapie), špetka soli, troška pepře, 1 lžíce pažitky

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme k němu bílý jogurt. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Kapii pokrájíme také najemno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou. Dobře promícháme.

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Jahodovo-jogurtová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 400 ml smetany ke šlehání, 375 ml bílého jogurtu, 40 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 40 g čokoládové polevy

Polovinu jahod v misce vidličkou rozmačkáme, zbytek zatím necháme bokem. 200 ml smetany vyšleháme do polotuha, přidáme jogurt s oběma cukry, přidáme jahodové pyré a promícháme. Dáme do plastové mísy a vložíme do mrazáku. Co hodinu směs vyšleháme m...

Jogurtový sýr

Jogurtový sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g bílého nízkotučného jogurtu, 2 lžičky limetkové nebo citrónové šťávy, 1/4 hrnku posekané pažitky, 1/4 hrnku posekané petrželky, 1/4 lžičky soli, troška pepře

Cedník vyložíme plátnem a položíme ho nad misku. Do cedníku dáme jogurt a necháme ho po několik hodin stát při pokojové teplotě. Poté slijeme nahromaděnou tekutinu. Jogurt dáme do mixeru, přidáme bylinky a vše rozmixujeme na kaši. Osolíme a opepří...

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Jogurtovo-smetanový dort mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení bílého jogurtu, 2 balení zakysané smetany, 2 lžíce cukru moučka, 2 balení dětských piškotů, 500 g ovoce

Jogurty, smetanu a cukr ušleháme. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a zalijeme jogurtovou směsí. Postup opakujeme tak, aby poslední vrstvu tvořilo ovoce. Dáme do lednice ztuhnout.

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Ovocné jogurtovo-kyškové osvěžení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic malin, 6 lžic ostružin, 400 ml kyšky, 1 a 1/2 lžíce cukru krystal, 1 ovocný jogurt Florian s borůvkovou příchutí, 4 lžíce pražených mandlí, 4 dětské piškoty

Ovoce omyjeme, rozmixujeme, přidáme kyšku a smetanový jogurt (borůvkový Florian). Dochutíme cukrem.

Jogurtová polévka s koprem

Jogurtová polévka s koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bílého jogurtu, 3 dcl vody, 50 g šunky, 1 natvrdo uvařené vejce, 100 g okurky, hrst kopru, sůl

Jogurt rozmícháme se studenou vodou. Šunku, vejce uvařené natvrdo a očištěnou okurku bez semen nakrájíme na kostičky. Kopr nasekáme nadrobno a vše přidáme do rozmíchaného jogurtu, osolíme a promícháme. Podáváme vychlazené.

Jogurtový ovocný salát

Jogurtový ovocný salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 2 jablka, 2 pomeranče, 2 banány, 1 lžíce včelího medu, rozinky, ořechy

Ovoce oloupeme. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle, banány a pomeranče nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme med, trochu hrozinek, ořechy podrcené nahrubo, vlijeme jogurt a vše lehce promícháme. Salát servírujeme v kompotových miskách...

Jogurtové mléko s okurkou

Jogurtové mléko s okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílý jogurt, 1/8 l zakysané smetany, 1 menší salátová okurka, špetka soli, troška cukru krystal, troška pepře, 1 rajče

Bílý jogurt s kyselou smetanou ušleháme v mixéru, přidáme omytou a nastrouhanou salátovou okurku, okořeníme dle chuti a opět šleháme. Podáváme chlazené.

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 250 g tučného tvarohu, 1 sklenička černých pečených oliv, 1/2 svazku jarní cibulky, špetka soli, troška barevného pepře

1/2 skleničky oliv rozmixujeme, přidáme tvaroh a jogurt, vyšleháme. Zbylé olivy a jarní cibulku posekáme na drobno a lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g čerstvé máty, 15 g čerstvé petrželky, 10 g čerstvé pažitky, 200 ml nízkotučného jogurtu, 1/2 citrónu - šťáva a kůra z něj, 1/2 lžičky papriky, špetka cukru moučka (není nutné), čerstvě mletý jemný pepř, sůl

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme zbylý jogurt, citronovou kůru a šťávu, papriku a cukr, dochutíme. Tato zálivka je vhodná k letním salátům. V chladničce vydrží tři dny.

Jogurtové pohlazení

Jogurtové pohlazení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 150 ml jogurtu, 30 g včelího medu, 8 - 10 lžiček Granka

Mléko, jogurt, med i granko dáme do mixéru a promixujeme do pěny. Nalijeme do skleničky a ozdobíme např. jahodou.

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Cibulovo-jogurtový dip

Cibulovo-jogurtový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Řeckého jogurtu, 4 lžičky cibule - sušená smažená, 1 lžička majonézy, troška pepře Piri Piri, 2 lžičky balkánského sýru

Všechny ingredience vymícháme v hladký dip. Na závěr přidáme smaženou cibulku a dochutíme pepřem.

Jogurtový  dresing

Jogurtový dresing

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce bílého jogurtu, 2 lžičky slunečnicového oleje, lžička octa, lžička hořčice, špetka soli, špetka pepře

V misce smícháme olej a ocet, aby se obě chutě promíchaly. Po té přidáme hořčici, opět promícháme a nakonec přimícháme jogurt, drezing dochutíme a přeléváme.

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 150 g smetanového bílého jogurtu, 250 g krabích tyčinek, 100 g tatarské omáčky

Celý nerozmrazený balíček surimi tyčinek vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a potom odstraníme obal na jednotlivých tyčinkách. Do mísy dáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tatarskou omáčku, smetanový jogurt a z...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Nepečená jogurtová polokoule

Nepečená jogurtová polokoule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Rama cremefine nebo šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 malý bílý jogurt, 3 lžíce cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, 6 plátků želatiny, 50 ml mléka, 300 g rybízu pocukrovaného 3 lžícemi cukru, piškoty dětské

Mísu vyložíme potravinovou folií. Ramu ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme zakysanou smetanu, jogurt, citronovou šťávu a aroma. Želatinu necháme nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkáme. Půl plátku želatiny rozpustíme v trošce ohřaté ...