Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kachna v zelenině

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kachních prs, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 200 g hub, 100 ml bílého vína, 6 ks fíků, 2 lžičky hořčice z celých semen, 1 lžíce petrželové natě

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru. Mezitím si na zbylém olej...

Kachna pečená s jablky

Kachna pečená s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 500 g jablek, 1 citrón, 1 lžíce cukru krystal, 2 lžíce mandlí, 1 lžíce hladké mouky, 100 g másla, 1 lžička soli

Na tuto úpravu používáme méně tučnou kachnu. Kachnu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do trouby péci. V průběhu pečení kachnu přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Jablka oloupeme, na...

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kachny, 150 g ostravské klobásy, špetka soli, 1/2 lžíce kmínu, 1 cibule, 120 g slaniny, 2 hrnečky vody, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Omytou kachnu osolíme a pokmínujeme. Dáme na pekáč a přidáme vodu a tuk. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 minut, pak ztlumíme na 180°C a pečeme 40 minut. Asi tak 20 minut před dopečením přidáme do pekáče cibuli na kostičky, klobásu n...

Kachna po šumavsku

Kachna po šumavsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2000 g kachny, 1500 g kyselého zelí, 50 g sádla, 150 g cibule, 200 ml bílého vína, 200 g uzeného libového masa, špetka kmínu, 1 lžička petrželové natě

Vykuchanou kachnu osolíme, okmínujeme a upečeme jen napolovic. Potom ji rozporcujeme a dusíme v kyselém zelí, do něhož jsme zamíchali kostky uzeného, zpěněnou rozkrájenou cibuli, vše ochuceno bílým vínem a osoleno. Při podávání sypeme zelenou petr...

Kachna s játrovou nádivkou

Kachna s játrovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 8 housek, 200 g drůbežích jater, 3 vejce, 100 g žampionů, 150 ml mléka, 1 červená paprika, 100 g másla, 2 lžíce petrželky nasekané nadrobno, 100 g hladké mouky, sůl dle chuti

Očištěnou kachnu vykostíme a rozložíme ji na plát. Místa, ve kterých není dostatek masa, můžeme vyložit masem, které odřízneme například z prsou kachny. Opatrně maso naklepeme, nesmíme porušit kůži. Poté mírně posolíme. Housky nakrájíme na kosti...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 hlávka kapusty, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička medu, 1 lžička mletého zázvoru, špetka soli

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Olej promícháme se zázvorem a rozpuštěným medem, kachnu potřeme a pečeme dalších 30 minut. Pak kach...

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Kachna s nádivkou podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 0,5 l mléka, 3 starší rohlíky, 3 vejce, 1 lžíce másla, sůl, pepř, nasekaná petržel

Kachnu omyjeme a vyřízneme křídla. Řádně ji posolíme a opepříme (i zevnitř). Nádivku si připravíme tak, že si natrháme tužší rohlíky a naložíme je do mléka (nesmí se rozmočit, jen změknout). Poté scedíme a smícháme s petrželkou a se žloutky a másl...

Kachna v zázvorové omáčce

Kachna v zázvorové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kachní prsíčka, 50 g másla, 100 ml vody, 200 ml zeleninového bujónu, 2 stroužky česneku, 1 citrón, 1 pomeranč, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru, 1 lžíce solamylu, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky chilli koření, sůl

Kachní prsíčka vykostíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, propícháme vidličkou a osolíme dle chuti. Prsíčka dáme do zapékací mísy, přidáme máslo, vodu a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Poté prsíčka obrátíme, teplotu sní...

Kachna v zelenině

Kachna v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, sůl, pepř, 2 ks cibule, máslo, 1/2 hlávkové kapusty, 200 g mražených nebo sterilovaných fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g nahrubo nastrouhané mrkve, 1 šálek hrášku, zeleninový vývar

Kachnu naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme porce masa a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka. Mezi tím podusíme nakrájenou zeleninu. Měkké maso vyjmeme, přid...

Kuře nadívané zelím jako kachna

Kuře nadívané zelím jako kachna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 250 g kyselého zelí, 1 střední cibule, 100 g slaniny, 2,5 ml oleje, 2 stroužky česneku, sůl, kmín, sladká paprika, pepř, nové koření mleté, muškátový ořech strouhaný, roztlučený hřebíček

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku a hřeb...

Pečená kachna II.

Pečená kachna II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, 1 cibule, máslo, hladká mouka na zahuštění sosíku, sůl, pepř

Omytou kachnu celou potřeme solí a pepřem i zevnitř. Cibuli nakrájíme na kolečka a na másle osmažíme. Vložíme kachnu a osmahneme rychle ze všech stran. Podlijeme vodou,přiklopíme a dusíme do měkka. Odklopíme. Šťávu z kachny rozmícháme s moukou a t...

Pečená kachna na zelí

Pečená kachna na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celá kachna (cca 1.8 kg), 2 lžičky soli, 1 lžička mletého kmínu, 1 kg kyselého zelí, 3 cibule, 3 jablka

Kachnu očistíme, omyjeme a zbavíme vnitřního tuku. Poté jí ze všech stran osolíme a okmínujeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Jablka zbavená slupek nakrájíme na drobné kousky a zelí překrájíme. Na dno skleněného pekáče ...

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna (cca 2 kg), 4 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 kyselá jablka, 50 g sušených švestek, 3 lžičky kmínu, 1 hrneček drůbežího vývaru na podlévání, 2 lžíce medu, 150 ml červeného vína

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

Pečená kachna v sáčku

Pečená kachna v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kachna, lžíce mletého kmínu, sůl dle potřeby

Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby ...