Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kalamáry s česnekovou zálivkou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Grilované kalamáry s bermudskou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvých kalamárů, 50 ml olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička mořské soli, 1 cibule, 2 velké stroužky česneku, 3 rajčata, 2 lžíce sezamového oleje, 1 lžička hořčičných semínek, 2 jalapeňos papričky (konzervované), 25 ml vinného octa, 100 ml vody, 1 lžička rozinek, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky římského kmínu, 1 lžíce cukru, sůl dle chuti

Kalamáry omyjeme, očistíme a vysušíme papírovým ubrouskem. Pokapeme je olivovým olejem. Jestliže jsou velké, lehce je po stranách nařežeme ostrým nožem. Na rozpáleném grilu je po všech stranách ogrilujeme, vyjmeme do misky, pokapeme citronovou šťá...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Smažené kalamáry v kabátku

Smažené kalamáry v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kalamarů, lžíce soli, 2 lžičky pepře, 1 dcl citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 250 ml mléka

Kalamáry vykucháme, očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve 100 ml olivového oleje rozmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Kalamárové kroužky navrstvíme do vyšší nádoby, zalijeme připravenou zálivkou a necháme cca 2 hodiny marinovat. Těstíčko připrav...

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Kalamáry s česnekovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky mořské soli, 150 ml olivového oleje, 1-2 citróny, 5 stroužků česneku, troška petrželové natě, 500 g kalamaru

Mořské plody důkladně opereme ve vlažné vodě, vyjmeme z tělíčka průhlednou kost. Na takto očištěné kalamáry vymačkáme šťávu z citrónu a opečeme na rozpálené pánvi nebo na grilu, dokud nejsou hotové (cca 10 minut). Poté je nasolíme. Zálivku připr...