Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kantonské kuřecí závitky

Kantonské kuřecí závitky

Kantonské kuřecí závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 150 g šunky, 2 lžíce bílého vína, 5 lžic sojové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 1 cibule, 2 lžíce medu, špetka soli, 1 lžíce předem namočených rozinek, 2 lžíce oloupaných mandlí, 2 lžíce sušených a předem namočených čínských hub, 1 vejce, olej, 1 lžička škrobové moučky

Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sojovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vlož...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...