Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Karamelizované brambory

Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 zralých jablek, 320 g karamelu, 340 g čokolády na vaření, 2 hrsti sekaných oříšků

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový papír. Rozpusťte karamely podle pokynů na obalu nebo si udělejte domácí karamel. Namáčejte jablíčka do rozpuštěného karamelu, a dejte na vos...

Dušená mrkev karamelizovaná

Dušená mrkev karamelizovaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g másla, 10 g cukru moučka, 1-2 špetky soli

Mrkev nakrájíme na větší kousky a dusíme ve vodě do měkka. Přidáme máslo, cukr,sůl a dusíme na mírném ohni až se nám vytvoří hustý škrobový sirup, který pokryje mrkev.

Dušená rebarbora karamelizována

Dušená rebarbora karamelizována

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g rebarbory, 10 g cukru moučka, 10 g másla, špetka soli

Na "kolečka " nakrájenou rebarboru dusíme ve vodě do poloměkka. Přidáme máslo, sůl, cukr a dusíme na mírném ohni, až se vytvoří hustý škrobovitý sirup, který pokryje rebarboru.

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního, 250 g slaniny, 300 g cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 kostka hovězího bujónu, 0,5 l černého piva, 0,5 lžičky chilli, špetka rozmarýnu, špetka tymiánu, špetka soli, 2 lžíce kukuřičného škrobu, špetka pepře, 100 g hub, 100 g cukru krystal

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který slanina pustila osmažíme cibuli. Jakmile začne cibule hnědnout, přihodíme kostičky hovězího masa nakrájené asi jako na guláš, klidně i menš...

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 240 g cukru krupice, 140 g Hery, 40 g másla, 40 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu, 1 dcl smetany, 300 g jablek

Mouku smícháme s Herou, hladkou moukou a 70 g cukru. Uhněteme pevné těsto, které rozdělíme na dílky a namačkáme stejnoměrně do formiček. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a naklademe na těsto. V každé formičce posypeme jablka lžičkou cukru. U...

Jablka s karamelem

Jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce cukru moučka, 200 g smetany ke šlehání (šlehačky)

Omyjeme jablka a zbavíme je jadřinců. Poté jablka nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla, rovnoměrně do ní rozložíme jablka, posypeme cukrem krupice smíchaným se skořicí a obložíme plátky zbylé...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Karamelizované pomeranče

Karamelizované pomeranče

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pomerančů, 300 g cukru, 400 ml vody, 2 lžíce pomerančového likéru

Pomeranče oloupeme a kůru ze dvou pomerančů si nakrájíme na velmi slabounké nudličky. Tyto slabounké nudličky pomerančové kůry dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Oloupané pomeranče nakrájíme na kolečka a rozložíme na talíře. V pánvi s...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tekutého karamelu, 2 balení burizónů (neslazených), 395 ml Salka (malé balení), 250 g másla

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká. Do směsi vmícháme burizony a opět dobře zamícháme. Z hmoty vytváříme lžící malé hrudky, které necháme v chla...

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti kokosové moučky

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a kondenzované mléko. Důkladně promícháme a nalijeme do pekáčku. Hmotu necháme 24 hodin odpočinout v chladnu. Druhý den lžičkou vykrajujeme stejné díly. Tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Dávám...

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Karamelové kuře podle Stelly Zázvorkové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku cukru moučky, 1 lžičku sledké papriky, 1 lžičku citrónové kůry, 100 g másla, 200 ml vody

Z horké vody, oleje, cukru, sladké papriky a citrónové kůry si připravíme směs na potírání. Kuře opereme a dobře osušíme. Vnitřek kuřete osolíme a vložíme do něj oloupanou cibuli, kterou po upečení vyndáme. Kuře pečeme v horké troubě na teflonovém...

Karamelové oválky

Karamelové oválky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 lžíce kakaa holandského typu, 2 žloutky, trocha nastrouhané kůry z bio-citronu, Na krém: 1 salko, 250 g másla, čokoládová poleva na ozdobu

Konzervu salka ponořte do hrnce s vodou a tři hodiny ji neotevřenou vařte. Pak nechte vychladnout. Z mouky, ořechů, cukru, másla, kakaa, žloutků a citronové kůry zpracujte těsto a dejte ho alespoň na půl hodiny odpočinout do chladu. Pak vyválejte ...

Karamelové řezy

Karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček vlažné vody, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 kondenzované slazené mléko, 250 g másla, 1 čokoládová poleva

Den předem dáme plechovku kondenzovaného slazeného mléka do vody a necháme 2 hodiny vařit, aby nám mléko zkaramelizovalo. Vejce, mouku, cukr, vodu, olej, kakao a kypřící prášek do pečiva vymícháme v těsto, které a vylijeme na vymazaný a moukou vys...

Karamelové řezy s krémem

Karamelové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, na krém - 150 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 300 ml mléka

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh. Těsto vylij...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Karamelový koňak

Karamelový koňak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 2 -3 dcl mléka, 1/2 l rumu

Kondenzované mléko necháme karamelizovat ve vodní lázni tak, aby bylo zakryté vodou a vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí se přidá 2 - 3 dl mléka a 1/2 l rumu a dobře se vymíchá.

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Karamelový salám

Karamelový salám

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 másla, 3 balení kávových karamelů, 3/4 balení burizónů

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme karamel s burizóny a vytvoříme váleček. Poté vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout.