Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Karamelový salám

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 grepfruitu, 1 karambola, 1 pomeranč, 1/2 ananasu, 4 lžíce tekutého karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najdete semínka, nezkoušejte je dostat ven, přišli byste o spoustu lahodné šťávy. Pak střídavě kousky ovoce napichujte na grilovací jehly (nebo t...

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Ovocný salát s karamelovou marinádou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 banány, 2 pomeranče, 2 kiwi, 50 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru krystal, 2 dcl bílého vína

Ovoce nakrájíme na kostičky a smícháme s rozinkami. Marinádu připravíme následujícím způsobem: ořechy posekáme a vložíme na teflonovou pánev spolu s cukrem. Zlehka pražíme, až se cukr začne rozpouštět. Jakmile je tekutý a voňavý, vlijeme na pánev...

Karamelové kuličky

Karamelové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g ztuženého pokrmového tuku, 150 g cukru moučka, 40 g kakaa, 1/2 konzervy Salka, 2 hrsti kokosové moučky

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme cukr, kakao a kondenzované mléko. Důkladně promícháme a nalijeme do pekáčku. Hmotu necháme 24 hodin odpočinout v chladnu. Druhý den lžičkou vykrajujeme stejné díly. Tvoříme kuličky a obalujeme v kokosu. Dávám...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Karamelový krém

Karamelový krém

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 600 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 dcl mléka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, 2 lžičky želatiny, 0,5 dcl vody

Krupicový cukr rozpustíme na mírném plameni. Polovinu necháme ztuhnout. Do druhé poloviny přilijeme mléko a mícháme, dokud se karamel zcela nerozpustí. Smetanu ke šlehání ušleháme a přidáme mléčno-karamelovou hmotu, moučkový a vanilkový cukr. Ořec...

Parádní karamelové řezy

Parádní karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic cukru moučka, 8 lžic polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 4 bílky, 240 g cukru krystal + 300 g do krému, 250 ml sladké smetany, 300 ml mléka, 1 prášek Zlatý klas, 4 žloutky, 250 g másla

Sněhové těsto: 4 bílky ušleháme do pěny s 240 g krystalového cukru, mísu postavíme nad páru a šleháme asi 10-12 minut. Když je sníh tuhý a lesklý, mísu odstavíme a sníh rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a při 75-100°C sušíme minimálně 9...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g lískových ořechů, 180 g cukru krupice, 2 balení vanilkového cukru, 30 g másla, 100 ml smetana ke šlehání (šlehačka), 50 ml sirup, 100 g sušené mléko

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na kousky. V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr s vanilkovým cukrem na velmi světlý karamel. Přidáme máslo, horkou smetanu a sirup zlatavé...

Jahodovo - karamelové košíčky

Jahodovo - karamelové košíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 480 g másla, 140 g cukru moučka, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 žloutky, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, jahody, 1 sáček želatiny

Z mouky, 280 g másla, moučkového cukru, žloutků, vanilky a trochy citronové kůry připravíme křehké těsto, které necháme chvíli v lednici odpočívat. Formičky na košíčky vymažeme máslem a vysypeme moukou. Z těsta bereme kousky jako ořech a vtlačíme ...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g tekutého karamelu, 2 balení burizónů (neslazených), 395 ml Salka (malé balení), 250 g másla

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho, dokud není směs úplně hladká. Do směsi vmícháme burizony a opět dobře zamícháme. Z hmoty vytváříme lžící malé hrudky, které necháme v chla...

Jablka s karamelem

Jablka s karamelem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jablka, 3 lžíce másla, 3 lžíce cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce cukru moučka, 200 g smetany ke šlehání (šlehačky)

Omyjeme jablka a zbavíme je jadřinců. Poté jablka nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plochou formu vymažeme 1 lžící másla, rovnoměrně do ní rozložíme jablka, posypeme cukrem krupice smíchaným se skořicí a obložíme plátky zbylé...

Karamelizované brambory

Karamelizované brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 100 g másla, 1 lžíce cukru moučka, 1 lžička mořské soli, 1 lžička soli, špetka kmínu mletého

Brambory dobře omyjeme a dáme vařit to osolené vody (a kdo chce, může pro lepší chuť přidat trochu mletého kmínu). Po uvaření je scedíme, necháme zchladit a oloupeme. Nakrájíme je na poloviny, případně na čtvrtky - záleží na jejich velikosti. Na p...

Karamelizované ovoce na grilu

Karamelizované ovoce na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pomeranče, 2 banány, 4 plátky ananasu, 2 jablka, 2 hrušky, 4 lžíce cukru krupice

Pomeranče, banány, grapefruit a ananas nakrájíme na kousky a kolečka. Jablka a hrušky rozčtvrtíme, vyjmeme jádra a nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce napichujeme střídavě na špízy. Špízy položíme na alobal, posypeme cukrem a alobal dobře uzavř...

Tvaroh s karamelovými jahodami

Tvaroh s karamelovými jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce medu, 1 konzerva jahod, 100 g cukru krupice

Tvaroh smícháme se smetanou a medem. Cukr dáme na pánev, aby se rozpustil, poté přilijeme nálev z jahodového kompotu a přidáme na půlky nakrájené jahody, aby se v té směsi obalily. Poté při podávání tvaroh přeléváme touto směsí s jahodami.

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Sladká kokosová kroketa s karamelovým přelivem a čokoládovou omáčkou s chilli

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Sladká kokosová kroketa: 100 ml Salka slazeného, 100 ml vody , 250 g moučkového cukru , 125 g čerstvého českého másla (82%), 100 g strouhaného kokosu , 50 g strouhaného kokosu na obalování, 50 g loupaných mandlí, 1 jemně mletá sušená Chilli, Karamelový přeliv: 30 g cukru krupice, 30 ml vody, Čokoládová omáčka s chilli: 150 g hořké 70% čokolády, 100 ml 31% smetany, špetka soli, troška chilli

Do středně velké misky přidáme moučkový cukr a vmícháme máslo a salko. Potom přisypeme strouhaný kokos. Vše zpracujeme dohromady. Takto smíchanou hmotu dáme ztuhnout do ledničky (občas ji promícháme). Zcela vychlazenou směs tvarujeme v dlaních na ...

Ořechovo - karamelové řezy

Ořechovo - karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4 dcl cukru moučka, 1 a 1/2 dcl mletých vlašských ořechů, 1 a 1/2 dcl kávy, 3 dcl polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 4 bílky, 1 konzerva Salka /předem uvařené a vychlazené/, 250 g másla, 1/2 sklenky borůvkového džemu, 50 g strouhané čokolády

Žloutky, cukr a kávu vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme ořechy, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílku. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme při 180°C. Vychlazený piškot potřeme borůvkovým džemem. Másl...

Karamelové řezy s krémem

Karamelové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 140 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, na krém - 150 g másla, 100 g cukru krupice, 1 sáček karamelového pudinkového prášku, 300 ml mléka

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh. Těsto vylij...

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Jablečné koláčky s karamelovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 240 g cukru krupice, 140 g Hery, 40 g másla, 40 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu, 1 dcl smetany, 300 g jablek

Mouku smícháme s Herou, hladkou moukou a 70 g cukru. Uhněteme pevné těsto, které rozdělíme na dílky a namačkáme stejnoměrně do formiček. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky a naklademe na těsto. V každé formičce posypeme jablka lžičkou cukru. U...

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou na fazolkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hermelín, 1 cibule, 3 plátky anglické slaniny, 1 stroužek česneku, 1 hrst fazolek (zelené fazolové lusky), 1 hrst hub, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky grilovacího koření, 2 lžíce řepkového oleje

Nejdříve namarinujeme hermelín: 1 PL oleje smícháme s grilovacím kořením, směsí potřeme hermelín a zabalíme do alobalu. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninová směs: na oleji si zpěníme najemno nakrájenou cibuli a zasypeme 1/2 ČL cukru. Část ...

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

Kávovo - karamelové kostky

Kávovo - karamelové kostky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 6 vajec, 1 a 1/2 lžíce instantní kávy, 250 g cukru krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 120 ml vody, 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 250 g másla, 500 ml šlehačkové smetany, trochu strouhané čokolády na ozdobu

Salko uvaříme den předem a necháme vychladit. Žloutky oddĚlíme od bílků a vyšleháme je s krupicovým cukrem, vodou a kávou do pěny. Pomalu přidáme tuhý sníh z bílků a prosátou mouku s kypřícím práškem. Opatrně vše zamícháme a vylijeme na plech vyma...

Moučník s krémem karamelovým

Moučník s krémem karamelovým

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic slunečnicového oleje, Na krém - 1 máslo, 1 Salko, kokos na posypání

Salko vaříme 1 hodinu v tlakovém hrnci a necháme vychladnout. Formu na pečení s vyvýšeným okrajem o rozměrech 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Poté přidáme po jednom žloutky, olej a mo...

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Kávovo - karamelová kuřecí prsa se zeleninovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou /2-3 kousky/, špetka soli, špetka grilovacího koření, špetka provensálského koření, špetka barevného pepře, 2 lžíce cukru krystal, 150 ml instantní kávy, 3 lžíce rostlinného oleje

Maso opláchneme, osušíme, očistíme a posypeme solí, pepřem, grilovacím kořením a provensálskym kořením. Plátky přeložíme do mísy, pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 180-190°C a upečeme do zlatohněda. Krystalový cukr na mírném ohni za obč...

Karamelový dort s jahodami

Karamelový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 6 žloutků, 150 g cukru krupice, 200 g hladké mouky, 300 ml kravského mléka, 40 g cukru krupice, 1 sáček pudinkového prášku, 200 g másla, 200 g jahod (nakrájené), 100 g cukru krupice, 100 ml sladké smetany, 100 g cukru moučka, 20 ml rumu, 60 g mandlových pražených lupínků, 100 g jahod, 2 lžíce horké vody

Karamel si připravíme den předem. Cukr (100 g) utavíme na karamel, vlijeme do něj horkou smetanu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Nakonec vmícháme mouku. Tě...

Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Kynuté jablečné lívance s jablíčky v karamelu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 sáčku instantního droždí, špetka soli, 1 vejce, 1/4 l mléka, 150 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených jablek, Na obložení: 4 jablka, 6 lžic cukru krupice, 3 lžíce vody, 2 lžíce rumu, olej

Do mísy prosijeme mouku, do středu vsypeme vanilkový cukr, uděláme důlek, přisypeme droždí a zalijeme ho několika lžícemi vlažného mléka. Necháme na teplém místě asi 15 minut vykynout kvásek. Pak přidáme špetku soli, vejce a zbývající mléko. Zaděl...

Dušená mrkev karamelizovaná

Dušená mrkev karamelizovaná

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g mrkve, 10 g másla, 10 g cukru moučka, 1-2 špetky soli

Mrkev nakrájíme na větší kousky a dusíme ve vodě do měkka. Přidáme máslo, cukr,sůl a dusíme na mírném ohni až se nám vytvoří hustý škrobový sirup, který pokryje mrkev.