Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Karbanátky z kapra s omáčkou

Bulgurové karbanátky s mrkví

Bulgurové karbanátky s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g bulguru, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 1 ks vejce, 100 g strouhaného sýra, 2 ks mrkve, 1 lžíce majoránky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 50 g strouhanky

Bulgur uvařte podle návodu. Až mírně vychladne, přidejte do něho pokrájenou cibuli, vajíčko, rozmačkaný česnek, nastrouhanou mrkev a sýr. Dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou.

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kuskusu, 1 hrnek zeleninového vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, 1/3 lžička kmín římský, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 50 ml slunečnicového oleje

Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme všechno koření, přikryjeme a necháme 10 minut bobtnat. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. Vše přimícháme ke kuskusu. Přidáme vejce, sůl a pepř. Smažíme na oleji do...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Karbanátky z pohanky

Karbanátky z pohanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 stroužek česneku, 3 lžičky soli, 1 špetka pepře, 200 g pohanky, 3 ks cibule, 1 mrkev, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky

Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby. Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C. Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměk...

Karbanátky v pivním těstíčku

Karbanátky v pivním těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřového mletého masa, 3 ks slepičí vejce, 100 ml rostlinného oleje, 150 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 1/4 lžičky pepře, 1/4 lžičky soli, 2 lžíce petrželové natě, 1 okurka, 2 rajčata, 2 lžíce vody, 1/2 kg hovězího mletého masa

Mletá masa dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, 2 lžíce horké vody, promícháme a necháme spojit. Pivní těstíčko: do misky nalijeme pivo, oddělíme bílky a žloutky rozšleháme v pivu. Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku a vyp...

Karbanátky z brambor a pórku

Karbanátky z brambor a pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 4 ks pórku, 3 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Na tenké proužky nakrájíme pórek i se zelenou částí a chvíli povaříme v osolené vodě. Necháme důkladně okapat a přidáme k bramborám, rovněž i vejce, pokrájenou pet...

Karbanátky z droždí

Karbanátky z droždí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Nivy, 1 balení droždí (kvasnic), 10 lžic strouhanky, 1 vejce

Nivu a droždí nastrouháme na jemno. Ke směsi přidáme vejce a strouhanku, abychom vytvořili lepivou směs. Poté tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky můžeme buď smažit na pánvičce nebo je dát na plech na pečící papír...

Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 ml polotučného mléka, 30 g cibule, 1 slepičí vejce, 2 housky, 150 g strouhanky, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžička majoránky, 1 stroužek česneku, 200 g rostlinného oleje

Omytou hlívu si nakrájíme a zhruba 25 minut dusíme. Pak ji zcedíme a umeleme na masovém strojku. K houbám přidáme dva namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, utřený česnek se solí, majoránku a pepř. Podle potřeby zahustíme s...

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Houbové karbanátky

Houbové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 lžíce másla, 250 g mletého vepřového masa, 5 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecná), 1 stroužek česneku, 1/2 cibule, 1-3 lžíce strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme a podusíme na másle. V míse smícháme mleté maso, sůl, vejce, vodu, pepř, sušený tymián, utřený česnek, na drobno nakrájenou cibuli, a dušené vychladlé houby. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Tvoříme malé...

Bulgurové karbanátky

Bulgurové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Bulguru, 1 vejce, 1 paprika (kapie), 1 červená cibule, 100 g řapíkatého celeru, 250 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce strouhanky, 1 lžička mleté papriky, 100 ml řepkového oleje

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat alespoň 12-15 minut. Mezitím si nakrájíme celer, papriku a cibuli na kostičky. Zeleninu přidáme do bulguru, vmícháme vejce a strouhanku. Vše promícháme a ochutíme solí a pepřem....

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 300 g strouhanky, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 slepičí vejce, 2 lžička soli, troška pepře, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídoušky obecná)é, 100-200 ml rostlinného oleje

Krůtí maso umeleme, přidáme strouhanku, hladkou mouku vejce a promícháme. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Opět dobře promícháme. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na...

Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílého zelí, 10 g cibule, 5 g česneku, 20 g máčené housky , troška majoránky, špetka soli, troška pepře, 1 vejce, 20 g hladké mouky, 20 g strouhanky

Vařené zelí nasekáme nebo pomeleme s cibulí, česnekem a houskou. Poté osolíme a okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. Z hmoty vytváříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Poté smažíme na rozpáleném tuku.

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 150 g dietního salámu, 4 vejce, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 150 g strouhanky, pažitka dle chuti

Tvaroh, na kostičky nakrájený dietní salám, vejce, pažitku, česnek, máslo a strouhanku smícháme a uděláme tužší těsto. Vytvarujeme karbanátky a obalíme v trojobalu a smažíme.

Surimi karbanátky

Surimi karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 100 g vepřové šunky, 100 g uzeného eidamu, sůl, mletý černý pepř, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 - 2 stroužky česneku, na obalování - hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Tyčinky, šunku a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek na jemno, nebo vše pomeleme. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, škrobem a vlijeme do strouhané směsi. Dobře promícháme, vytvarujeme 8 karbanátků a obalíme v trojobalu. V pánvi na roze...

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Květákové karbanátky s parmazánem

Květákové karbanátky s parmazánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 1 střední mrkev, sůl a pepř dle chuti, 2 vejce, 50-100 g parmazánu, hrst petrželky, 2 šálky polohrubé mouky na zahuštění, strouhanka na obalení, olej na osmažení

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličk...

Karbanátky Lindström

Karbanátky Lindström

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 4 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce kaparů (nasekaných), 1 lžíce worcesterské omáčky, 4 lžíce nakládané řepy (nakrájené nadrobno), 2 lžíce nasekané pažitky, 3 lžíce smetany ke šlehání na zředění, olej na smažení

Maso promícháme se žloutky, worcesterem, najemno nakrájenou cibulkou, solí a pepřem. Zapracujeme kapary, řepu (já jsem použila nakládanou řepu se zelím, proto jsou karbanátky na fotkách světlejší - jinak by byly červenější) a pažitku. Pokud je smě...

Krůtí karbanátky

Krůtí karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sušená rajčata v oleji, 500 g mletého krůtího masa, 1 lžíce sekaného estragonu, 1/2 červené cibule, 1/2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 8 plátků slaniny

Rajčata, krůtí maso a estragon dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Směs vložíme do misky, přidáme cibuli, koření a papriku a promícháme. Z připravené směsi vytvarujeme karbenátky, které zabalíme do 2 plátků slaniny a zajistíme párátkem. Griluje...

Jarní karbanátky

Jarní karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřového mletého masa, 1 větší kuřecí prso, 150 g anglické slaniny, 1 vejce, 1 rohlík, šálek mléka, 1 jarní cibulka , miska kopřiv, 2 stroužky česneku, lžička koření na mleté maso, sůl, 100 g strouhaného sýra, strouhanka na obalení, olej na smažení

Rohlík nalámeme na kousky a namočíme do mléka. Kuřecí prso a anglickou slaninu umeleme a spolu s mletým masem dáme do mísy. Dobře omyté kopřivy spaříme vařící vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a kopřivy nakrájíme nadrobno. Přidáme je do masa sp...