Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Karbanátky z pohanky

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Karbanátky z pohanky

Karbanátky z pohanky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 stroužek česneku, 3 lžičky soli, 1 špetka pepře, 200 g pohanky, 3 ks cibule, 1 mrkev, 100 g anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky majoránky, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 4 lžíce strouhanky

Brambory nakrájíme na plátky a dáme je do nádoby vhodné na sporák i do trouby. Osolíme a opepříme je, zalijeme smetanou a 5 minut povaříme. Poté pečeme 40 minut na 170 °C a nakonec 15 minut na 200 °C. Pohankovou lámanku vaříme v osolené vodě doměk...

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek kuskusu, 1 hrnek zeleninového vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/3 lžička koriandr, 1/3 lžička kurkuma, 1/3 lžička kmín římský, 1 ks mrkve, 1 ks cibule, 50 ml slunečnicového oleje

Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme všechno koření, přikryjeme a necháme 10 minut bobtnat. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno, petrželku nasekáme. Vše přimícháme ke kuskusu. Přidáme vejce, sůl a pepř. Smažíme na oleji do...

Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks růžičkové kapusty, 250 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 1 lžička soli, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 ks vejce, 50-100 g strouhanky, 1/2 lžičky pepře, 100 ml slunečnicového oleje, 400 g brambor

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří brambory) a nakrájíme je najemno. Smícháme je s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou cibulí a utřeným česnekem, přidáme majoránku, vejce, hoř...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku pohanky lámanky, 1 lžička Vegety, 15 dkg uzeného sýra, 2 lžíce smažené cibule, 10 dkg šunky, 1 hrst medvědího česneku, 1 vejce, sůl, 1 lžička koření na mleté maso, 1 lžička lahůdkového droždí, strouhanka, olej

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad pohankou. Přidáme vegetu a zakryjeme pokličkou. Vaříme tak dlouho, až se trochu vyvaří voda (přibližně 5 minut). Pak odstavíme, zabalíme do u...

Zelné karbanátky

Zelné karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílého zelí, 10 g cibule, 5 g česneku, 20 g máčené housky , troška majoránky, špetka soli, troška pepře, 1 vejce, 20 g hladké mouky, 20 g strouhanky

Vařené zelí nasekáme nebo pomeleme s cibulí, česnekem a houskou. Poté osolíme a okořeníme, přidáme vejce a dobře promícháme. Z hmoty vytváříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Poté smažíme na rozpáleném tuku.

Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 150 g dietního salámu, 4 vejce, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 150 g strouhanky, pažitka dle chuti

Tvaroh, na kostičky nakrájený dietní salám, vejce, pažitku, česnek, máslo a strouhanku smícháme a uděláme tužší těsto. Vytvarujeme karbanátky a obalíme v trojobalu a smažíme.

Karbanátky z kapra s omáčkou

Karbanátky z kapra s omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g kapra, 4 sardelky (ančovička), 3 vejce, 1 lžička soli, 2 lžíce strouhanky, 30 g másla, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1 žloutek, 500 ml vody, 100 ml bílého vína, 1 lžička Vegety

Kapra očistíme, vykucháme, vykostíme a stáhneme z kůže. Maso jemně usekáme. V misce rozetřeme 4 očištěné sardelky, přidáme celá vejce, maso z kapra, osolíme, přidáme trochu strouhanky a vše promícháme. Uděláme bochánky velké jako koblížky a dáme p...

Sýrové karbanátky s kapií

Sýrové karbanátky s kapií

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g eidamu, 200 ml smetany na vaření, 2 stroužky česneku, 1 špetka chilli, 1 lžička sladké mleté papriky , 2 lžíce petrželky, 1 ks papriky (kapie), 150 g strouhanky

Eidam nastrouháme na jemno, přidáme vejce, smetanu, utřený česnek, špetku chilli, sladkou papriku, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájenou kapii. Vše smícháme a zahustíme strouhankou. Utvoříme karbanátky a z obou stran opečeme.

Karbanátky na jablkách

Karbanátky na jablkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mletého masa, 4 lžíce strouhanky, 1 vejce, 1 lžíce hořčice, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 velké jablko, sůl, 1 balení šťávy k masu, pepř, instantní tmavá jíška

Smícháme maso, vejce, strouhanku a hořčici a dochutíme solí a pepřem. Vytvarujeme 8 karbenátků. Na pánvi zahřejeme olej a karbenátky opékáme z každé strany 4-5 min, vyjmeme a uchováme teplé. Mezitím omyjeme jablko, vyjádříme a nakrájíme na plátky....

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rybí karbanátek s mátovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rybího filé, 150 g vepřového mletého masa, 200 g majonézy, 50 g veky, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře bílého, 100 ml olivového oleje, 50 ml Rama Cremefine, 1 hrst máty, 1 stroužek česneku

Filé semeleme a promícháme s mletým masem. Přidáme veku, kterou jsme namočili v mléce, vejce, sůl, pepř a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, jež na oleji opečeme z obou stran dozlatova. Majonézu rozmícháme s Rama Crémefine, proli...

Karbanátky z brambor a pórku

Karbanátky z brambor a pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 4 ks pórku, 3 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Na tenké proužky nakrájíme pórek i se zelenou částí a chvíli povaříme v osolené vodě. Necháme důkladně okapat a přidáme k bramborám, rovněž i vejce, pokrájenou pet...

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Karbanátky dušené na smetaně s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového mletého masa, špetka soli, troška pepře, troška tymiánu, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 šálek slunečnicového oleje, 1/8 l zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 květák, 1 hrneček vody

Mleté maso osolíme a promícháme s kořením, vejci a strouhankou. Z hmoty tvoříme karbanátky,které upečeme na oleji. Uchováme je v teple. Výpek zalijeme vodou, přidáme kysanou smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku a povaříme. Dochutíme a do omáčk...

Karbanátky z droždí

Karbanátky z droždí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Nivy, 1 balení droždí (kvasnic), 10 lžic strouhanky, 1 vejce

Nivu a droždí nastrouháme na jemno. Ke směsi přidáme vejce a strouhanku, abychom vytvořili lepivou směs. Poté tvoříme malé karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance. Karbanátky můžeme buď smažit na pánvičce nebo je dát na plech na pečící papír...

Spinacine (špenátové karbanátky)

Spinacine (špenátové karbanátky)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg čerstvého špenátu, hrneček strouhanky (2-4 lžíce do těsta + na obalení), 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce parmazánu/parmezánu, 100 ml mléka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, špetka soli, troška pepře, troška muškátového květu

Špenát nasekáme nadrobno a spaříme ho horkou vodou. Dáme ho okapat, přendáme do mísy a přidáme hladkou mouku, vejce, mléko, strouhanku, nadrobno nakrájenou cibulku a česnek, ochutíme, přidáme nadrobno nakrájenou petržel a dobře promísíme. Měla by ...

Bramborové karbanátky se slaninou

Bramborové karbanátky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 ks cibule, 2 ks vajec, 100 g slaniny, 100 g hladké mouky, 300 g tvarohu, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, trochu strouhanky, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Brambory oloupeme, uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme vychladnout, poté je nameleme, přidáme tvaroh, utřený česnek se solí, na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, hladkou mouku, majoránku, strouhanku, promícháme a u...

Karbanátky z nudlí a kapusty

Karbanátky z nudlí a kapusty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka kapusty, 1/2 balíčku nudlí, 150 g slaniny, 100 g Eidamu, 4 ks vajec, 4 stroužky česneku, 8 lžic hladké mouky, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Kapustu omyjeme, odstraníme košťál, překrájíme na menší kousky a dáme ji uvařit do mírně osolené vody, vaříme doměkka. Poté kapustu scedíme a umeleme. K umleté kapustě přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, najemno nastrouhaný sýr, utřený česnek ...

Karbanátky z uzeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařeného uzeného masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 2 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, olej

Mäso a očistené zemiaky spolu zomelieme, cibuľu a cesnak nakrájame na jemno.Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vymiešame. Zo zmesi vyformujeme faširky, obalíme rozšľahanými bielkami, strúhankou a vypražíme v rozohriatej masti z oboch strán do čer...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Jikrové karbanátky

Jikrové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 dkg jiker, 2 brambory, 1 lžíce petrželové natě, troška máty peprné, 1 lžička soli, troška pepře, 3 lžíce hladké mouky, 1 dcl rostlinného oleje, 1 cibule

Jikry z kapra povaříme 10 minut ve vodě, odblaníme a rozmixujeme. Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, na kostičky pokrájenou cibuli, petrželku a mátu, dle potřeby osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Uděláme karbanátky, obalíme je v hladké mouc...

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Krůtí karbanátky s bramborovou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 300 g strouhanky, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1 slepičí vejce, 2 lžička soli, troška pepře, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídoušky obecná)é, 100-200 ml rostlinného oleje

Krůtí maso umeleme, přidáme strouhanku, hladkou mouku vejce a promícháme. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Opět dobře promícháme. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na...

Surimi karbanátky

Surimi karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 100 g vepřové šunky, 100 g uzeného eidamu, sůl, mletý černý pepř, 1 vejce, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 - 2 stroužky česneku, na obalování - hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Tyčinky, šunku a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek na jemno, nebo vše pomeleme. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, škrobem a vlijeme do strouhané směsi. Dobře promícháme, vytvarujeme 8 karbanátků a obalíme v trojobalu. V pánvi na roze...

Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g nahrubo nastrouhaného Eidamu (Edam), 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce mléka, 2 vejce, špetka Sody bikarbóny, strouhanka na obalování, olej

Z nastrouhaného sýra, mouky, mléka, vajec a sody zpracujeme hmotu, ze které tvarujeme přiměřeně velké karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji nebo na sádle.

Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší mrkve, 1 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžíce strouhanky, špetka soli, 200 ml slunečnicového oleje

Mrkev očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout. Nastrouháme mrkev do mísy, přidáme rozkvedlané vejce, utřený česnek,sůl a strouhanku. Vytvarujeme placičky a usmažíme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Podáváme s...

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 2 dcl mléka, 40 g hrubé mouky, 1 vejce, pepř, sůl, kmín, strouhanka, hladká mouka na obalení, olej na smažení

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, do které vmícháme nastrouhaný Hermelín. Okořeníme, osolíme, vmícháme celé vejce a zahustíme strouhankou. Necháme vychladnout, z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v hladké mouce a smažíme v rozpáleném ...