Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Karbenátky z kapra

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapřího masa, sůl, pepř, 4 vejce, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 300 g strouhanky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kmínu

Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Dáme vařit do osolené vroucí vody na 10-15 minut. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Vybíráme pouze větší kosti. Maso pomeleme, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, ro...

Kapustové karbenátky

Kapustové karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 1 vejce, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 1 cibule, 100 g eidamu (Edamu), 4 lžíce polohrubé mouky, 250-350 g strouhanky, 1 lžička vegety

Kapustu zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut. Poté kapustu scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme vejce, vegetu, rozetřený česnek, nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl dle chuti. Vše promíchám...

Kapustové karbenátky s bešamelem

Kapustové karbenátky s bešamelem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapusta, 3 lžíce nakrájené slaniny, 1 menší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2 žloutky, sůl

Než se kapusta uvaří do poloměkka a okape na cedníku, si připravíme bešamel: na slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a zalijeme mlékem. Mícháme rychle, aby se směs nepřipálila. Do vychladlé směsi přidáme 2 žloutky, nah...

Rajská omáčka s karbenátkem

Rajská omáčka s karbenátkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 2 lžičky soli, pepř, 2 rajčatové protlaky, 1 střední cibule, 1/2 lžičky mletého nového koření, 3 bobkové listy, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce cukru krystalu, rostlinný olej na smažení, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 l vařící vody

Maso dáme do misky, přidáme vejce, strouhanku, 1 lžičku soli, pepř a dobře promícháme. Vytvoříme vetší kuličky, splácneme je na silnější placky a osmažíme v pánvi na oleji dozlatova. Dáme okapat od tuku. Během smažení karbenátků si nakrájíme na k...

Ovesné karbenátky

Ovesné karbenátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ovesných vloček, 200 ml vody, 1 vejce, sůl, pepř, 1 cibule, 3-5 stroužků česneku, 150 g slaniny, strouhanka, rostlinný olej na smažení

Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a chvíli opražíme. Vlejeme i s výpekem k vločkám a dobře promícháme. Přidáme vejce, podle potřeby sůl, pe...

Karbenátky z ovesných vloček

Karbenátky z ovesných vloček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 dcl slunečnicového oleje, 10 dkg ovesných vloček, 1/3 l vody, kousek uzeniny, 1 slepičí vejce, špetka soli, špetka majoránky, 2 dkg másla, hrneček strouhanky

Na osmaženou cibulku na oleji dáme syrové vločky, nalejeme asi na 10 dkg 1/3 l vody a dusíme do husté kaše, přidáme vejce, sůl, majoránku, máslo (asi 2 dkg na 10 dkg vloček), uzeninu a uděláme bochánky, které obalíme v trojobale a usmažíme na oleji.