Kávový krém šlehaný v páře

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
10min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

1994 kalorií
0.0g cukrů
216.0g tuků
14.0g bílkovin


Příprava

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit.
Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisypali cukr.
Šleháme ručním šlehačem, až je hmota bílá, hustá a teplá. Odstavíme a necháme asi 5 minut vystydnout.
Pak přišleháme máslo a nakonec přisypeme kávu.
Krém by měl být hladký a dostatečně hustý, aby šel použít jako náplň do dortů a cukroví.

Tip k receptu

Krém použijeme na promazání dortů, řezů a slepení různých druhů cukroví.

přidejte na:
sylver

02. 06. 2010

Další recepty


Přidat recenzi