Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kávový krém

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Flank steak kávový s rajčatovou salsou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks telecího steaku, 4 ks rajčat, 1 ks červené cibule, 1 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks piri piri papričky, 1 ks limety, 7 g soli, 7 g pepře, 3 lžíce koriandru, 1 lžíce olivového oleje

Flank steak osolíme, opepříme a okořeníme kávovým kořením. Grilujeme 5 minut z každé strany. Před krájením necháme ještě 15 minut odležet – je dobré steak zabalit do alobalu a nechat na okraji grilu. Rajčata, cibuli, šalotku, česnek, koriandr a p...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Kávový krém

Kávový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g cukru moučka, 250 ml studené černé silné kávy, 3 lžíce hrubé mouky

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou moukou na kaši a po vychladnutí jí vmícháme do utřeného másla. Skladujeme v chladu.

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Kávový krém šlehaný v páře

Kávový krém šlehaný v páře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vajíčka, 20 dkg cukru krupice, 25 dkg másla, 1 lžíce mleté kávy

Do kastrolku nalejeme asi 3 cm vody a dáme vařit. Než začne voda vařit, rozklepneme dvě vajíčka do menšího hrnce. Jakmile voda vaří ztlumíne sporák na nejmíň, tak aby šla z vody jen pára a postavíme nad páru hrnec s vajíčky, do kterých jsme přisy...