Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kedlubny, 1 cibuli, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, 1 lžičku cukru krupice, 1 lžíci octa, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml vody

Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme vodou a dusíme asi 30-40 minut do měkka. Nakonec osolíme a dochutíme cukrem a octem. Pro zahuštění přidáme mouky a důk...

Kedlubnový guláš s uzeninou

Kedlubnový guláš s uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cibule, 1 feferonka, olej, mletá paprika, 500 g kedlubnu, 2 lžíce ostrého kečupu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý pepř, 150 g dietních párků, 1 stroužek česneku, petrželová nať

Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a osmažíme na oleji. Přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky a kečup. Vše osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Nakrájené párky opečeme na...

Kedlubny plněné drůbežím masem

Kedlubny plněné drůbežím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kedlubnů, 50 g másla, 1 cibule, 300 g pečeného drůbežího masa, strouhaný muškátový ořech, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce hladké mouky, 50 g anglické slaniny, 150 g dušených hub, 1 šálek vývaru, sůl, pepř

Maso nakrájíme na kostičky, přidáme kostičky anglické slaniny, podušené houby, osolíme, opepříme a na másla opečeme. Pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme, okořeníme muškátovým květem a povaříme. Do zahoustlé směsi ...

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kedlubnů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 balení zakysané smetany, ocet, cukr, sůl, zelená petrželka

Kedlubny okrájíme, omyjeme a pak nakrájíme na tenčí nudličky. Vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Vše osolíme a necháme pod pokličkou dusit do změknutí. Když kedlubny změknou, přebytečnou vodu slijeme a přidáme 3 lžíce másla. Zaprášíme hladko...

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kedlubny, 40 g másla, 2 lžička červené mleté sladké papriky , 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 20 g rýže, 1 dcl vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Kedlubny omyjeme, nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny, opepříme, přidáme papriku, propláchnutou rýži pod tekoucí vodou a necháme dusit. Podle potřeby podléváme vývarem, dusíme, dokud není vše měk...

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Kedlubnová omáčka pro vegetariány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 1 větší kedluben, 1 kostka zeleninového bujónu, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky, 1 tuku (omastku), sůl

Do vody dáme pokrájenou kedlubnu na plátky a vaříme - podlévat do 1 litru v kastrolu. Čím čerstvější a mladší kedlubna, tím kratší doba vaření. Zhruba po 15 minutách vhodíme zeleninový bujón a pepř a znovu povaříme asi 10 minut. Z tuku a mouky udě...

Kedlubny se zakysanou smetanou

Kedlubny se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks velkých kedlubnů, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička sojové omáčky, 500 ml zakysané smetany

Kedlubny dobře omyjeme, oloupeme a nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a kedlubny na něm osmažíme. Podlijeme několika lžícemi vody a dusíme doměkka (asi 10 minut). Osolíme, opeříme, ochutíme sojovou omáčkou a zamícháme kysanou smetanu. Prohřeje...

Kedlubny na kyselo

Kedlubny na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kedluben, lžička soli, lžička pepře, lžíce octa, lžíce citronové šťávy, lžíce oleje, 1 manší šálek hladké mouky, voda dle potřeby

Kedlubny očistíme, pár lepších listů oddělíme a spaříme. Očištěné kedlubny nakrájíme na nudličky a dáme vařit se solí, octem a pepřem. Spařené listy nakrájíme na nudličky a necháme na straně. Uděláme světlou olejovou jíšku, přidáme do měkkých kedl...

Dušené kedlubny s houbami

Dušené kedlubny s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kedlubnů, 200 g čerstvých hřibů, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička citronové šťávy, troška mletého pepře, špetka soli, 1 cibule

Posekanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme pokrájaný kaleráb a udusíme. Potom prisypeme huby udusené s mletým čiernym korením a so soľou, ochutíme citrónovou šťavou, prilejeme múku rozšľahanú v troche vody a chvíľu ešte dusíme.

Kedlubny plněné masem a houbami

Kedlubny plněné masem a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového mletého dušeného masa, 8 středně velkých kedluben, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1 cibule, 100 g čerstvých hřibů, troška mletého pepře, 1 citrón, 3 lžíce strouhanky, 80 g uzeného strouhaného sýra, sůl podle potřeby

Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením. Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka. Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, ce...

Kedlubnová polévka se šunkovými knedlíčky

Kedlubnová polévka se šunkovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 2 lžíce dětské krupičky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, špetka muškátového květu, petrželová nať, 1 vejce, 50 g šunky od kosti, asi 2 hrsti strouhanky

Kedlubny a mrkev nastrouháme na hrubé slzy. Na 1 lžíci másla orestujeme krupičku, až začne zlátnout, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce dohromady osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a přidáme kostku bujónu. Necháme povařit. Šunku ume...

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Kedlubny na smetaně s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední kedlubny, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce Solamylu, 100 g šunky, sůl, pepř, špetka muškátového oříšku, hrneček mléka, 150 ml smetany, petrželka, 1 lžíce oleje

Oloupané kedlubny nakrájíme na malé kostičky, brokolici rozebereme na menší růžičky a oboje spolu povaříme do poloměkka. Na rozehřátém olejiosmažíme nasekanou cibuli a česnek, zaprášíme Solamylem, lehounce necháme osmahnout a podlijeme mlékem a s...

Kedlubny na smetaně

Kedlubny na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kedluben, 2 lžičky cukru krupice, 3 lžíce instantní jíšky, 1 plátek másla, 2 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání, 1 lžička soli, 1 lžička octa

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme asi 2dl vody, sůl a podusíme skoro do měkka. Kedlubny zahustíme instantní jíškou a asi 3 minuty povaříme. Vmícháme smetanu ke šlehání a necháme přejít varem. Odstavené kedlubny d...

Kedlubnové bramboráky

Kedlubnové bramboráky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 velké kedlubny, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka kmínu, 1 vejce, sůl a pepř dle chuti, 6 lžíc celozrnné mouky na zahuštění, 6 lžíc rostlinného oleje

Kedlubny oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy, okořeníme solí a pepřem. Přidáme majoránku, kmín, česnek, vejce a mouku a pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme malé placičky, které pečeme v troubě na pečícím papíře potřeném ol...

Vepřová krkovička s kedlubnou

Vepřová krkovička s kedlubnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, sůl, 1 velký kedluben, 200 g zakysané smetany 16%, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička cukr krystal

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dus...

Vařené kedlubny se sýrem

Vařené kedlubny se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnu, špetka soli, 2 lžíce pažitky, 60 g másla, 50 g Nivy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, poté povaříme v osolené vodě. Mezitím vmícháme 2 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky spolu s nastrouhanou nivou do másla. Pořádně promícháme. Kedlubny rozdělíme na talíře a na každou navršíme kopeček byli...

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Kedlubnová kaše

Kedlubnová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 brambor, 3 kedlubny, 200 ml mléka, 50 g másla, 2 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule

Kedlubny, brambory a cibuli si nakrájíme na kostky, a uvaříme v osolené vodě do měkka. V trošce vody rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, měkké máslo a ohřáté mléko. Vymícháme dohladka.

Okurko-kedlubnový salát

Okurko-kedlubnový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 1 kedluben, 3 lžíce octu, 0,5 lžičky soli, 3 lžíce cukru krupice, špetka pepře, trocha vody

Oloupeme si okurku i kedlubnu, a obojí nastouháme na hrubším struhadle, Z vody, octa, soli, cukru a pepře si uděláme zálivku, kterou nalijeme na strouhanou zeleninu. Promícháme.

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Kedlubnová polévka s mrkví

Kedlubnová polévka s mrkví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vody, špetka mletého kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, špetka soli, 1 lžička petrželové nati, 1 mrkev

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme, přidáme kmín a na kostky nakrájenou kedlubnu. Vaříme asi 20 minut - do měkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme bujón a na hrubé nudličky nastrouhanou mrkev...

Kedlubny plněné tvarohem

Kedlubny plněné tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kedlubnů, 50 g jemného tvarohu, 1 lžička nízkotučné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka pepře, špetka soli, 25 ml kefíru, 1 l vody

Oloupané kedlubny vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka. Poté je zcedíme a necháme chvilku vychladnout, abychom se nespálili. Jakmile budeme schopni kedlubny držet v ruce, vydlabeme v nich jamku, kterou naplníme osoleným, okořeněným a hoř...

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Těstoviny s kedlubnou podle Mačingové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 250 g těstovin, 1 červená cibule, špetka soli, troška pepře, 2 lžičky řepkového oleje

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím očistíme a nastrouháme kedluben. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky a přidáme kedluben. Směs osolíme, opepříme a orestujeme. Poté oresování zalijeme asi 1dcl vody a necháme směs vařit dokud se...

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Karbanátky s kedlubnovým zelím a bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 500 g brambor, 2 ks cibule, 2 ks česneku, 2 ks vejce, 2 ks kedlubny, 1 lžička majoránky, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky cukru krupice, 2-3 lžíce strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1-2 lžíce octu

Vepřové maso umeleme, smícháme s jedním vejcem, jednou nasekanou cibulí a česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme a opepříme. Dáme stranou odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kolečka a vaříme 20 minut doměkka. V ještě teplýc...

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Carpaccio z hovězího, ředkviček a kedlubny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kedluben, 10 ks ředkviček, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 400 g hovězí svíčkové, 100 ml olivového oleje, 50 g parmazánu, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli, 1 lžička třtinového cukru, troška petrželové natě, kousek bazalky, troška rozmarýnu, troška tymiánu (Mateřídouška obecná)

Kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičky na tenká kolečka a svíčkovou ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Plátky hovězí lehce naklepeme mezi dvěma potravinářskými fóliemi a osolíme. Na talíře rozdělíme maso, ředkvičky a zeleninu. Z citr...