Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1640 kalorií
0.0g cukrů
119.0g tuků
105.0g bílkovin


Příprava

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky.

Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 minut. Poté hrnec otevřeme a ke šťávě, které maso pustilo přidáme tolik vody, aby maso bylo ponořené. Přidáme bujóny a dusíme dalších 30 minut. Následně přidáme nakrájené žampióny a olivy a dusíme ještě 10 minut. Omáčku zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v trošce studené vody a provaříme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

Tip k receptu

Podáváme s knedlíkem.

přidejte na:
JanaB

06. 09. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jedlo vyzera velmi dobre
katka16031 20. 08. 2016, 21:20