Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Klobásy zapečené v kynutém těstě

Domácí vepřové klobásy

Domácí vepřové klobásy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg vepřové kýty, 5 kg vepřového bůčku, 2 kg vepřové plece, 2 g pepře (na 1kg masa), 20 g soli (na 1kg masa), 1 g kmínu (na 1kg masa), 2,5 g česneku (na 1kg masy), střívko dle množství klobásek

Maso omyjeme, osušíme a očistíme od hrubých nečistot. Sádlo necháme. Nakrájíme na kostky a okořeníme. Necháme odležet do druhého dne. Do mlýnku na maso nastavíme "šajbu" s většími otvory. Naložené kousky meleme nejdříve do mísy a poté na vyústění...

Klobásy zapečené v kynutém těstě

Klobásy zapečené v kynutém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, sůl, 2 žloutky, 80 g tuku nebo 2 lžíce oleje, 20-30 g droždí, 500-600 g ostravské nebo moravské klobásy, mléko

Připravíme si a vypracujeme slané kynuté těsto jako na buchty a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme asi 1 cm vysoké čtverečky, balíme do nich po jedné nožce klobásy, necháme ještě chvíli vykynout, potřeme tukem nebo vejcem a zvolna peč...

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Kuličky z vinné klobásy v šalvějové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vinné klobásy, 50 g hladké mouky, 1 hrneček slunečnicového oleje, Omáčka: 30 g másla, 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 1 lžíce šalvěje, 50 ml smetany, špetka soli, špetka bílého pepře

Nejprve si připravíme kuličky. Obsah vinné klobásy vymačkáme ze střívka do mísy, vytvoříme z něj menší kuličky a obalíme je v 50 gramech hladké mouky. Na pánvi si rozpálíme olej a kuličky v ní dozlatova osmažíme. Necháme na papírové útěrce okapa...