Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Knedlíčky jiaozi

Knedlíčky jiaozi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hladké mouky, 200 g čínského zelí, 250 g vepřové plece, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Shao-sing (rýžové víno), 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce chilli omáčky

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, ...

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

42 g droždí (kvasnic), 50 g másla, 1 cibule, 5 lžic hrubé mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 slepičí vejce, 1 lžička majoránky, 1 lžička soli

Oloupanou,nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na másle a restujeme na mírném ohni. Přidáme rozdrobené droždí, které za stálého míchání rozpustíme a pánev odstavíme. K vychladlé směsi přidámejedno celé vejce, mouku, strouhanku a koření a ze...

Šunkové knedlíčky

Šunkové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g brambor, 30 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g strouhanky, 30 g šunky, 1 vejce, špetka soli

Uvařené a oloupané brambory prolisujeme. Máslo utřeme do pěny, přidáme vejce, sůl, nakrájenou šunku, prolisované brambory, strouhanku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíčky a povaříme ve slané vodě asi 5 minut.

Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, popř. májky, 1 vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 1 lžička majoránky, špetka pepře bílého, 1 lžíce petrželové natě

Paštiku dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce, promícháme, okořeníme (solit není třeba, paštika již slaná je), přidáme petrželku a dobře promícháme. Naposledy přidáváme strouhanku tak, aby hmota získala konzistenci, z níž se již d...

Knedlíčkové  špízy

Knedlíčkové špízy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 bramborových knedlíčků, 20 houskových knedlíčků, 15 dkg anglické slaniny, 30 ml olivového oleje

Když připravujeme bramborové nebo houskové knedlíky, z části hmoty si připravíme i malé knedlíčky. Pokud jsme tak nepostupovali, tak stačí vzít pár plátků bramborových a pár plátků houskových knedlíků a nakrájet je na kostky - cca po 20 ks od každ...

Žampiónová polévka s knedlíčky

Žampiónová polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampiónů, sušená petrželka, 2 kostky bujónu, 4 lžíce instantní světlé jíšky, 1 plátek másla, 1250 ml vody, slaninové knedlíčky s petrželkou

Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené žampióny a za občasného zamíchání je na středním plameni opečeme. Žampióny nejprve pustí šťávu. Mícháme asi 8 - 10 minut, dokud se všechna tekutina neodpaří. ...

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Slaninové knedlíčky s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g anglické slaniny, 1 vejce, 2 lžičky sušené petrželky, 1/4 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 40 g jemné strouhanky

Anglickou slaninu pokojové teploty, vejce a sušenou petrželku rozmixujeme společně se solí, mletým pepřem a škrobem. Směs přendáme do misky, přidáme strouhanku a vařečkou řádně promícháme. Poté rukou jěště prohněteme a utvoříme bochánek. Odebíráme...

Krůtí polévka s knedlíčky

Krůtí polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtího masa, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 100 g hrášku, 100 g másla, 100 g hladké mouky, 100 ml smetany, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl a pepř dle chuti, Knedlíčky: 3 housky, 1 vejce, 100 ml mléka, 2 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové natě, strouhanka dle potřeby, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu

Maso vložíme do studené a osolené vody. Přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi 1 hodinu. Poté hotový vývar ...

Strouhankové knedlíčky do polévky

Strouhankové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce M, sůl, mletý černý pepř, 1 plátek másla, petrželová nať, 1 lžička kukuřičného škrobu, 200 ml strouhanky

V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tuhší míchané vejce. Po mírném vychladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vyp...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na vývar - 400 g hovězího žebra s masem, 2500 ml vody, 1 kulička nového koření, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, snítka libečku a celeru, 2 kostky hovězího bujónu, mražená zeleninová směs , Na játrové knedlíčky - 400 g mletých hovězích jater, 5 stroužků česneku, 1 zarovnaná lžička soli, 1 lžička sušené petrželky, 5 lžiček majoránky, mletý pepř dle chuti, 300 - 350 g jemné strouhanky

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na m...

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Chlupaté knedlíčky se slaninkou a červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Knedlíčky: 60 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 750 g brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, 1 špetka soli, 2 lžíce sádla, Zelí: 1 menší červené zelí, 1 lžíce drceného kmínu, 50 g slaniny, 1 cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, špetka pepře, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Nejprve si uvaříme zelí. Zelí si nakrájíme na malé nudličky a dáme do velkého hrnce, aby mělo při vaření dostatek místa. Přisypeme kmín, podlijeme mírně vodou a vaříme asi 30 minut, dokud není zelí měkčí. Vodu případně doléváme. Mezitím co se nám ...

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Knedlíčky z tvarohu s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, mléko dle hustoty těsta - cca 300 ml, špetka soli, Omáčka: 1 sáček mražených jahod, 3 lžíce cukru moučka (dle chuti), 1 dcl vody, 1 lžíce Solamylu (dle požadované hustoty)

Všechny ingredience na knedlíčky promícháme abychom měli hutnější těsto. Těsto se trochu lepí, na vytváření knedlíčků je dobré si ruce obalit v mouce. Poté z těsta tvarujeme malé knedlíčky, které klademe na talíř. Mezitím si dáme vařit vodu do hrn...

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Knedlíčky s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Knedlíky: 8 housek (ne čerstvých), 350 ml mléka, 1 svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 1/2 svazku majoránky, sůl a pepř dle chuti, 3 vejce, Omáčka: 1 lžíce másla, 500 g žampionů, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce instantní světlé jíšky, 1 svazek petrželky

Housky v míse nadrobíme a pokapeme horkým mlékem. Necháme zhruba 15 minut odpočinout, aby se mléko nasáklo do housek. Bylinky opereme, osušíme a nakrájíme nadrobno. K houskám přidáme nasekané bylinky a vejce. Osolíme, opepříme a vše dobře promíc...

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 1 vrchovatý hrneček dětské krupičky, talířek jahod, cukr moučka podle chuti, asi 4 lžíce sladké smetany, 2 lžičky vanilkového cukru

Uhněteme hladké těsto z tvarohu, vejce a krupičky a špetky soli. Krupičku přidáváme podle hustoty tvarohu. Těsto nesmí být příliš tuhé, ale ani se nesmí lepit. Z těsta vytvarujeme dlouhý váleček, rozkrájíme si ho na dílky a tvarujeme kuličky o pr...

Kapustové knedlíčky do polévky

Kapustové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kapusty, 1 lžíce másla, 50 g slaniny, 1 vejce, 1/2 rohlíku, troška strouhanky podle potřeby, sůl, špetka muškátového oříšku

Na malých kostičkách slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou kapustu, po chvilce mírně podlijeme a podusíme doměkka. Vejce utřeme se změklým máslem, solí a muškátovým oříškem, do napěněné směsi přimícháme vychladlou kapustu a ve vodě namočený vyma...

Kedlubnová polévka se šunkovými knedlíčky

Kedlubnová polévka se šunkovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 2 lžíce dětské krupičky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, špetka muškátového květu, petrželová nať, 1 vejce, 50 g šunky od kosti, asi 2 hrsti strouhanky

Kedlubny a mrkev nastrouháme na hrubé slzy. Na 1 lžíci másla orestujeme krupičku, až začne zlátnout, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce dohromady osmahneme. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a přidáme kostku bujónu. Necháme povařit. Šunku ume...

Bylinková polévka s knedlíčky

Bylinková polévka s knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek petrželky, 1 svazek pažitky, 1 svazek bazalky, 1 svazek řeřichy, 2 cibule, 5 lžíc másla, 50 g strouhanky, 1 vejce, 1 žloutek, špetka soli, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 3 lžíce hladké mouky, 1 l zeleninového vývaru

Opereme bylinky a lístečky nasekáme na drobnější kousky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemné kostičky. V hrnci rozpálíme máslo na středním plameni a na něm 3 minuty smažíme cibulku, až zesklovatí. Poté odejmeme třetinu kostiček cibule a přim...

Polévka s ovesnými knedlíčky

Polévka s ovesnými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g měkkého másla, 80 g ovsa, 2 vejce, sůl, muškátový ořech, 1/2 l zeleninového vývaru, petrželka

Ovos zomelieme. Maslo vymiešame na krém a pridáme doň ovos a vajíčka. Výdatne ochutíme. Ak je masa na knedličky pririedka, zahustíme potrebným množstvom ovsených vločiek. Cesto necháme 30 min odležať. Zeleninový vývar necháme zovrieť. Čajovou lyži...

Sladké rýžové knedlíčky

Sladké rýžové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky krátkozrnné rýže, 2 hrnečky mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce cukru krupice, 1 balení kokosového pudinkového prášku, 4 kapky vanilkové esence, 1 balení čokoládové polevy, cukr moučka na posypání, ovoce na ozdobu

Rýži zalijem mlékem, ale neproplachujeme. Uvaříme doměkka. Ve smetaně si rozmícháme pudink, vanilkové aroma a cukr krupici a přidáme k uvařené rýži. Vaříme a mícháme dokud nám směs nezhoustne. Hotová rýže by měla být hustá a měla by lepit. Nechá...

Dvojknedlíčková králičí polévka

Dvojknedlíčková králičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

králičí hlava, srdce, játra, ledvinky z králíka, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 malá cibule, česnek, hrst mraženého hrášku, 2 hrsti strouhanky, 3 vejce, 100 g játrové paštiky, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky, Vegeta

Hlavu a vnitřnosti z králíka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření maso obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu vidličkou rozmačkáme najemno a přidáme hrášek, podle chuti do...

Barevné knedlíčky do polévky

Barevné knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g jarní cibulky, 60 g krůtích prsou, 40 ml smetany, 1/2 ks rohlíku, 1 špetka pepře bílého, 1 špetka soli

Z rohlíku vydlabeme střídku, pokrájíme ho na kostky a zalijeme smetanou. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Do mixéru vložíme maso a navlhčený rohlík a vše rozmixujemë. Osolíme a opepříme. Smícháme se zeleninou a smícháme...

Polévkové knedlíčky z ricotty

Polévkové knedlíčky z ricotty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sýru ricotta, 3 dkg sušených rajčat, 2 listy bazalky, 2 lžíce krupice, 1 ks malého slepičího vejce, 1 dkg soli

V misce rozmícháme ricottu, vejce a krupici. Pokud máme čas, necháme v této fázi knedlíčky chvíli uležet. Rajčata nakrájíme na malé kousky, bazalku nadrobno a přimícháme k sýrové směsi. Osolíme. Z hotové hmoty tvaruheme menší kuličky a vaříme j...

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička houbové směsi ROSSK

Uvedené ingredience smícháme - dle hustoty přidáme strouhanku, aby nám vznikla hustá hmota. Vytvoříme kuličky, které vkládáme do polévky - třeba jen zeleninového vývaru. Houbové koření má velice dobrý vliv na chuť knedlíčků. Pokud se nám zdá kořen...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Mozečkové knedlíčky

Mozečkové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mozečku, 20 g másla, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, mléko na zvlhčení, muškátový květ, špetka soli

K utřenému máslu přidáme vejce, prosátou a mlékem zvlhčenou strouhanku a odblaněný prolisovaný nebo utřený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, osolíme a chvíli třeme. Pak necháme asi půl hodiny odpočinout. Hmota musí být tuhá, aby se z ní dobře ...