Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Knedlík hrníčkový

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Bramborové knedlíky podle maminky

Bramborové knedlíky podle maminky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g krupice, 1 lžička soli, 1 slepičí vejce

Brambory omyjeme, uvaříme ve a necháme řádně vychladnout. Než začneme strouhat brambory, připravíme si hrnec s vodou do které přidáme lžičku soli a dáme vařit na plotnu. Poté studené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k n...

Bramborové knedlíky s ovocem

Bramborové knedlíky s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g uvařených brambor, 120 g hrubé mouky, špetka soli, 60 g krupice, 1 vejce, 300 g ovoce, 5 lžíc strouhanky, 4 lžíce másla, 4 lžíce cukru moučka

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Mouku prosijeme do mísy společně s krupicí. Vmícháme vejce, sůl, brambory a zpracujeme v tuhé těsto. Vytvoříme váleček, který nakrájíme na plátky. Do středu každého dáme ovoce a zakulatí...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových brambor, 500 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a oloupané brambory nastrouháme také na jemném struhadle. Vše smícháme společně s moukou, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto. Z těsta poté děl...

Bramborový knedlík s cuketou

Bramborový knedlík s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukety, 1 vejce, 1 balení bramborových knedlíků v prášku, 1 lžíce hrubé mouky, 2 lžičky soli

Mladou cuketu podélně rozkrojíme na 4 části. Prsty vyškrábeme střed se semeny a nožem odkrojíme zelenou část. Cuketu rozmixujeme se 100 ml vody na kaši. Přelijeme do odměrky a doplníme vodou na 400 ml. Cuketu vylijeme do zadělávací mísy, rozmíchám...

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Bramborový knedlík s vejcem a uzeným

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařených bramborových knedlíků, 100 g uzeného masa, 1/2 menší cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje

Uvařené uzené maso pomeleme na masovém mlýnku. Polovinu menší cibule oloupeme, nakrájíme na drobno a knedlíky na malé kostičky. V teflonové pánvi na rozehřátém oleji usmažíme nakrájenou cibuli do růžova, přidáme mleté uzené maso, prohřejeme a poté...

Česnekové knedlíky

Česnekové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 syrový brambor, 1 rohlík, 1 stroužek česneku, 1 vejce, špetka soli, dle potřeby hrubá mouka

Syrový brambor jemně nastrouháme, přidáme na kostičky nakrájený rohlík, rozetřený česnek, vejce a osolíme. Přidáme hrubou mouku, tolik aby vzniklo polotuhé těsto. Tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 20 minut. Podáváme ...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, sůl, 330 g hrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 1 vejce, kyselé zelí a uzené maso k podávání

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme střed...

Domácí tvarohové knedlíky s jahodami

Domácí tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 200 g hrubé mouky, 1 slepičí vejce, špetka soli, 500 g jahod

Na vál nasypeme mouku se špetkou soli, tvaroh, celé vajíčko a pečlivě propracujeme. Z hotového těsta utvoříme váleček, který si nakrájíme na dílky. Omyté a osušené jahody pečlivě balíme do těsta, zakulatíme a dáme do hrnce s vroucí vodou. Když ...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Gemerské knedlíky

Gemerské knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 300 g uzeného masa, troška majoránky, troška pepře, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 120 g uzené slaniny

Brambory oloupáme a poté nastroháme. Necháme je na sítku okapat a ještě vymačkáme zbylou vodu. Potom je dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek, který jsme utřeli se solí, mouku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíky, ...

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 hrst petrželové natě, 100 g másla, 1 cibule, 4 rohlíky, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce strouhanky, špetka soli, 3 slepičí vejce, špetka muškátového ořechu, 1/2 lžíce citronové kůry

Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno. V pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm cibuli. Přidáme houby, osolíme je a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, nakonec přimícháme petržel. Rohlí...

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 250 ml sodové vody

Housky nakrájíme na kostičky a smícháme je s moukou, solí a kypřícím práškem. Nakonec vmícháme i vejce a sodovku a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 14 minut, poté je otočíme a vaříme dalších 14 minut.

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 1 vejce, 300 ml mléka, 10 g droždí, sůl, 2 l vody, 2 housky

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout. Vlijeme na mouku a přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme tak, že je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou ...

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 ml mléka, sůl, 3 l vody, 2 housky

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidáme k mouce. Těsto propracujeme tak, až je lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky nakrájenou housku. Promícháme a dáme na vál. Rozd...

Houskové knedlíky s uzeným masem

Houskové knedlíky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 housek, 3 lžíce hrubé mouky, 3 žloutky, sůl, 0,5 l mléka, 200 g uzené krkovice, 100 g slaniny, 2 l vody, 2 lžíce másla

Slaninu nakrájíme na kostky a osmažíme v rozpuštěném másle a necháme vychladnout. V mléce rozkvedláme žloutky a sůl. Housky pokrájíme na kostičky. Na housky přilijeme mléko se žloutky a vychladlou slaninu. Necháme hodinu stát, až se všechno do seb...

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 1 žloutek nebo 1 lžíce oleje, 150 ml vody, 500 g hrubé mouky, 0,5 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli, 1,5 lžičky sušeného droždí, troška nakrájených sušených rohlíků

Přísady vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (těsto se jen vymíchá a nakyne) Po vykynutí utvoříme na vále 2 knedlíky. Necháme 10 - 15 minut odpočinout a pak je vložíme do parního hrnce a pařím 30 minut. Vyndáme na tác a ihned několikrát ...

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Hovězí pečeně na víně s karlovarským knedlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního nebo falešné svíčkové, 40 g obyčejné bílé slaniny na proužky, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 petržel, 1 kousek celeru, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 lžičky cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 0,5 citrónu, 1 lžíce červeného vinného octa, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce brusinkového kopotu, 200 ml suchého červeného vína¨, karlovarský knedlík, sůl

Hovězí maso osolíme a prošpikujeme kousky slaniny, což uděláme tak, že nakrojíme nožem otvory do masa, které zvětšíme prsty a vložíme do nich proužky slaniny. Nakrájené proužky mrkve, petržele, celeru opékáme zvolna na másle a cibulce spolu s pepř...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme mouku, vajíčko, sůl a těsto důkladně promícháme. Namočíme si ruce vodou a rukama tvoříme z těsta malé kulaté knedlíky, které následně vloží...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

na těsto: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka, dětská krupice (hrubou mouku i krupici přidáváme ve stejném množství tak dlouho, dokud není těsto dobře spracovatelné), špetka soli, na posypání: cukr moučka, nastrouhaný tvaroh

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme stejné kousky a plníme jahodami. Vkládáme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty, obrátíme, a opět 3 minuty. Poté jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a přesvědčíme se, jestli jsou provařené. Po vyndání...

Játrový knedlík Luky

Játrový knedlík Luky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, palička česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka majoránky, 1 lžíce sádla

Rohlíky nakrájíme na kostky a přidáme nahrubo nakrájená kuřecí játra /syrová/, vejce, sádlo, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Promícháme. Hmotu naplníme do folie na tlačenku /zvolte menší průměr/. Nejprve zavážeme pevně jeden konec napln...