Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Knedlíky v hrnku

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g másla, 1 ks vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 ml plnotučného mléka, 350 g polohrubé mouky, 10 ks meruněk, 50 g marcipánu

Připravíme si těsto: máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vzniklé těsto je pevné, ale vláčné. Meruňky omyjeme a rozpůlíme. Zbavíme pecky a na její místo dáme kousek marcipánu. Ovoce opět složíme dohromady (obě půlky k sobě), obal...

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 250 ml sodové vody

Housky nakrájíme na kostičky a smícháme je s moukou, solí a kypřícím práškem. Nakonec vmícháme i vejce a sodovku a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 14 minut, poté je otočíme a vaříme dalších 14 minut.

Mléčné knedlíky

Mléčné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 4 rohlíky, 1 lžička soli, 2 vejce, 250 ml plnotučného mléka

Rohlíky nakrájíme na kostičky a smícháme je v míse se solí, moukou a žloutky. Poté vlijeme mléko a vypracujeme těsto. Bílky vyšleháme a opatrně je zamícháme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou dáme do sáčku. Vypracujeme knedlík ...

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 5 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce polotučného mléka, 1 slepičí vejce, špetka soli

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme malé kuličky, které vaříme v osolené vodě 5 minut.

Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml plnotučného mléka, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička cukru krupice, 500 g hrubé mouky, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 houska

Smícháme dvě lžičky vlažného mléka, droždí, cukr a necháme 5 minut v teple. Mezitím si smícháme zbylé vlažné mléko, mouku, vejce, sůl a housku nakrájenou na kostičky a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat. Po...

Játrový knedlík Luky

Játrový knedlík Luky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, palička česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka majoránky, 1 lžíce sádla

Rohlíky nakrájíme na kostky a přidáme nahrubo nakrájená kuřecí játra /syrová/, vejce, sádlo, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Promícháme. Hmotu naplníme do folie na tlačenku /zvolte menší průměr/. Nejprve zavážeme pevně jeden konec napln...

Gemerské knedlíky

Gemerské knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 300 g uzeného masa, troška majoránky, troška pepře, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 120 g uzené slaniny

Brambory oloupáme a poté nastroháme. Necháme je na sítku okapat a ještě vymačkáme zbylou vodu. Potom je dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek, který jsme utřeli se solí, mouku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíky, ...

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Ovocné knedlíky z bramborového těsta s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařených brambor, 250 g jemného tvarohu, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, 2 hrsti ovoce

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Poté přidáme měkký tvaroh, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozdělíme na kousky (stejně velké) a naplníme ovocem - nejlepší je sezónní. Knedlíky vaříme v páře cca 30 min...

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 2 ks tvrdších housek, 20 ml vody, 42 g droždí (kvasnic), 1 špetka cukru krystal, 3 lžíce grilovacího koření

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky na...

Knedlíky s rohlíkem

Knedlíky s rohlíkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 balení sušené kvasnice, 2 starší rohlíky, 1 vejce, 125 ml mléka

Rohlíky nebo housky nakrájíme na menší kostky. V míse promícháme sušené kvasnice s moukou a solí. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme těsto. Nakonec zapracujeme kostičky rohlíků a necháme asi 30 minut v teple kynout. Těsto přendáme na vál a pomouče...

Knedlíky v hrnku

Knedlíky v hrnku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 rohlíků, 1 hrneček kravského mléka, sůl, 1 hrneček hrubé mouky, 2 vejce, kousek ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky zalijeme mlékem, přidáme sůl, žloutky, mouku a přidáme sníh z bílků. Hrnky vymažeme tukem a do ¾ je naplníme těstem a vaříme 30 min. ve vodě pod pokličkou.

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

780 g hrubé mouky, 350 ml mléka, 2 vejce, 1 droždí (kvasnice), 40 g cukru, špetka soli, marcipán, jahody, máslo

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a necháme vzejít. Poté smícháme s prosátou moukou, přidáme špetku soli a vajíčko. Těsto důkladně propracujeme a necháme kynout. Cca za hodinu ...

Chléb s knedlíkem a vejci

Chléb s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 krajíce chleba, 2 plátky houskového knedlíku, 5 vajec, 6 lžic slunečnicového oleje, troška pepře, špetka soli, 1 lžička pažitky

Starší krajíce chleba a plátky knedlíku nakrájíme na kostky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, pepř, metličkou rozšleháme a nakonec přidáme nakrájenou pažitku. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, přidám...

Chlebový knedlík

Chlebový knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky chleba, 250 ml vody, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 1 balení prášku do pečiva, 1 lžička soli

Chléb nakrájíme na menší kostičky, přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva, a vodu. Z hmoty uděláme těsto a z něj vyválíme 2 stejné šišky. Vaříme 25 minut. V půlce vaření obrátíme.

Knedlíky naší Pavly

Knedlíky naší Pavly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 veka, 400 g syrových brambor, špetka soli

Chlebíčkovou veku /400 g / nakrájíme na kostičky, brambory najemno nastrouháme, smícháme dohromady a osolíme. Utvoříme kulaté knedlíky / z této dávky 8 ks /, dobře je zhňácáme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.

Hlíva s knedlíkem a vejci

Hlíva s knedlíkem a vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlívy ústřičné, 4 plátky houskového knedlíku, 4 lžíce slunečnicového oleje, 4 vejce, troška soli, troška pepře, 1 cibule

Oloupanou, nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a restujeme asi 5 minut. Poté vsypeme na kostičky nakrájený knedlík a opečeme. Přidáme vejce a mícháme do ztuhnutí vajec.

Knedlíky ze smažených rohlíků

Knedlíky ze smažených rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 starší rohlíky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g syrových brambor, 1 vejce

Na přípravu knedlíků jsou nejvhodnější rohlíky staré 2 - 3 dny. Rohlíky na prkénku nakrájíme na malé kostičky. Do teflonové pánve dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozehřejeme ho a přidáme nakrájené rohlíky. Opékáme je pomalu do červena. Brambory...

Špekové knedlíky s česnekem

Špekové knedlíky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 housek, 8 nasekaných česnekových stvolů, 200 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/4 l mléka, 200 g hrubé mouky, sůl

Drobně nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme na kostičky nakrájené žemle, osmahneme a dáme do mísy. Přelijeme osolenými vejci rozšlehanými s mlékem a necháme chvíli vsáknout. Promícháme s moukou a česnekovými stvoly, prohněteme a necháme 10 minut st...

Knedlíky z rohlíků

Knedlíky z rohlíků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 syrový brambor, 1 starší rohlík

Rohlík z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Brambor oškrábeme a rozmixujeme na kaši. Obojí dáme do mísy a spojíme. Potom stlačením v dlani utvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě asi 5 minut.

Péřové knedlíky

Péřové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dětské krupice, 30 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíce cukru, 125 ml vlažného mléka, špetka soli

Do mísy dáme dětskou krupici, rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme v těsto. Teprve až poté dáme kynout. Necháme podle potřeby asi tak 30 minut kynout. Z téhle dávky těsta uděláme zhruba 30 knedlíků, podle to...

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g toastového chléba, 300 g hrubé mouky, 200 g cukru krupice, 1 kg měkkého tvarohu, 200 g másla, sůl dle potřeby, 4 žloutky, 400 g jahod, cukr moučka na posypání, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce rozpuštěného másla

Z toastového chleba odřízneme kůrky a jemně jej nastrouháme. Přidáme ostatní suroviny na těsto, tedy mouku, cukr, tvaroh, změklé máslo, žloutky a osolíme. Smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet. Po odležení ...

Knedlíky z odpalovaného těsta

Knedlíky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl mléka, 4 dkg másla, špetka soli, 40 dkg hrubé mouky, 1 vejce

Svaříme mléko s máslem, přidáme sůl a 20 dkg mouky. Chvíli mícháme a pak odstavíme (dokud se těsto nepřestane lepit na stěny). Když hmota vychladne, tak vmícháme 1 vejce a zbylou mouku. Promícháme. Z těsta děláme klasické knedlíky a plníme ovocem.

Barevný knedlík

Barevný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 1 vejce, 1 mrkev, troška pažitky

Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

Krupicový knedlík s uzeným masem

Krupicový knedlík s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 2 slepičí vejce, 1 šálek krupice, 1 žloutek, 200 g uzeného masa, špetka soli, 1 lžíce petržele

Tuk utřeme s vejci a žloutkem, vmícháme krupici, usekané maso, sůl a sekanou petrželku. Z dobře promíchaného těsta tvoříme na prkénku posypaného strouhankou knedlíčky ve velikosti švestkových a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 20 min mírným var...

Roládové knedlíky

Roládové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hrubé mouky, 4 vařené brambory, 3 lžíce Solamylu, 2 slepičí vejce, 500 g uzeného masa, 4 cibule, 10 ml slunečnicového oleje, špetka soli

Na lžíci oleje osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Necháme vychladnout a smícháme s nakrájeným uzeným masem. Hrubou mouku, rozmačkané vařené brambory a ostatní suroviny smícháme a ručně vypracujeme tužší těsto. To rozválíme na pomoučněném vále, pot...