Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Koleno

Telecí koleno na červeném víně

Telecí koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 4 ks bobkového listu, 1 hrst šalvěje, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 350 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 150 g cherry rajčátek

Telecí koleno osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Poté ho vyjmeme. Do výpeku z masa vložíme očištěnou nakrájenou zeleninu a bobkový list. Opečeme až je cibule měkká a poté zalijeme vínem. C...

Pečené jehněčí koleno

Pečené jehněčí koleno

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 5 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 svazek rozmarýnu

Smícháme olivový olej, sůl, pepř, utřený česnek a nasekaný rozmarýn. Touto směsí potřeme kolínka a necháme je v marinádě aspoň přes noc. Poté je dáme i s marinádou do pekáče, podlijeme troškou vody a pečeme hodinu přiklopené na 200 °C. Odkryje...

Ovarové koleno na červeném víně

Ovarové koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového kolena, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře celého, 1 bobkový list, 1 lžička kmínu, 1 cibule, 2 dcl červeného vína, sůl

Koleno omyjeme a nařízneme až ke kosti. Vložíme jej do hrnce, přidáme koření a celou (neoloupanou!) cibuli. Přilijeme víno a vodu (koleno musí být celé zakryté). Vaříme cca 2 hodiny, ale záleží na velikosti kolena. Po uvaření servírujeme s křenem,...

Recept na vepřové koleno

Recept na vepřové koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové vykostěné koleno, 2 lžíce francouzské nebo pikantní hořčice, 2 dcl světlého piva, 4 stroužky česneku, špetka soli, 1 cibule, sádlo nebo olej na upečení

Z hořčice, piva, oloupaného a utřeného česneku a soli, uděláme kaši. Koleno posolíme, potřeme směsí a necháme den v chladu uležet. Druhý den srolujeme koleno, převážeme a upečeme na oloupané a na kostky nakrájené cibuli a oleji nebo sádle, pečeme ...

Koleno

Koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 mrkev, 10 g másla, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 50 g Eidamu (Edamu), 500 ml vody

Kolínko omyjeme a dáme na alobal. Česnek a mrkev nakrájíme na plátky a posypeme tím koleno. Přidáme bobkový list. Sýr rozkrájíme na hranolky a položíme na koleno. Navrch dáme kousek másla. Koleno zabalíme do alobalu. Vložíme do hlubšího pekáče, p...

Grilované uzené koleno

Grilované uzené koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uzené koleno, voda, grilovací koření, 5 lžic olivového oleje

Uzené koleno povaříme cca 30 minut v horké vodě, poté osušíme, potřeme grilovacím kořením a olejem. Necháme několik hodin odležet. Poté zvolna opékáme na grilu ze všech stran do měkka. Podáváme s hořčicí a chlebem.

Ovarové koleno v pivu

Ovarové koleno v pivu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřové koleno, 1 světlé pivo, 1 petržel, 1/2 celeru, sůl podle chuti

Do studené vody nalijeme čtvrtinu piva a nakrájíme na menší kusy petržel a celer. Teprve až vodu s pivem a zeleninou přivedeme k varu, vložíme očištěné koleno . Ovarové koleno v pivu se vaří tak dlouho, až je maso zcela měkké.