Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Koňakový krém

Koňakové kuře

Koňakové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8 dcl Cognacu, 1 celá husí játra, 120 g sterilovaných žampionů, špetka chilli koření, 5 roztlučených hřebíčků

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě ...

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Koňaková omáčka k fondue nebo grilování

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml majonézy, 10 ml koňaku, 3 kapky vanilkové esence, 1 lžička cukru moučky

Majonézu (nejlepší je domácí), koňak, vanilkovou esenci a cukr utřeme dohladka. Nepoužíváme ruční šlehač. Hotovou omáčku necháme dobře vychladit.

Koňakový krém

Koňakový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 2 lžíce cukru moučka, 125 ml koňaku

Změklé máslo utřeme s cukrem a pomalu přiléváme koňak a utřeme hladký krém. Krém je vhodný na plnění vosích hnízd a košíčků.

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Nivovo-koňaková pomazánka s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g Nivy, 90 g másla, 20 g majonézy, 2 lžičky koňaku, 1 lžíce vlašských ořechů, 1 lžíce husté smetany, troška barevného pepře

Máslo a nivu vyšleháme do pěny, vmícháme majonézu, smetanu, koňak a na závěr na jemno rozdrcené ořechy. Opepříme. Podáváme s pečivem.

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...