Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg Lučiny, 5 dkg smetany, 1 lžíce kopru, sůl

Lučinu vyšleháme se smetanou, solí a jemně nasekaným koprem.

Koprová omáčka - rychlá

Koprová omáčka - rychlá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 ml mléka, 1 hovězí bujón, 100 ml světlé instantní jíšky, 1 vrchovatá lžíce čerstvého nakrájeného kopru (i více), 1 lžíce másla, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octa

Kopr omyjeme, odstraníme tvrdé stonky a nakrájíme na jemno. Do studeného mléka přidáme bujón a hotovou instantní jíšku. Rozmícháme a dáme vařit, za stálého míchání od bodu varu vaříme 3 minuty a odstavíme. Do odstavené omáčky vmícháme cukr, ocet a...

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička másla, 1/2 l hovězího bujónu/vývaru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octu, 1 svazek kopru

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr,...

Koprová polévka se smetanou

Koprová polévka se smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 brambory, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1000 ml vody, kopr dle chuti, 3 lžičky octu, 250 ml smetany 10%, 1/2 lžičky soli, 1 hovězí nebo zeleninový bujón, 2 vejce

Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a uvedeme do varu. Osolíme a vložíme oškrábané na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni asi 20 minut, nebo do zm...

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Koprová omáčka s hovězím masem a vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 kg hovězího zadního, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 60 g cukru krupice, 60 g octa, 1 lžička soli, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 30 g kopru

Maso vaříme vcelku dvě hodiny doměkka. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme mouku a připravíme si jíšku. Poté postupně přilíváme vývar z masa. Vaříme 20 minut. Přidáme ocet, cukr, sůl podle chuti a smetanu. Povaříme 5 minut. Přidáme kopr, zamíc...