Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Kořeněná singapurská ryba

Kořeněná singapurská ryba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks chilli papričky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 ks tresky, 30 g zázvoru, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce koriandru, 1/4 lžičky třtinového cukru

Chilli papričky, šalotku i česnek nakrájíme na jemno. Zázvor nastrouháme. Smícháme to dohromady a přidáme sójovou omáčku a cukr. Směs povaříme 2 minuty. Rybu potřeme vytvořenou marinádou a opečeme z obou stran. Smažíme tak 10 minut na oleji. P...

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kotlety, 15 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 ks meruněk sušených, 1 ks chilli papričky, 2 lžičky třtinového cukru

Maso rozdělíme na dva steaky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Meruňky rozpůlíme a potřeme máslem, cukrem a drcenou chilli papričkou. Na grilovací pánvi smažíme maso i meruňky po dobu 15 minut.

Kořeněný kuřecí salát s brokolicí

Kořeněný kuřecí salát s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks brokolice, 5 ks šalotek, 4 ks kuřecích prs, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 40 g oliv

Brokolici rozkrájíme na růžičky, podusíme 4 minuty, poté osolíme a opepříme. Na olivovém oleji smažíme na dvě minuty pokrájené šalotky a poté přidáme chilli papričky a utřený česnek. Po čtyřech minutách smažení smícháme s brokolicí. Přidáme pře...

Kořeněná quinoa

Kořeněná quinoa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks červené cibule, 1 lžíce koření pěti vůní, 100 g quinoi, 600 ml drůbežího vývaru, 100 g sušených meruněk, 125 g čočky, 1 lžíce olivového oleje, 1 svazek jarní cibulky, 4 lžíce koriandru

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Meruňky nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Koriandr a cibulku nasekáme najemno. Kuřecí kousky okořeníme kajunským kořením a pečeme 20 minut na 200 °C. Mezitím uvaříme quinou ve vývaru – vaříme ...

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Kořeněné kuře s mangovým salátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prs, 1 ks manga, 1/2 ks okurky, 1/2 ks červené cibule, 1/2 ks limety, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička garam masaly, 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce koriandru

Kuře potřeme olejem, osolíme, posypeme garam masalou a osmažíme 6 minut z každé strany. Mango nakrájíme na tenké měsíčky. Okurku a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Smícháme to dohromady a posypeme koriandrem. Rozdělíme na talíře. Smícháme jog...

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Kořeněné singapurské nudle s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks citrónu, 2 lžíce kari koření, 300 g květáku, 100 g kuřecích prs, 100 g jarní cibulky, 200 g bílého zelí, 25 g chilli papričky, 100 g nudlí, 50 g krevet, 5 g koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky třtinového cukru

Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme. Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut...

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 l pomerančové šťávy, 8 ks hřebíčku, 2 skořice, 4 lžičky včelího medu, 1 citrón, 200 ml Grenadiny

Koření svaříme ve 400 ml vody. Odstavíme a přilijeme pomerančovou šťávu. Ochutíme medem a citrónem. Grenadinu nalijeme do sklenic a na to pomerančovou šťávu. Podáváme horké.

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Krůtí rolky a kořeněné brambory

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g brambor, 300 g krůtích prs, 50 g anglické slaniny, 75 g gorgonzoly, 75 g parmské šunky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kurkumy, 2 lžičky majoránky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce olivového oleje, 1 ks chilli papričky

Brambory neloupeme, jen je pořádně umyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. Osolíme, opepříme, promícháme s olejem a kurkumou a pečeme 40 minut na 200 °C. Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme. Poklademe plátky slaniny, nasekanou chilli papri...

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 2 ks tvrdších housek, 20 ml vody, 42 g droždí (kvasnic), 1 špetka cukru krystal, 3 lžíce grilovacího koření

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky na...

Kořeněné Lassií

Kořeněné Lassií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml bílého jogurtu, 1 hrst čerstvé máty, 10 listů koriandru, sůl dle chuti, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 lžička garam masala nebo chat masala, 1/2 sklenky ledu, 1 čerstvé zelené chilli

Do mixeru vložíme mátu, koriandr a ½ dávky jogurtu a dobře promixujeme. Přidáme zbytek jogurtu a koření a znovu mixujeme nakonec přidáme led a na kousky překrájené zelené čili a dobře rozmixujeme. Ihned podáváme nejlépe v tumbleru nebo ve skleni...

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Tofu ve vinném kořeněném těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g přírodního Tofu, 200 ml bílého vína, asi 4 lžíce hladké mouky, sůl, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, pepř, špetka muškátového květu, špetka tymiánu, špetka papriky, špetka zázvoru, olej na smažení

V misce rozšleháme víno s moukou, mouky přidáme tolik, abychom dostali těstíčko jako na kapání, přidáme kypřící prášek, sůl a všechno koření. Množství koření si přidáme podle chuti, přírodní tofu je nevýrazné, takže těstíčko může být hodně kořen...

Kořeněná vepřová pečeně

Kořeněná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových kotlet vcelku, 250 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku , 1 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, olej, sůl, pepř, drcený kmín, 4 kuličky jalovce, 2-3 lžičky Solamylu

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne ...

Domácí majonéza okořeněná

Domácí majonéza okořeněná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce (žloutky), 300 ml rostlinného oleje, 2 lžíce octa, sůl, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička cukru moučka, mletý bílý pepř, sůl, 10 kapek worcesterské (Worcesterové) omáčky

Oddělíme důkladně žloutky od bílků. Do řádně vyčištěné mísy s kulatým dnem vložíme žloutky. Posolíme je trochu a roztíráme metlou, nebo ručním mixérem na nejmenší rychlost. Postupně přikapáváme olej za stálého míchání. Zpočátku opatrně, a když zač...

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl rostlinného oleje, 8 plátků vepřové kotlety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, špetka chilli koření, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sladké mleté papriky, 2-3 vejce, sůl

Kotlety omyjeme, naklepeme a nasolíme. Všechny ingredience umixujeme v mixéru a kotlety naložíme do vzniklé marinády nejméně na 24 hodin. Pak je zprudka opečeme po obou stranách cca 3 minuty. Podáváme s pečivem nebo hranolkami a tatarkou.