Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Králičí vývar s quinoou

Králičí vývar s quinoou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks cibule, 2 ks mrkve, 2 ks kořenové petržele, 1 ks bobkového listu, 3 ks nového koření, 200 g bulvového celeru, 300 g másla, 200 ml bílého vína, 7 g pepře, 7 g kurkumy, 7 g kmínu římského, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 ks cukety, 8 lžíce quinoi (Merlík), 1/2 lžičky pepře, 1 lžička soli

Skelet z králíka pečeme 10-15 minut na 200 °C. Jednu cibuli oloupeme – necháme ji ale vcelku a necháme na ní poslední vrstvu „kabátku“. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu z ní opečeme na směsi z másla a oleje. Po chvíl...

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžička pepře, 8 stroužků česneku, 1 l slunečnicového oleje, 220 g mořské soli, 900 g králičího masa, 100 g sádla, 1 ks bobkového listu, 1 svazek ředkviček, 1 ks okurky, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 lžíce brandy

Smícháme mořskou sůl, pepř, bobkový list a králičí stehna. Necháme 3 hodiny marinovat. Poté stehna omyjeme a osušíme. Dáme je do pekáčku spolu s tymiánem a utřeným česnekem. Zalijeme olejem a pečeme 4 hodiny na 130 °C. Ředkvičky nakrájíme na p...

Wrap z králičí panenky

Wrap z králičí panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g králičí panenky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 ks chilli papričky, 3 ks tortill, 9 lžíc ajvaru, 75 g špenátu, 6 ks cherry rajčátek, 1 svazek ředkviček, 3 ks sterilované okurky

Panenku nakrájíme na kousky a necháme přes noc marinovat v oleji s pepřem a chilli papričkou nasekanou najemno. Poté zprudka opečeme na pánvi. Tortilly potřeme ajvarem a obložíme zeleninou a masem a zarolujeme.

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Králičí závitek se špenátovo - žampiónovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 zadní stehna z králíka, sůl, pepř, lžíce másla, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 100 g čerstvých špenátových listů, asi 3 žampiony, 1 vejce, Trojobal: hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení

Zadní stehna z králíka vykostíme, rozklepeme na plátek, osolíme a opepříme. Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přimícháme nasekaný česnek a přihodíme žampióny nakrájené na plátky. Houby restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekut...

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Pečená králičí stehna na slanině s červeným zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g anglické slaniny, 4 králičí stehna, olej, 300 ml drůbežího vývaru, 2 bobkové listy, 8 semínek nového koření, 1 lžička pepře celého, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka sterilovaného červeného zelí, 1 lžička kmínu, 1 lžička cukru, 1 lžička octa, sůl dle potřeby

Na přípravu králíka potřebujeme: slaninu, olej, vývar, bobkové listy, nové koření, pepř celý, lžíci hladké mouky a sůl. Slaninovými proužky protkneme stehna, která pak nasolíme a potřeme olejem. Osmahneme na oleji a podlijeme vývarem s přidaným ko...

Králičí nudličky se žlutou rýží

Králičí nudličky se žlutou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g králičího masa, 1 lžíce másla, 1 lžička bylinkové soli, 150 g parboiled rýže, 1/2 lžičky kurkumy, pár kapek sojové omáčky, 2 cherry rajčátka (na ozdobu)

Na másle krátce osmahneme na nudličky nakrájené králičí maso. Ochutíme ho bylinkovou solí, nasypeme k němu suchou rýži a přidáme kurkumu a sójovou omáčku. Vše dobře promícháme, zalijeme 500 ml vody a pod pokličkou na nejmenším plameni uvaříme vše ...

Dvojknedlíčková králičí polévka

Dvojknedlíčková králičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

králičí hlava, srdce, játra, ledvinky z králíka, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 malá cibule, česnek, hrst mraženého hrášku, 2 hrsti strouhanky, 3 vejce, 100 g játrové paštiky, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky, Vegeta

Hlavu a vnitřnosti z králíka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření maso obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu vidličkou rozmačkáme najemno a přidáme hrášek, podle chuti do...

Králičí maso z pánve

Králičí maso z pánve

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g králičího masa, 1 cibule, 1 malá konzerva žampionů v sladkokyselém nálevu, 0,5 dcl olivového oleje, 1 dcl kečupu, 1 kostka masoxu, 1 lžíce chilli omáčky, troška soli, troška pepře mletého

Králičí maso nakrájíme na nudičky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na půl měsíčky, žampiony na kousky. Do pánve(používám elektrickou) dáme olej a maso prudce osmažíme, přidáme cibulku, promícháme a chvilku smažíme. Pak přidáme žampiony, keču...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Králičí medailonky na houbách

Králičí medailonky na houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí hřbety, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 hrst sušených hub, 1 lžička sladké papriky, sůl, rostlinný olej, trocha mouky na zaprášení, 1 lžička Vegety

Hřbety vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Orestujeme ho na cibulce, přidáme houby, prolisovaný česnek, papriku a sůl. Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Dle potřeby zaprášíme moukou a dochutíme kořením.

Králičí špíz

Králičí špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks králíčích filet, 8 stonků rozmarýnu cca 25 cm dlouhých, 1/2 červené papriky, 1/2 žluté papriky, 4 stroužky česneku, 2 velké šalotky, 4 polévkové lžice olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Každý králičí filet nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Rozmarýnové stonky zašpičatíme na cca 20 cm a přípravíme jako jehly pro špíz. Papriky zbavíme jader a nakrájíme na 16 stejně velkých kousků, česnek rozpůlíme a šalotky rozčtvrtíme. Pak napich...

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg králičí kýty nebo prsou, 2 menší cibule, 2 větší stroužky česneku, 2 lžíce plnotučná hořčice, 1 lžíce sušené petrželky, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml sladké smetany, 200 ml drůbežího bujónu, kousek másla na smažení, sůl, pepř

Načistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme nebo nasekáme na drobné kousíčky. Mouku smícháme rovnoměrně s pepřem. Králičí kýtu nebo prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce s pepřem....

Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí kýty, 5 dkg anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 0,5 lžičky tymiánu, 0,5 lžičky mletého nového koření, sůl, pepř, 0,5 bobkového listu, 2 lžíce plnotučné hořčice, voda

Stehna omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme je slaninou, osolíme, nakmínujeme, opepříme a namažeme hořčicí. Na zbytku slaniny si orestujeme načištěný a nakrájený česnek. Poté tuto směs vložíme spolu s ostatním kořením do zapékací mísy a zalijeme vodo...

Králičí pomazánka

Králičí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 králičí kýty, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 150 g sádla, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře, 1-2 lžičky soli, 1 lžíce sušené majoránky

Maso omyjeme a vložíme do hrnce spolu s očištěnými stroužky česneku a načištěnou cibulí. Okořeníme pepřem, solí a novým kořením a zalijeme vodou. Vaříme cca hodinu, než maso změkne. Poté v maso, cibuli a česnek vložíme do zapékací mísy. Přidáme sá...