Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Krém s kokosem a třešněmi

Ostružinový krém s mandlemi

Ostružinový krém s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ostružin, 4 balení bílého jogurtu, 100 g cukru krupice, 1 hrst mandlí

Osružiny omyjeme a dohladka rozmixujeme v mixéru. Přidáme cukr, bílý jogurt a nasekané nebo nastrouhané spařené mandle a dobře promícháme. Přelijeme do mističek a dozodbíme několika plody ostružin.

Tvarohový krém s Vita kávou

Tvarohový krém s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky Vita kávy, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce včelího medu, 1/4 kg jemného tvarohu

Vita kávu smícháme s cukrem a postupně přidáme tvaroh a med. Dobře vyšleháme a podáváme s piškotem jako dezert.

Sýrový krém s olivami

Sýrový krém s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g taveného sýra, 100 g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, 100 g vlašských ořechů, 10 kuliček oliv plněných paprikou

Dvě olivy dáme na stranu na ozdobení, ostatní rozkrájíme na drobné kousky. Krémový sýr promícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, nastrouhanými ořechy, prolisovaným česnekem a olivovými kousky. Mažeme na chlebíčky či chuťovky a zdobíme kolečky oliv.

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Chřestový krém s křupavou pancettou a domácím pestem ze zeleného chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cibule , 300 g chřestu, 50 g másla, 250 g smetany, 150 ml bílého vína, muškátový oříšek, sůl, pepř bílý, Chřestové pesto: 200 g chřestu, 100 g citrónu, 15 g česneku, 50 g parmezánu, 30 g piniových oříšků, 100 - 150 ml olivového oleje, pepř čtyřbarevný, sůl

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek ...

Tvarohový krém s pudinkem

Tvarohový krém s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na pudink - 500 ml polotučného mléka, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, Na krém - 1 jemný tvaroh, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu

Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek, nebo do sklenic. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do misek na pudink. Povrch ozdobíme...

Voňavý malinový krém s čokoládou

Voňavý malinový krém s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml rostlinné šlehačky (Hopla bez cukru), 100 ml vody, 100 g cukru moučka, čerstvé/mražené maliny (nebo 60g malinové ochucovací pasty), 50 g teplé vody, 50 g nahrubo strouhané čokolády

V míse vyšlehejte smetanu zředěnou vodou s moučkovým cukrem a ve fázi měkké vlny do pěny zašlehejte malinou pastu nebo maliny. Následuje přídavek ztužovače rozpracovaného a vyšlehaného zvlášť s vodou o teplotě cca 50°C. Krém pak znovu prošlehejte ...

Expresní hráškový krém s vejcem

Expresní hráškový krém s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší konzerva hrášku, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, Vegeta, 100 ml sladké smetany, 1 vejce, 100 g šunky, 1 lžička oleje

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme mouku, umícháme cibulovou jíšku, kterou zalijeme vodou, prošleháme a přihodíme kostku zeleninového bujónu. Necháme asi 10 minut provařit. Pak přidáme scezený hrášek, osolíme, opepříme,...

Cuketový krém s parmezánem

Cuketový krém s parmezánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 2 brambory, 2 lžíce řeckého jogurtu, 1 balení zakysané smetany, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 500 ml vody, 100 g parmazánu, troška polévkového koření (tekuté)

Mladou cuketu omyjeme, brambory oloupeme. Obě suroviny nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme rozdrobenou kostičku bujónu, polévkové koření dle chuti. Vše rozvaříme. Po vychladnutí rozmixujeme, vznikne jemný krém, který p...

Květákový krém s praženými semínky

Květákový krém s praženými semínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 500 ml zeleninového vývaru, 10 g másla, 2 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks česneku, 1 ks vejce, 40 g goudy, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 hrsti slunečnicového semínka, 100 g anglické slaniny

Květák rozebereme na růžíčky, cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky, česnek na plátky. Na másle opečeme cibuli, mrkev a česnek, poté přidáme květák a po dvou minutách zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut poté rozmixujeme dohladka. Osolíme,...

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Houbový krém s hlívou ústřičnou, portobello a lesními houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné (očištěné a nakrájené na tenké plátky), 3 velké houby portobello, 3 druhy čerstvě nasbíraných lesních hub, olivový olej, 150g másla, 1l 21% smetany, 3 velké panáky sladkého vermutu, 1/2 l vody, troška čerstvého tymiánu, sůl a pepř dle potřeby

Na rozpálenou pánev dáme olivový olej, portobello a hlívu ústřičnou, orestujeme, přidáme sůl, pepř a sladký vermut. Necháme vyvařit alkohol a přidáme smetanu, vodu, čerstvý tymián, máslo a necháme povařit. Těsně před dokončením polévky přidáme čer...

Mascarponový krém s rybízem

Mascarponový krém s rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Mascarpone, 100 g smetany, 50 ml pomerančové šťávy, 75 g cukru krupice, 250 g černého rybízu, 1 lžíce cassisu (likér z rybízu, můžeme nahradit ovocnou šťávou), troška mátových lístků na zdobení

Mascarpone smícháme metličkou se smetanou, pomerančovou šťávou a 40 g cukru. Opereme rybíz, zbavíme ho stopek a necháme okapat. 150 g ovoce spolu se zbylým cukrem a cassisem najemno rozemeleme a propasírujeme přes síto. Mascarponový krém dáme na m...

Krém s kokosem a třešněmi

Krém s kokosem a třešněmi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst třešní, 1 lžíce medu, 2 lžíce cukru krupice, 400 ml smetany ke šlehání, 2 kokosy, sušenku na ozdobu

Do kastrůlku nasypte vypeckované třešně, přidejte k nim cukr a med a vše zahřejte. Když se třešně v horkém medu a cukru krásně obalí, máte základ hotový. Kokosy rozdělte na poloviny (pilkou, sekáčkem… jak je kdo zručný) a pomocí ostrého nožíku je ...

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Jemný chřestový krém s čerstvou mátou a mandlovými lupínky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 70 g mouky, 150 g chřestu, 1 dcl bílého vína, 2 dcl smetany, sůl, pepř, muškátový květ, 1 citrón, troška mátypeprné, 1 malá cibule

Chřest očistěte a odkrojte dřevnaté konce. Nakrájejte ho na kousky. Máslo rozpusťte v hrnci a osmahněte na něm cibulku, ale jen tak, aby ještě nechytila barvu. Přidejte hladkou mouku na zásmažku. Zalijte studeným vývarem. Přiveďte k varu, vsypte c...

Banánový krém s likérem

Banánový krém s likérem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 zralých banánů, 500 ml smetany, 150 g cukru moučky, 2 lžíce vanilkového cukru, 50 ml likéru curacao

6 banánov ošúpeme a pretrieme cez sito. Cukor s vanilkou a curacaom dobre vymiešame, zľahka vmiešame do ušľahanej smotany, z ktorej tretinu necháme na ozdobenie, ostatnú zmiešame s pretretými banánmi. Plníme do pohárov alebo misiek, ozdobíme z...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...