Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 500 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky, 50 g másla, sůl, pepř, 1 větší křen, 1 lžička cukru krystalu

Roztopíme máslo, přidáme mouku a smažíme, do světle hněda. Přidáme mléko a důkladně rozmícháme. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř, cukr a nastrouhaný křen. Vše důkladně rozmícháme a necháme projít varem.

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g odtučněného tvarohu, 250 ml bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 křen

Křen oloupeme a nastrouháme. Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme nastrouhaný křen, osolíme a opepříme dle chuti. Vše důkladně promícháme. Podáváme namazané na pečivu.

Křenová omáčka s jablkem

Křenová omáčka s jablkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 3 lžíce strouhaného křenu, 1 najemno nastrouhané jablko, 1 svazek nasekaného kopru, špetka soli

Všetky prísady postupne rozmiešame, dochutíme. Vychladnuté podávame ku grilovaným mäsam, rybám, pečeným zemiakom, grilovanej zelenine, alebo k čerstvým šalátom.

Křenová pasta

Křenová pasta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g křenu, 750 ml slunečnicového oleje, 40 g cukru krupice, 1,5 lžíce jablečného octa, špetka soli

Křen nastrouháme na jemném struhadle, přidáme olej, cukr, ocet, sůl a vše pěkně mícháním spojíme v hladkou hmotu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu převařené vody. Potom plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80°C.

Křenová pomazánka s tvarohem

Křenová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 1 jablko, špetka mořské soli, 4 lžíce křenu

Připravíme si do mísy nastrouhaný čerstvý křen, měkký tvaroh, najemno nastrouhané jablíčko a mořskou sůl dle chuti. Všechny ingredience našleháme ručně nebo pomocí tyčového mixéru a máme hotovo.

Křenová omáčka s pomerančem

Křenová omáčka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g křenu, 10 g jablka, 5 g pomeranče

Majonézu utřeme s pomerančem a vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablky.

Křenová omáčka studená

Křenová omáčka studená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 křen, 2 jablka, 2 kostky cukru, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli

Očištěný křen jemně nastrouháme i s jablkem, zalijeme vývarem a podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme. Omáčka má chutnat sladkokysele.

Křenová omáčka s vepřovým masem

Křenová omáčka s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa (plecko), 250 ml šlehačky, 1 hrnek mléka, 2 skleničky zavařeného křenu, špetka soli, 3/4 - 1 l vody

Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody. Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já d...

Křenová pochoutková pomazánka

Křenová pochoutková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g šunky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce křenu, 1/2 lžičky citronové šťávy, špetka soli, 1/2 hrst petrželové natě

Nejdříve očistíme a nastrouháme křen. Šunku pokrájíme na malé kousky, smícháme s nastrouhaným křenem a pokapeme citrónovou šťávou. Vmícháme do domácí majonézy a necháme nejlépe do druhého dne rozležet. Potom teprve dochucujeme dle potřeby přidám...

Křenová omáčka podle sonizny

Křenová omáčka podle sonizny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g uzeného masa, 75 g sádla, 100 g hladké mouky, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 1 křen, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu. Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a nakrájíme na plátky. Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme. ...